06. Oktober 2017 16.00-16.59

Hur ska man sitta i Citybanan?

Fräsiga dörrar, häftig station och hur många informatörer som helst. Citybanan har snart varit öppen i tre månader. DN Sthlm:s Anton Säll ger sig ner i de nya katakomberna på Centralstationen och på Odenplan för att undersöka hur man som proffspendlare skulle trivas här.
Igelkottar och dinosaurier – mängder av nya emojis gör debut i IOS 11.1
Snart kan du välja mellan ännu fler symboler i dina textmeddelanden.

Klart: Heynckes tar över Bayern

Det blir som det spekulerats om – Jupp Heynckes, 72, tar över som tränare i Bayern München säsongen ut. Det blir fjärde gången som han anställs som tränare i den tyska storklubben.
Läs mer om Bayern München och Bayern.
Bil och cyklist i kollision
En bil och en cyklist är inblandade i en trafikolycka i Kristianstad.Polis och ambulans har skickats till platsen.Skadeläget är i nuläget okänt.
Spotify beskylls för att försöka stoppa forskningsprojekt
Ett svenskt forskningsprojekt om Spotifys algoritmer fick medial spridning – då skickade strömningsföretaget hotfulla mejl till projektets finansiär. Forskarna säger att Spotify försökt strypa finansieringen och kallar det ett hot mot fri forskning.
Läs mer om Spotify.
Låtsades vara Dinamarca – nu ber mannen om ursäkt
Mannen som låtsades vara riksdagsledamoten Rossana Dinamarca (V) ber nu om ursäkt.
Läs mer om Dinamarca och Rossana Dinamarca.
Rossana ber Rossana om ursäkt
Läs mer om Rossana.
Håller BMW's hållbarhetsarbete hela vägen?
Att BMW tagit sikte på en ny, grönare marknad är det ingen som har missat. Företaget tar allt större plats i miljödebatten och lanserar nya el- och hybridbilar i snabb takt. Men många frågar sig samtidigt om det är möjligt att ha en topposition inom både premium- och miljöbilssegmentet.
Guldhjältens fina gest – efter dödsbeskedet
Under torsdagen gick supporterprofilen Andreas Waldo bort efter en längre tids cancersjukdom.Växjö Lakers kommer hedra minnet av 27-åringen som hade en nära relation med laget och spelarna.Bland annat vill den gamle guldhjälten Noah Welch spela i Andreas Waldos tröjnummer från fotbollen.– Vi kommer både uppmärksamma och hedra Andreas Waldo framöver på förmodligen fler än ett sätt, men det är för tidigt att säga hur än, säger sportchefen och vd:n Henrik Evertsson.
Läs mer om Noah Welch.
Vattenläcka på väg skapar trafikproblem
En vattenläcka skapar trafikproblem vid SEB:s kontor i Rissne utanför Stockholm.
Läs mer om Rissne och Stockholm.
Rolf, 81, hittade 117 000 – pekas ut som kriminell
Paret Sundberg hittade 117 gamla tusenlappar i sitt bankfack och vände sig till Riksbanken för att växla in pengarna.Men Riksbanken fattade misstankar och behöll pengarna.– Nu är jag över 80 år och har slitit hela livet, och så blir jag anklagad för bedrägeri och penningtvätt, säger Rolf Sundberg, 81, till SVT.
Läs mer om Riksbanken, Rolf Sundberg och SVT.
De kämpar mot världens 15 000 kärnvapen – får Nobels fredspris
Kärnvapenhotet växer på nytt, mer än 70 år efter det att atomvapen användes för första och hittills sista gången. De akuta kriserna kring Nordkorea och Iran handlar om kärnvapen – och det finns mer än 15 000 sådana vapen i världen. Norska Nobelkommittn markerar allvaret i situationen genom att ge årets fredspris till antikärnvapenkampanjen Ican.
Läs mer om Ican, Iran och Nordkorea.
Tre bilar inblandade i kollision
Två olyckor har inträffat i Malmö under fredagseftermiddagen på kort tid.Den ena har inträffat i centrala Malmö där två bilar har kolliderat.– Mellan Smedjekullsgatan och Östra Fäladsgatan ska tre bilar initialt vara iblandade, säger Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral.
Här räddas hästen ur den djupa leran
