06. Oktober 2017 15.00-15.59

En smart markering mot Trump

Läs mer om Trump.

Mannen röker på bensinmacken – det skulle han inte gjort

Mannen kliver ur bilen på bensinstationen i Sofia, Bulgarien rökande på en cigarett. Man ser att han en kort stund argumenterar med någon utanför bild. Efter några sekunder dyker denne någon, som är en anställd, upp i bild. Han går fram till pumpen, plockar lugnt ner brandsläckaren från sin hållare Det här är vad man kan kalla omedelbar karma. Och, som man säger till små barn, nu kanske du lär dig att inte göra om det där igen. Bonus: Titta på mannen som tankar bilen till vänster. Helt obekymrad av det kaos som pågår.
Läs mer om Bulgarien, Det och Sofia.
Hon ska hitta talanger åt konsultjätten – här är veckans chefsnytt
Software AG har ny Nordenchef, Sigma plockar in en talangscout och System Verifcations vd får fint pris i Skåne.
Läs mer om Nordenchef, Sigma och Skåne.
Eltel slutför försäljningen av sin affärsverksamhet i Estland
Eltels försäljning av sin affärsverksamhet i Estland till det estniska företaget Tecnolines OÜ, vilket annoncerades den 30 augusti 2017, har nu godkänts av de estniska konkurrensmyndigheterna och försäljningen har därmed slutförts.
Läs mer om Estland.

