06. Oktober 2017 07.00-07.59

Här är hemliga skämten David Batra tvingas ta bort

Hans föreställning handlar om livet med toppolitikern Anna Kinberg Batra.Nu berättar David Batra vilka skämt som skrotades när hustrun, inför premiären, plötsligt avgick som partiledare.– Det gjorde ont, säger han.
De kan få Nobels fredspris i dag
I dag får vi svaret på vem som tilldelas Nobels fredspris 2017. Totalt har 318 personer och organisationer nominerats. Två av spelbolagens favoriter: Påve Franciskus och Angela Merkel.
Läs mer om Angela Merkel.
NRA:s öppning bara taktik
Den starka vapenlobbyorganisationen NRA håller med om att ett förbud av så kallade bump stocks, mekanismen som ökar eldgivningshastighet, kan bli aktuellt. Kritiker menar att det bara är en strategiskt utspel för att vapenlagarna inte ska ifrågasättas generellt.
Läs mer om NRA.

Rakells fina gest till cancersjuka Katie

ANAHEIM. Det var seriepremiär mellan Anaheim och Arizona i Honda Center i natt, svensk tid.Men det var en 17-årig tjej, som stal föreställningen.Hon gjorde det med svensk hjälp.För Katie Hawley, som kämpat mot cancer de senaste åtta åren, har skaffat sig en kompis i Rickard Rakell.– Varför jag fastnade för Ricky? Därför att han är så snäll och schyst, säger hon till SportExpressen i den första periodpausen.Rakell tackade Katie med att avgöra matchen med sitt 5-4-mål med drygt tre minuter kvar.På Jumbotronen visades bilder hur hon hoppade av glädje på läktaren med mobi
Sju döda i oväder i Tyskland
Ovädret Xavier fortsätter dra fram över Tyskland, med död och förödelse som följd.
Läs mer om Tyskland.
Jefferies: Verkstadsbolaget ska ner
Jefferies International sänker riktkursen för Sandvik till 105 kronor från 120 kronor.
Läs mer om Sandvik.
Svenska succfilmen får uppföljare i USA
Colin Nutleys folkkära film Heartbreak hotel får en uppföljare - den här gången i USA.Helena Bergström och Maria Lundqvist återvänder i Walking to Memphis för att ta sina roller på ett amerikanskt äventyr.– Genom åren har jag ofta mött folk som sagt att de skulle vilja veta mer om de här kvinnorna, hur det gick för dem sedan, säger Colin Nutley till Aftonbladet.
Tropiskt oväder skördar liv i Centralamerika
Minst sex människor har omkommit i Costa Rica, varav två barn, sedan den tropiska stormen Nate dragit in över Centralamerika med kraftiga regn. Landets regering har utlyst undantagstillstånd. Ovädret rör sig nu vidare mot den amerikanska sydkusten.
Läs mer om Centralamerika, Costa Rica och Nate.
Sänkta riktkurser för byggbolag
Handelsbanken Capital Markets sänker riktkursen för JM, Skanska och SHB. Det framgår av en analys.
Läs mer om SHB och Skanska.
Henemarks triangel- drama med Prince
Prince lurade Camilla Henemark till en trippeldejt.När hon dök upp för att möta ikonen hade han också bjudit in modellen Brigitte Nielsen.– Han hade sett till att dejta oss båda samtidigt, säger Camilla Henemark i Breaking News.
Skulle fråga om vägen – hotades med gevär
Tre personer från Nederländerna som var på besök i Jönköpings kommun körde under torsdagskvällen vilse. När de stannade vid en gård ute på landet för att ta reda på var de var kommer en man ut och hotar dem med ett gevär.– Han skriker åt dem att de ska försvinna från platsen, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen region Öst.
Läs mer om Nederländerna och Öst.
Fortsatta uppgångar på USA-börserna
New York-börserna fortsatte sin klättring under torsdagen och visade positiva rörelser för åttonde handelsdagen i rad. Indexen drevs uppåt efter att representanthuset röstat för en budgetlösning med skattesänkningar.
Carolas verkliga relation med Runar - nu berättar hon
Carola Häggkvist, 51 år, lever fortfarande som en stormvind.Nu berättar hon om sin comeback som popsångerska, relationen till exmaken Runar Sögaard och kritiken från Christer Björkman.– Jag kan blöda för andra människor i mitt privatliv, men i mitt jobb vill jag att det ska vara lite mer ordnade förhållanden, säger Carola.
Henemarks triangel- drama med Prince
Prince lurade Camilla Henemark till en triangeldejt. När hon dök upp för att möta ikonen hade han också bjudit in modellen Brigitte Nielsen. – Han hade sett till att dejta oss båda samtidigt, säger Camilla Henemark i Breaking News.
VM 94-hjältens nya satsning
GÖTEBORG. En av svensk fotbolls största fyller 50 år.I en intervju med GT ger Kennet Andersson sin syn på Blåvitt, Mästarnas Mästare, rekordjakten i längdhopp – och den nya satsningen på tränarkarriären.– Jag kanske blir nästnäste förbundskapten, säger han och skrattar.
Läs mer om Blåvitt och Kennet Andersson.
DN gratulerar: Maja Säfström, illustratör
Arkitekten blev illustratör och har gjort internationell boksucc med sina bilder och texter om djur. Nu arbetar Maja Säfström med den tredje och sista boken i serien.
Läs mer om Maja Säfström.
Jocke & Jonna om den svåra konsten att sluta vara barn
Joakim Jockiboi Lundell är skandalkungen som blev en av vår tids mäktigaste medieprofiler. Tack vare den unga publiken lyckades han själv bli vuxen. Nu måste han vända barnen ryggen. För Matilda Gustavsson och Nicklas Thegerström berättar han om hur han överlevde barndomen. Och om kärlekshistorien Jocke .
Läs mer om Jocke och Jonna.
Varit en utmaning att fortsätta leva
Helena Rapaport tillhör framtidsnamnen i svensk fartåkning.Men vägen in i landslaget har varit långtifrån spikrak.För SportExpressen berättar 23-åringen om skadorna under gymnasieåren - och den tunga tiden efter systern Matildas bortgång.– Det har verkligen varit en utmaning att fortsätta leva.
Argentinska fiaskot – riskerar att missa VM
Argentinas deltagande i fotbolls-VM i Ryssland nästa år hänger på en skör tråd.Laget, med storstjärnan Lionel Messi, klarade inte att slå Peru i kvalet.Argentina och Messi nära att missa VM
Läs mer om Lionel Messi, Messi, Peru och Ryssland.
E6 avstängd efter olycka
Två bilar är på fredagsmorgonen inblandade i en kollision på E6.Enligt larmet har en av bilarna kört in bakifrån i den andra.Trafikverket uppger att vägen är avstängd.