06. Oktober 2017 06.00-06.59

Fritidshus övertänt – kommer få brinna ner

Räddningstjänst larmades strax innan klockan 05 på fredagsmorgonen till en brand på Tjörn. Enligt polisen ska det brinna rejält i ett fritidshus.Ingen person har befunnit sig i huset och enligt polisen kommer huset att få brinna ner.
Läs mer om Tjörn.

Tropiskt oväder hotar södra USA – utvecklas till orkan

Ovädret Nate rör sig mot den amerikanska sydkusten och utmärkta omständigheter gör att Nate väntas slå till mot USA som en orkan till helgen – men först riskerar Centralamerika att drabbas av livshotande översvämningar efter extrema regnmängder.
Läs mer om Centralamerika, Nate och USA.

Försvaret sa nej – ändå tog Eliasson krypteringsbeslut

Försvarsmakten meddelade polisen att det inte var tillåtet att använda en krypteringsmetod som inte var godkänd av försvaret. Ett halvår senare beslutade rikspolischef Dan Eliasson ändå att använda en sådan, rapporterar Sveriges Radio Ekot.
Läs mer om Dan Eliasson och Eliasson.
Fantastiskt – blir lite sugen på att spela
ANAHEIM. Det blev en klang- och jubelföreställning när Detroit spelade sin första match i nya jättearenan Little Caesars Arena i natt, svensk tid.Man vann seriepremiären mot Minnesota med 4-2 och det var inte bara på isen som det fanns nöjda svenskar.Backlegendaren Nicklas Lidström var på besök från Sverige.– En fantastisk arena och bra stämning. Visst blir man lite sugen på att spela, säger Lidas på telefon när han lämnar det nya hockeypalatset i Detroit.
Läs mer om Detroit, Minnesota och Sverige.
Flickvännens oro över Paddocks mentala hälsa
Marilou Danley, flickvännen till Las Vegas-skytten Stephen Paddock, var orolig över hans mentala hälsa.Det har hon berättat för FBI-utredarna i förhör.– Hon sa att han brukar ligga i sängen och bara stöna och skrika åh herregud, säger en före detta FBI-anställd, rapporterar NBC News.
Därför ger sig Google in i hårdvaruträsket
För att ta sig in på nya områden som det uppkopplade hemmet och för att ge en enhetlig smartphone-upplevelse så måste Google satsa på hårdvara. Det säger Gartners analytiker Annette Zimmermann, som också tror att företaget har goda chanser att lyckas.
Läs mer om Annette Zimmermann och Google.
Carolas relation med Runar – nu berättar hon
Carola Häggkvist, 51 år, lever fortfarande som en stormvind. Nu berättar hon om sin comeback som popsångerska, relationen till exmaken Runar Sögaard och kritiken från Christer Björkman. – Jag kan blöda för andra människor i mitt privatliv, men i mitt jobb vill jag att det ska vara lite mer ordnade förhållanden, säger Carola.
Kläfford avslöjar TV4:s bluff – som drabbar honom
Fredagens Idol-tävling har temat Det här är jag.På sin hemsida skriver programmet att deltagarna fått välja sina låtar själva – men nu avslöjar Chris Kläfford TV4:s bluff.– Vi fick välja mellan tre olika låtar, säger Chris Kläfford.
Läs mer om Det.
Mäktiga hattricket – på sju (!) minuter
ANAHEIM. Snacket om att han är slut som stor målskytt i NHL är inget Alexander Ovetjkin, 32, gillar att höra.Med ett hattrick och ett mål under den avgörande straffläggningen lyfte han Washington till en 5-4-seger borta över Ottawa i natt, svensk tid.
Därför ger sig Google in i hårdvaruträsket
För att ta sig in på nya områden som det uppkopplade hemmet och för att ge en enhetlig smartphone-upplevelse så måste Google satsa på hårdvara. Det säger Gartners analytiker Annette Zimmermann, som också tror att företaget har goda chanser att lyckas.
Läs mer om Annette Zimmermann och Google.
Hjälp! Jag är kär i en pappa på simskolan
Hej Suzanne!Jag är 41 år gammal och mamma till tre barn. Jag är skild sedan fyra år. Mitt ex lämnade barnen hos mig och skyllde på mig att det är jag som valde att skiljas. Som straff flyttade han till en annan stad och vill inte ta sitt ansvar för barnen.
Han attackerade polisen med slunga
På filmklipp och bilder syns hur den maskerade mannen med hjälp av en slunga skickar i väg projektiler i form av stenar mot polisen.Nu har en ung man som polisen pekar ut som slungmannen medgett att han kastat åtminstone en sten under upploppen i Göteborg i helgen.Samtidigt tros han ha delat slungan med en annan - ännu okänd person.
Läs mer om Göteborg.
Här är nazisterna som greps efter upploppet i Göteborg
Här är nazisterna som gick i främsta ledet i den våldsamma nazistmarschen i Göteborg. Medan skattebetalarna får börja betala av notan på minst 20 miljoner kronor i marschens spår - triumferar Nordiska motståndsrörelsen, NMR, över att deras 23 anhållna aktivister har släppts fria. –Det är en ganska bred grupp av ledare, medlemmar och aktivister med olika funktioner inom NMR, säger Jonathan Leman, researcher på stiftelsen Expo. Och de misstänks alla fortfarande för våldsamt upplopp.
Man får fängelse efter hotfullt rån i baksätet
Mannen hade just stoppat in sina matvaror i butiken när en främmande man hoppade in i baksätet.Under vapenhot tvingades föraren köra till en bankomat och plocka ut 15 000 kronor till rånaren.Nu döms den 23-årige rånaren till fängelse.
Rabattjägarnas tips: Allt går att få gratis
Petra spenderar fem timmar om dagen på att hitta rabatter och gratiserbjudanden på internet.– Att fynda gratisgrejer är en bra kick. Jag får hjärtklappning och adrenalinpåslag, precis som när man åker berg- och dalbana, säger Petra som dagligen bloggar om sina fynd.
Läs mer om Petra.
Försvaret sa nej – sex månader innan Eliassons beslut
Ett halvår innan rikspolischefen bestämde att ett privat företag skulle få åtkomst till lönesystemet Palasso frågade Polismyndigheten Försvarsmakten om man fick använda krypteringar som inte godkänts av myndigheten – och fick ett klart nej till svar. Det avslöjar Sveriges Radios Ekot.IT-säkerhetsexperten Patrik Fältström är kritisk.– Jag hoppas att Säpo verkligen går till botten med det här, säger han.
Trump: Iran följer inte avtalet
USA:s president Donald Trump säger att Iran inte har levt upp till andemeningen i det kärnenergiavtal som Iran slutit med världens stormakter. Detta bara dagar innan Trump måste fatta ett beslut om avtalets framtid.
Läs mer om Donald Trump, Iran och Trump.
Ex-ministern: Lägg ned Postnord i Danmark
Postnord i Danmark bör läggas ner. Det anser Carina Christensen, vd för de danska vägtransportföretagen, som i egenskap av dåvarande transportminister var med och presenterade fusionen 2008.