Inför nyvalet: Erbjöds miljoner för att byta parti

Med bara nio dagar kvar till nyvalet i Österrike tar anklagelserna om smutsigt kampanjande från Socialdemokraterna nya vändningar. En medarbetare till partiets skandalomsusade rådgivare hävdar att han fått ett miljonerbjudande för att gå över till konkurrerande partiet ÖVP.
ANKAN: Blodad tand i Börshuset
Göteborgs stadsteater gestaltar Alice Teodorescu som vampyr. Ankan tar en blodig hämnd på kulturetablissemanget och låter kulturmonster löpa amok i Börshuset.
Läs mer om Alice Teodorescu och Börshuset.
Frölundas glädjebesked: Nyckelspelarna tillbaka
Frölunda har fått ett stort glädjebesked inför returmötet mot Luleå.Joel Lundqvist och Simon Hjalmarsson är tillbaka från respektive skador.– Det är vansinnigt viktigt för oss, säger tränare Roger Rönnberg.
Klart: Blir av med sin OS-medalj efter doping
Idrottens skiljedomstol Cas har avslagit ryska höjdhopparstjärnan Anna Tjitjerovas dopningsöverklagan och beslutet att hon fråntas OS-bronset från 2008 står fast.
Läs mer om OS-bronset och OS-medalj.
JUST NU: Polisen jagar ung guldrånare på flykt
Polisen i Malmö larmades om att en person blivit utsatt för ett fräckt rån.En man som beskrivs vara i 20-årsåldern ryckte loss offrets guldkedja och flydde.– Har man sett något får man jättegärna höra av sig, säger Fredrik Bratt, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Fredrik Bratt och Malmö.
Knäpp Borg ska ordna guldet till Södertälje
Tobias Borg är tillbaka i Sverige efter tre år i Spanien. Där har landslagsguarden lärt sig saker som ska hjälpa Södertälje att ta tillbaka SM-guldet: knäpp basket. – Konstiga passningar och konstiga rörelser som verkligen funkar, säger han.
Polisen tillbakavisar larm om sekretessbrott
Rikspolischef Dan Eliasson trotsade Försvarsmakten och använde en krypteringsmetod som inte var godkänd, rapporterar Ekot. Men enligt Polisen är det inte alls Försvaret som ska godkänna myndighetens krypteringslösningar.
Hon ska hitta talanger åt konsultjätten – här är veckans chefsnytt
Software AG har ny Nordenchef, Sigma plockar in en talangscout och System Verifcations vd får fint pris i Skåne.
Läs mer om Nordenchef, Sigma och Skåne.
Sanningen bakom Hollywoodfruar
Gunilla Persson hävdar att Svenska Hollywoodfruar är uppgjort, och att hon uppmanas bråka under inspelningarna.I sin podcast The Gunilla podcast avslöjar hon sin sanning om programmet - samtidigt som TV3 slår tillbaka mot anklagelserna.– Det blir ingen tv om du inte sätter i gång, säger Gunilla Persson att hon fått höra av programmets producenter.
Reinfeldt kan investera – i Djurgården Hockey
Tidigare statsminister Fredrik Reinfeldt är en hängiven djurgårdare.Såpass hängiven att han nu uppges investera kapital i Djurgården Hockeys kommande nyemission, enligt Dagens Industri.
Tio poänglösa spelare i SHL
MR MADHAWK: Tio nollor som överraskar
Läs mer om SHL.
Spanska regeringen ber Katalonien om ursäkt
Nu ber den spanska regeringen om ursäkt för den brutala behandlingen katalanerna utsattes för på valdagenHundratals personer skadades när polisen försökte hindra dem från att rösta.– När jag såg bilderna, och med vetskap om att folk blev slagna och fick uppsöka sjukvård, kan jag bara be om ursäkt å polisens vägnar, säger Enric Millo, den spanska regeringens tyngsta representant i Katalonien till tv-kanalen Televisi de catalunya.
Läs mer om Enric Millo, Katalonien och Televisi.
Stormen Nate uppgraderas till orkan över USA
Stormen Nate som hittills orsakat omkring 25 dödsfall i Mellanamerika väntas i helgen fortsätta in över USA, och öka i styrka till orkan-nivå. Hittills är det de stora regnmängderna, som lett till översvämningar och jordskred, som varit den största faran. Nu väntas orkanvindarna komma.
Läs mer om Mellanamerika och USA.
Avbrott väntas i den amerikanska börsuppgången
Terminerna för de stora amerikanska börsindexen låg på minus inför fredagens handelsöppning och pekade därmed på ett avbrott i den senaste tidens klättring till nya rekordnivåer.
Lavskrikor får flytta sig för skogsägarnas avverkning
Den relativt sällsynta fågelarten lavskrika får inte hindra skogsavverkning. En principiellt viktig dom från Mark- och miljödomstolen innebär att skogsägarnas äganderätt går före lavskrikornas rätt till boplats.
Läs mer om Markoch.
Djurgården har hetaste femman i SHL
Djurgården går som tåget i SHL. Förklaringen till framfarten är till stor del en förstafemma som levererar. 33 poäng på de inledande sex matcherna talar för sig självt. – Vi har en bra mix och alla i femman bidrar med någonting, säger succcentern Andreas Engqvist.
Läs mer om SHL.
Grovt väpnat rån mot juvelerarbutik i Södertälje
Strax efter lunch på fredagen rånades en juvelerarbutik i centrala Södertälje. Flera maskerade och beväpnade gärningspersoner rusade in i butiken och flydde sedan från platsen. Två har gripits av polis. – Det är minst fyra gärningspersoner, jakten pågår efter övriga, säger Anna Westberg, presstalesperson på Stockholmspolisen.
IMF: Katalonien kan slå mot spanska framgångssagan
Spanien är en framgångssaga med stark tillväxt och sjunkande arbetslöshet. Men konflikten om Kataloniens oberoende riskerar att slå mot investeringarna, varnade på fredagen Internationella Valutafonden IMF.
Tävling med Monarch är inställd
I senaste numret av magasinet Allt om Resor står det att man kan vinna flygbiljetter till England. Antingen till Manchester eller Birmingham.Det var ett samarbete med det brittiska bolaget Monarch.
Två mordmisstänkta släpps ur häkte
Två män som suttit häktade misstänkta för att ha mördat en man i Hallonbergen utanför Stockholm har släppts ur häktet av tingsrätten, meddelar Solna tingsrätt.
Läs mer om Hallonbergen, Solna och Stockholm.
EU diskuterar digital skatt
EU:s finansministrar väntas på tisdag åter strida om hur digitala företag ska beskattas. En majoritet står mot Sverige och EU:s lågskatteländer.
Läs mer om Sverige.
Återstoden av dagen är bra för att vara en tjejfilm
Jag måste erkänna att jag har sett filmen men inte läst boken, sa Jan Guillou som kommentar till att Kazuo Ishiguro tilldelas årets Nobelpris i litteratur. Vi är fler som sällar oss till ledet. SvD Kultur samlar minnen från Återstoden av dagen.
Många svenskar låter bli att vaccinera sig mot influensan
Årets influensa närmar sig Sverige. Trots Folkhälsomyndighetens varningar är det fortfarande ett stort antal svenskar som väljer bort vaccination - även om de tillhör en riskgrupp. Enligt experterna är det många som helt enkelt inte vet att de tillhör en. – Det kan vara skillnad mellan intensivvård eller inte, säger Mia Brytting, mikrobiolog på Folkhälsomyndigheten till Hälsoliv.
VM kan stoppas efter ny rapport
Fotbolls-VM 2022 kan stoppas.Det hävdar en ny rapport som slagit ner som en bomb i de brittiska medierna.
OS-hjälten betalade man för att bli dödad
Kvällens avsnitt av Skavlan bjuder på en berättelse om en toppidrottare på absoluta botten.OS-hjälten Jon Rönningen planerade att ta sitt liv – när ett löfte till sönerna räddade honom.
Läs mer om Skavlan.
Därför gör Sofia succ utomlands
Carl Philip och Sofia går på export.Vårt svenska prinspar får i alla fall stor uppmärksamhet utanför Sveriges gränser.
Läs mer om Sofia.
Kraftig rök över Gävle – skola skickade hem elever
Ett maskinhaveri på Gevalia orsakar kraftig rökutveckling över Gävle.När röken spred sig valde Engelska skolan att avsluta skoldagen och skicka hem eleverna, skriver Arbetarbladet.
Michael Winiarski: Oväntat men logiskt val av fredspristagare
Att den internationella kampanjen för att förbjuda kärnvapen skulle tilldelas Nobels fredspris hade få bedömare väntat sig, men valet är inte ologiskt. Med Nordkoreas atomrustning och Trumps försök att upphäva avtalet med Iran har kärnvapenhotet åter blivit aktuellt.
Läs mer om Iran.
Qviding kräver klubbens lag på pengar
För att fotbollsklubben Qviding i Göteborg ska undvika konkurs måste alla lag i föreningen samla in 20.000 kronor före december.
Läs mer om Göteborg och Qviding.