06. Oktober 2017 14.00-14.59

Uber använde api som lät appen spela in våra skärmar – godkändes av Apple

Api:t – som var godkänt av Apple – gav Uber möjligheten att spela in Iphone-skärmen även när appen inte användes. Orsaken: En långsam första generationens Apple Watch.

Kameran i Pixel 2 överträffar både Iphone och Galaxy Note

Får 98 poäng av 100 av Dxo Labs, vilket är den högsta poängen någonsin.
Läs mer om Galaxy Note, Iphone och Pixel.
Oväntat överskott för staten
Statens betalningar resulterade i ett överskott på 8,4 miljarder kronor i september. Riksgäldens prognos pekade mot ett underskott på 7,6 miljarder kronor.
USA-räntor upp efter jobbrapport
Amerikanska marknadsräntor steg initialt någon punkt medan dollarn stärktes något efter jobbrapporten på fredagen.

Sveriges VM-boende: Ett huvudalternativ

Två matcher och ett eventuellt play-off står mellan Sverige och VM i Ryssland – men Svenska fotbollförbundet planerar redan för en sommar österut.Flera ur landslagsledningen har varit i Ryssland – och valt ett boende om Sverige kvalificerar sig.– Vi har valt ett huvudalternativ, säger landslagschefen Lars Richt.
Läs mer om Ryssland, Svenska och Sverige.
Rögle i krismöte efter fiaskostarten
Rögle har inlett SHL med två poäng på fem matcher.Därför höll sportchefen Anders Masken Carlsson i dag ett krismöte med spelarna.– Det som vi visade upp mot Djurgården var det sämsta jag sett på fem år och inte godkänt. Vi måste brinna mer, förstå allvaret och vilja vinna till en högre grad än vad vi visat tidigare, säger han till Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Djurgården och SHL.
Två till sjukhus efter industribrand
Det har brunnit i en industribyggnad i Mariestad. Två personer är förda till sjukhus med ambulans.– Inga allvarliga skador vad vi vet, men de har fått i sig lite rök, säger Peter Brandels, inre befäl på räddningstjänsten Östra Skaraborg.
Läs mer om Mariestad och Östra Skaraborg.
Nu kommer Microsoft Edge till Ios och Android
Microsoft släpper sin webbläsare till Apples och Googles mobilplattformar för att göra dem mer kompatibla med Windows 10.
Läs mer om Android och Microsoft Edge.
Studie: Bästisar på jobbet gör dig bättre
Jobbar du ihop med din bästa kompis?Grattis! Då gör du antagligen ett riktigt bra jobb också.Forskning visat nämligen att goda vänner på arbetet är bra för karriären.
Svanstedt shoppade för 1,6 miljoner kronor
Åke Svanstedt stod i centrum under den tredje dagen av Lexington Selected Yearling.Den svenske stjärnkusken handlade hästar för drygt 1,6 miljoner kronor.Dyrast var Lindy Express – som kostade drygt 1,1 miljoner kronor.
Person skadad – kördes på vid E22
Vid 14.17 larmades polisen om en person som blivit påkörd på Erik Dahlsbergs väg i Kalmar. Olyckan ska ha inträffat på en plats som ligger i anslutning till E22.Polis, ambulans och räddningstjänst är skickade dit.– Vi har börjat jobba på platsen, säger Fredrik Bratt, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om E22, Fredrik Bratt och Kalmar.
Spelade sjuk – så vännen kunde stjäla dyrbar whisky
Vännerna var ute efter dyrbar sprit på Systembolaget.Lösningen? Den ena kompisen spelade sjuk för att lura personalen, skriver Skånska dagbladet.På så sätt fick duon tag på 6 flaskor med lyxig sprit värd 12 500 kronor.
Skivrecension: Whitney Rose låter som ett smakfullt blandband
För inte så länge kunde traditionell country och honky tonk fortfarande passera som gammal. Sedan blev den postmodern.
Företag bakom feministkonstverk betalar 40 miljoner efter diskriminering