Under fredagen larmades räddningstjänsten till en gård i Halmstad med anledning av en olycka.En häst hade av en okänd anledning fastnat i leran – efter två timmar kunde den räddas.– Den låg där och kunde inte ställa sig upp, säger Peter Karlborg, inre befäl på räddningstjänsten i Halmstad.
Läs mer om Halmstad och Peter Karlborg.
Handelsstoppade Cyxone får patent
Handelsstoppade forskningsbolaget Cyxone har fått godkänt på en patentansökan i Australien. Det framgår av ett pressmeddelande.
Läs mer om Australien och Cyxone.
Monument göms i trälåda – för att inte skapa ilska
I Charlottesville dödades en person när högerextrema och nynazister protesterade mot planerna på att ta ner statyn över generalen Robert E. Lee. Liknande monument över slaveriets försvarare finns spridda över hela USA och frågan om hur de ska hanteras splittrar.
Läs mer om Robert E och USA.
Så tog mäktiga NRA greppet om USA:s politiker
Det kostar för en amerikansk politiker att gå emot National Rifle Association, NRA, en av USA:s mäktigaste lobbyorganisationer. Efter massakern i Las Vegas har dess hårdnackade motstånd mot reglering av ägande och köp av vapen återigen hjälp till att polarisera debatten i USA. Men så har det inte alltid varit.
Sträng eller avslappnad? Det påverkar din föräldrastil
Är du en sträng förälder som har många regler och höga förväntningar på dina barn? Eller är du lite mer av en hippie-förälder som låter dina barn göra lite som de vill?Vilken typ av uppfostran du använder dig av beror på vilket samhälle du bor i, visar en ny studie.
Studie: Att vara petig med maten kan vara genetiskt
Får du ofta höra att du är kräsen? Är dina barn petiga med maten?Goda nyheter, det BEHÖVER inte vara ditt fel.Forskare har nämligen hittat två gener som kan vara avgörande för hur känsliga vi är.
Mamma brände ihjäl sin son – trodde han var kannibal
Amelia DiStasio, 23, misstänks ha mördat sin fyrårige son genom att tända bränna ihjäl honom i badkaret.Motivet: Hon trodde att han var en kannibal.Grannar hörde den lille pojken skrika snälla mamma sluta, innan det blev tyst från lägenheten, rapporterar CBS News.
Thai-restaurang evakuerad vid brand
En brand har brutit ut på en thai-restaurang i centrala Göteborg.Enligt räddningstjänsten ska det ha brunnit i köket.– Restaurangen är evakuerad, säger larm- och ledningsoperatören vid räddningstjänsten i Storgöteborg.
Vattenläcka på väg skapar trafikproblem
En vattenläcka skapar trafikproblem vid SEB:s kontor i Rissne utanför Stockholm.
Läs mer om Rissne och Stockholm.
Alfa Romeo snabbast på Ringen – igen
TANNIS. En av förra årets roligaste och häftigaste provkörningar gjordes här i Danmark när jag testade Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio.Nu har Alfa byggt en Q-variant av suven Stelvio. Stelvio Quadrifoglio satte världsrekord på Nürburgring förra veckan.
Henriksson överklagar långa avstängningen
Linus Henriksson och hans klubb Pixbo överklagar den åtta matchers långa avstängning som han fick för att ha slagit innebandyklubban i ansiktet på Växjös Christopher Holmr.
Läs mer om Pixbo.
Mästartränaren: I Sverige behöver en volleybolltränare inte vara så duktig
I helgen drar volleybollsäsongen i gång. De två regerande mästarlagen har båda förlorat värdefulla spelare. Lagens tränare har ändå pressen att försvara titlarna. Hos herrmästarna Linköping har Albin Eriksson tagit på sig rollen som spelande tränare efter förre tränarens sena avhopp och i dammästarlaget Engelholm laddar mästartränaren Per-Anders Sääf för att ta sitt sjätte raka SM-guld.
Oron i Katalonien skrämmer bort företagen
Kataloniens utbrytarförsök från Spanien sätter näringslivets nerver i gungning. Regionens andra största bank har beslutat att flytta sitt huvudkontor från Barcelona. Ytterligare en bank och andra storföretag har planer på att gå i samma spår. Osäkerheten skapar oro på marknaden.
Läs mer om Barcelona, Katalonien och Spanien.