06. Oktober 2017 17.00-17.59

Luxemburg vill att Sverige går vidare

Luxemburg hoppas kunna upprepa bragdmatchen mot Frankrike - och få med sig ett bra resultat mot Blågult.Förbundskaptenen Luc Holtz menar att laget måste se upp med Sveriges fasta situationer.- De är väldigt starka där, vi måste se upp, säger han.

Jag är nöjd om vi vinner

Hur mycket vågar förbundskapten Janne Andersson ändra i en optimal startelva mot Luxemburg för att spara kraft inför tisdagens avgörande kvalmatch mot Nederländerna? Frågan är intressant med tanke på att några av spelarna i truppen har haft skadebekymmer under veckan.
Bättre att orättvisan för hyresrätten minskas
Att hyresrätten är skatte- och villkorsmässigt missgynnad är i sig ingen anledning till att göra det ägda boendet mer förmånligt. Tvärtom är det en anledning till att se vad vi kan göra åt orättvisan mellan upplåtelseformerna, skriver Martin Hofverberg, Hyresgästföreningen, i en replik.
Jennys ilska mot Steffo – efter intima frågan
Jenny Strömstedt satte ner foten mot Steffo Törnquist i fredagens Nyhetsmorgon.I en intervju med tv-bonden Leonora Vilhelmsson tröttnade Jenny Strömstedt på kollegans frågor.– Du blir arg på mig Jag måste ändå fråga, svarade Steffo Törnquist i sändningen.

Varningen: Bli inte vän med Mona på Facebook

En person under namnet Mona skickar vänförfrågningar till svenska användare på Facebook.Mona låtsas vare en vän från samma stad, men kort efter att förfrågningen godkänts skickar Mona ett meddelande som ger all anledning att vara vaksam.Hon finns nämligen inte på riktigt, och nu varnar flera för bluffen.
Läs mer om Facebook, Facebook.Mona och Mona.
Trumps uttalande förbryllar: Det är lugnet före stormen
Det här är lugnet före stormen.Donald Trumps kryptiska uttalande till reportrarna efter en möte med högt uppsatta militärledare i Vita huset på torsdagskvällen väckte många frågor.Och när journalisterna frågade vad presidenten menade rätades knappast frågetecknen ut:– Det kommer ni att få se, svarade han, enligt USA Today.
Läs mer om Vita.
Gör som Jeff Bezos och läs en bok, svenska VD:ar!
Amazon-grundaren Jeff Bezos kärlek till Nobelpristagaren Kazuo Ishiguru borde inspirera det svenska näringslivet, tycker förlagschefen Tobias Nielsn.
Bil voltade av vägen
En bil har voltat av vägen vid riksväg 28 i höjd med Fur i Karlskrona.Enligt uppgifter från polisen färdades tre personer i bilen.Skadeläget är okänt.
Läs mer om Fur och Karlskrona.Enligt.
Paddocks offer – de flesta döda var kvinnor
I den värsta dödsskjutningen i USA:s historia var en majoritet av offren kvinnor – 36 av 58 döda. De yngsta som dödades på countryfestivalen var 20 år. Jack Beaton avled när han skyddade sin fru från kulorna med sin kropp. Den här kvällen skulle de firat 23 år som gifta.
Trump kryptisk om lugnet före stormen
USA:s president Donald Trump har fällt en kommentar om att tiden just nu är lugnet före stormen – och därpå vägrat att förklara vad han menade med sitt uttalande.
Läs mer om Donald Trump.
Hade kokain i blodet – nu straffas han hårt
En av Englands största stjärnor inom galoppsporten – Graham Gibbons – fastnade i slutet av fjolåret i ett dopingtest med kokain i kroppen.Han försökte dessutom byta ut sitt urinprov med en annan jockeys test.Nu har han fått sitt straff – han stängs av i två och ett halvt år från tävlandet, det rapporterar Theweek.co.uk.
Läs mer om Theweek.co.uk.
Två personer påkörda på övergångställe
Två personer har blivit påkörda av en personbil i Mölndal.Olyckan ska ha skett i anslutning till ett övergångställe.– De ska vara chockade men talbara, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.
Läs mer om Mölndal.Olyckan och Väst.
Lisa Magnusson: Han sabbar Mother! med sitt dumma prat
Folk klagar med rätta på spoilers, alltså att förstöra en berättelse genom att avslöja slutet. Men minst lika illa är det spoilande som upphovspersoner ägnar sig åt när de berättar om sina klyschiga budskap.
Läs mer om Mother.
Richard Swartz: En märklig europeisk paradox
KOLUMNEN. Richard Swartz är journalist, författare och fristående kolumnist i Dagens Nyheter. Förhållandet till tyskarna är motsägelsefullt. Å ena sidan finns förhoppningar om tyskt ledarskap under Merkel. Å andra sidan finns en irritation över det som uppfattas som Berlins arrogans.
Läs mer om Merkel.
Nya beskedet om Zlatan och United
Zlatan Ibrahimovic närmar sig en comeback. Enligt uppgifter till ESPN så kommer svensken att börja träna på Carrington på heltid från och med slutet av oktober.
Läs mer om Carrington, United och Zlatan.
Daniel Knoblauch, 34, rånmördade äldre man
Daniel Knoblauch, 34, skulle råna en äldre, sjuk man på hans väska.Det slutade i ett mord.Nu ska han avtjäna 14 år i fängelse, sedan hovrätten fastställt det straff som tingsrätten tidigare dömt ut.
Dags att lösa krisen i Postnord
DN 7/10 2017. Regeringen måste lösa krisen i Postnord.
Läs mer om Postnord.
Stundom är det ett högt pris att betala
En tuff resa med ett stundom väldigt högt pris att betala.Men vinnarcirkeln är väldigt läkande och det som driver oss travtränare.
Smittsam sjukdom på ridklubb i Skåne
En ponny har smittats med sjukdomen kvarka och isolerats från övriga hästar på en fältridklubb i Helsingborg.Ingen av ridskolans 75 hästar får lov att lämna anläggningen.
Läs mer om Helsingborg.Ingen och Skåne.
Las Vegas-mördaren Stephen Paddocks sista timmar
Klockan 22.05 i söndags lokal tid, började Stephen Paddock skjuta från sin svit på Mandalay Bay.Tolv minuter senare anlände polisen till våningen där Paddock hade dödat 58 personer och skadat 489.Det här är vad massmördaren gjorde fram tills han han tog sitt eget liv.