Företaget som betalde för det ikoniska konstverket Fearless Girl på Wall Street accepterar en förlikning på uppemot 40 miljoner kronor efter anklagelser om diskriminering mot kvinnliga och mörkhyade anställda.
Läs mer om Wall Street.
Nu kommer Microsoft Edge till Ios och Android
Microsoft släpper sin webbläsare till Apples och Googles mobilplattformar för att göra dem mer kompatibla med Windows 10.
Läs mer om Android och Microsoft Edge.
Rysk-saudiskt möte kan höja oljepriset
Ryska vapen ska säljas för över tre miljarder dollar och oljepriset kan gå upp. Det är två effekter av det historiska närmandet mellan Saudiarabien och Ryssland efter torsdagens kungliga stadsbesök i Kreml. – Båda har ett stort intresse av att oljepriset går upp, säger saudikännaren Patrick el Cheikh.
Har feminismen blivit urvattnad?
I veckans avsnitt av En varg söker sin pod pratar Liv Strömquist och Caroline Ringskog Ferrada-Noli om boken Why I am not a feminist av Jessa Crispin.
Efter våldtäktsdomen – nu begär Tito Beltrn resning
Tito Beltrn, 51, dömdes för våldtäkt och sexuellt utnyttjande av minderårig 2008, men fortsätter hävda sin oskuld.Nu har operasångaren lämnat in en resningsansökan till Högsta domstolen tillsammans med sin advokat Pelle Svensson - men ansökan döms ut av experter.– Söka kan han ju alltid göra, men det verkar otroligt att han skulle kunna få en resning, säger skådespelaren Maria Lundqvist.
Så blir det – är ju några som är givna
Sverige ligger på en andraplats i VM-kvalgruppen och har sitt öde i egna händer inför de två sista matcherna.Och landslagets scouter har redan börjat snegla mot eventuella motståndare i ett playoff.– Vi pratar om att Jonas (Thern) åker och ser Danmark-Rumänien på söndag och sedan kommer nästa matcher, säger scouten Lasse Jacobsson.
Förare smet efter krock: Kraftiga kollisionsskador
Två bilar har krockat i Frölunda i Göteborg.Enligt polisen ska den ena bilen försvunnit från platsen.– Den har kraftiga kollisionsskador och försvann i riktning mot Gnistängstunneln, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.
Ekonom: Det blir färre flyg från Sverige
Långflyg flyttar från Stockholm till Köpenhamn när danska staten stärker greppet om SAS i samband med den planerade nyemissionen. Det tror Nordnets sparekonom Joakim Bornold. Enligt honom blir det svårt att hitta andra långsiktiga ägare. Danska Sydbanks analytiker tror inte heller att något flygbolag vill köpa SAS.
Janne Anderssons pik – till tv-profilen
Här är Janne Andersson sköna passning till Daniel Nannskog.När SVT-profilen frågade förbundskaptenen om hur han såg på målskyttet mot Luxemburg och att det kan bli en eventuell målskillnadsaffär med Holland, skämtade han med den förre målkungen.- Det är mer du som blir galen av att prata mål, sa Andersson med ett skratt.
En anhållen för knivmord i Tensta – man höggs i halsen
En person har anhållits skäligen misstänkt för mord efter knivdådet i Tensta på torsdagen, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Tensta.
Män bedrev knarkfabrik på ensligt belägen gård
På den ensliga gården utanför Halmstad byggde männen upp en knarkfabrik.Med en egen tablettmaskin tillverkade de läkemedel, dopingpreparat och narkotika.– De hade det i ett garage i anslutning till en gård som de hyrt av en kvinna tillfälligtvis, säger kammaråklagare Gisela Sjövall.
Läs mer om Gisela Sjövall och Halmstad.
Kommun får kritik efter elevs drunkning
Arbetsmiljöverket kritiserar Nybro kommun efter att en 17-årig elev drunknat när han skulle simma över en sjö under skolans årliga skattjakt.
Läs mer om Nybro.
