06. Oktober 2017 08.00-08.59

Svårt att gå emot Malkin

Robert Bergh leder SportExpressens V75-panel den här veckan.Tillsammans med Örjan Kihlström och Ulf Ohlsson ger de er sina tips inför lördagens V75.Att ta rygg på dem kan vara helgens mest lönsamma tips.

Cyklist och bil i krock – ambulans på väg

En bil och en cyklist har krockat i Uddevalla. Polis och ambulans är på väg till platsen.Enligt polisen är skadeläget oklart.
Läs mer om Uddevalla.
Stopp i SJ:s biljettsystem
Det går just nu inte att köpa biljetter hos SJ, rapporterar Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet.
Fler stenlejon på Drottninggatan
Ett halvår efter terrorattentatet på Drottninggatan i Stockholm har nu ett dussin nya stenhinder placerats mellan Sergels torg och Strömmen, rapporterar P4 Stockholm.

Prov: Kia Stinger vågar utmana den tyska premiumligan

Nya sportsedanen Kia Stinger är modig nog att utmana den tyska premiumligan. Vår flygande reporter Erik Trulsson lämnar sin första rapport från provkörningen och det verkar mycket lovande Hej Erik, du har kört en rätt speciell Kia? Yes, Stinger är Kias nya flaggskeppsmodell som ska lyfta märket till nya höjder. Spännande att Kia vågar utmana, har de lyckats? Stinger är mycket ambitiöst formgiven, och på pappret verkar den också väldigt lovande. Med en dubbelturbo-V6 på 370 hk gör den här Kian 0–100 km/h på 4,9 sekunder och toppar 270 km/h. Det är Albert Biermann, som tidig
Planen: Colosseum ska bli storslagen nöjesarena
För 1900 år sedan var Colosseum Roms ledande underhållningsarena.Nu drömmer en entreprenör om att den klassiska arenan ska bli det igen.I ett första steg öppnas det länge avstänga översta planet för allmänheten.
V64 och DD: Räkna med magi i lopp tre
Spelvärd: Fredrik EdholmFREDAG 1 OKTOBERV64 och Dagens dubbel, KalmarBeräknat spelstopp: 19.25 (V64), 20.53 (DD)
Läs mer om KalmarBeräknat.
Våga satsa annorlunda
Underbart intryck senast.Motståndet avskräcker inte.Jaques Noir vinner.
Marie Göranzon: Därför skilde jag mig
Marie Göranzon var nära att bli stoppad från en skådespelarkarriär - av Ingemar Bergman.I en intervju med Aftonbladet berättar Göranzon om Bergmans kritik, och kärleken till Jan Malmsjö.– Vi kämpade emot våra känslor men vi hade inget val, säger Marie Göranzon.
SAS planerar nyemission
Svenska flygjätten SAS planerar nyemission och har kallat till extrastämma.Bolaget har kallat aktieägarna till ett möte som kommer att hållas klockan den 3 november i Solna.
Läs mer om Solna.
Mästarlaget Pittsburgh släppte in tio mål i andra raka förlusten
Chicago gav den regerande Stanley Cup-mästaren Pittsburgh en riktig stjärnsmäll då man vann med 10–1. – Det var overkligt, men kul att få vara med om, säger Patrick Kane till AP.
SBB ansöker om notering av preferensaktier på First North
Fastighetsbolaget Samhällsbyggnadsbolaget, SBB, har ansökt om notering av bolagets preferensaktie på First North, där bolaget är listat sedan tidigare.
Läs mer om First North och SBB.
SHB: Boliden ska upp över 23 procent
Handelsbanken Capital Markets höjer riktkursen för Boliden till 360 kronor från 340 kronor.
Läs mer om Boliden.
Vad är det för fel på mästarna Pittsburgh?
ANAHEIM. Vad är det för fel på mästarna Pittsburgh Penguins?Ja, frågan är berättigad efter nattens smäll borta mot Chicago med 1-10.Två förluster inom loppet av 24 timmar är ingen drömstart precis för de regerande Stanley Cupmästarna.Men vilken sprakande debutseger Ulf Samuelsson fick i båset, som assisterande coach i Blackhawks med ansvar för försvarsspelet.
SHL-profilen träffar inte dottern: Hatar mamman
Jere Karalahti ställde till med skandalrubriker under sin tid i SHL.Nu har den förre HV 71-stjärnan skrivit ovanligt utelämnade självbiografi.
JUST NU: Person påkörd av bilist
En person blev på fredagsmorgonen påkörd av en bil.Skadeläget är i nuläget okänt.Polisen har larmats till olycksplatsen.
Viktor Barth-Kron: Kristersson blåser till strid mot banalitetens väderkvarnar
Efter Ulf Kristerssons installationstal i söndags var moderaterna sura. Inte på Ulf Kristersson – talet i sig verkade alla tvärtom älska – men däremot på omgivningen.,
Läs mer om Ulf Kristersson.
SAS kallar till extrastämma
Flygbolaget kallar till extrastämma för att få godkännande av aktieägarna för en nyemission. Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande.
Argentina och Messi nära att missa VM
Argentinas deltagande i fotbolls-VM i Ryssland nästa år hänger på en skör tråd. Laget, med storstjärnan Lionel Messi, klarade inte att slå Peru i kvalet.
Läs mer om Lionel Messi, Messi, Peru och Ryssland.
Polisen nya tips i sökandet efter Emilie Mengs mördare
Försvunna Emilie Meng, 17, hittades död i ett vattenfyllt grustag under julhelgen 2016.I tisdags vädjade polisen om tips kring den bil som setts vid platsen där Emilies kropp anträffades.Nu har 25 nya tips kommit in till utredarna, rapporterar danska TV2.
Läs mer om TV2.
Här är alla dödsoffer för masskjutningen i Las Vegas
58 människor dödades i masskjutningen i Las Vegas och ytterligare 489 människor skadades.Nu släpper myndigheterna i Clark County listan på de 58 dödsoffren vars åldrar sträcker sig från 20 till 67 år.
Läs mer om Clark County.
Säverman: Handen och pennan
Kåseri. Magdalena Ribbing skrev alltid vackert formulerade tackbrev för hand. Själv fick jag underbetyg i välskrivning.
Förlust trots Zibanejads dubbla mål
Många svenskar visade upp sig när fler NHL-lag gjorde premiär för säsongen. Mika Zibanejad gjorde två mål mot Colorado, men utan att ta New York Rangers till seger.
Läs mer om Colorado.
Switchuppgifter gav nioårshögsta för Nintendo
Nintendo fortsatte att klättra på Tokyobörsen på fredagen i spåren av fortsatta framgångar för spelkonsolen Switch.
Läs mer om Nintendo, Switch och Tokyobörsen.
Nya M-toppen om FI-kravet: Vi har inte sagt ja ännu
Bostadsmarknaden är dysfunktionell och Moderaterna är beredda att samtala med Socialdemokraterna om saken. Det är budskapet från Elisabeth Svantesson. Men hon passar på frågan om Finansinspektionens tuffare amorteringskrav.
Mycket frustrerande – det är inte godkänt
Oliver Ekman-Larsson efter premiärförlusten: Bittert
Flera döda i oväder i Tyskland
En kraftig storm som har fått namnet Xavier drar fram över norra Tyskland. Flera människor har dött och många har skickat nödanrop.
Läs mer om Tyskland och Xavier.