Matilda Gustavsson: Hugh Hefners och skönhetsfeminismens död hänger ihop
Reaktionerna på Playboygrundaren Hugh Hefners död speglar kanske ett skifte i den feministiska debatten.
Dålig relation med förra chefen – hur får jag bra referenser?
Ställ frågor om karriär, jobb och arbetsliv till DN:s karriärrådgivare Gunilla Arhn – mejla till jobb@dn.se
Läs mer om Gunilla Arhn.
Hur får jag hjälp med underskrifterna?
Juristen Britt-Marie Svensson, affärsområdeschef på Verahill, svarar på läsarnas frågor om familjejuridik. Du kan till exempel fråga om arv, testamente, bodelning och samboavtal. Mejla din fråga till juristen@dn.se.
Läs mer om Verahill.
Johan Croneman: Sportnytt – ett nyhetsprogram helt utan nyheter
Sportnytt fyllde 40 år i söndags, Mats Nyström firade i Sportspegeln med en bit tårta och ett Stopptid av Jens Lind. Det var ett rätt påvert jubileum.
Läs mer om Sportspegeln och Stopptid.
Nya uppgifter om svällande batterier i Iphone 8 Plus
Statlig media i Kina rapporterar om ett nytt fall av ett uppsvällt batteri i en Iphone 8 Plus.
Läs mer om Iphone och Kina.
Ett politiskt val – men den stora kontroversen undveks
Den norska Nobelkommittn har återigen gjort ett politiskt val. Årets fredspris går till den internationella kampanjen mot kärnvapen, ICAN. Men valet kunde ha varit ännu mer politiskt om kommittn fokuserat på nutiden och inte en mer avlägsen framtid.
Läs mer om Nobelkommittn.
Här är Foppas nya uppdrag – för SVT
SVT visar NHL för första gången på 34 år.Till studion kommer då en av Sveriges största hockeyspelare genom tiderna: Peter Forsberg.– Det ska bli kul att se den här matchen, kul med en ny säsong, säger Foppa till SVT.
Läs mer om Foppa, NHL och SVT.
Kommun får kritik efter elevs drunkning
Arbetsmiljöverket kritiserar Nybro kommun efter att en 17-årig elev drunknat när han skulle simma över en sjö under skolans årliga skattjakt.Kommunen har sagt att skolledningen gått igenom aktiviteterna i förväg – men inte dokumenterat arbetet.–Man hade suttit ner och gått igenom det men inte skrivit ner sin riskbedömning, säger kommunstyrelsens ordförande Christina Davidsson (C) till SVT.
Läs mer om Christina Davidsson, Nybro och SVT.
Personbil och cyklist i krock
En personbil och en cyklist har kolliderat på Börringevägen i Svedala.Skadeläget är inledningsvis oklart.Polisen har skickats till platsen.
En anhållen för knivmord i Tensta
En person har anhållits, skäligen misstänkt för mordet på den 40-årige koranläraren i Tensta i går.
Läs mer om Tensta.
Nya uppgifter om svällande batterier i Iphone 8 Plus
Statlig media i Kina rapporterar om ett nytt fall av ett uppsvällt batteri i en Iphone 8 Plus.
Läs mer om Iphone och Kina.
Väpnat rån mot juvelerarbutik
Här slår de beväpnade och maskerade rånarna till mot juvelerarbutiken i Södertälje.Utanför möttes de av vittnen som gick till attack, bland annat genom att kasta sten på flyktbilen.Rånarna hann inte långt innan de krockade med en cyklist och fick fly till fots.– Folk som har ringt in har sagt att de även hört skott men det är inget vi kan bekräfta, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.
Tränaren sexofredade flicka i baksätet på bil
Flickan trodde att hon kunde lita på mannen – han var hennes tränare.Då började han massera henne i baksätet på en bil, lägga sin hand på hennes lår och när de sedan skildes åt gav han henne en puss.Nu döms idrottstränaren för sexuellt ofredande.
Stockholmsvargarna är kullsyskon
De två vargar som rör sig på Södertörn och i Vallentunatrakten är kullsyskon från Slettåsreviret i Norge. Tiken dödade en hund i Trysil innan de begav sig mot Sverige.