06. Oktober 2017 18.00-18.59

Vi vill in i länder som behöver öppnas

Gothia Cup expanderar till Abu Dhabi.Häckens klubbdirektör Dennis Andersson vet att det är ett kontroversiellt val.– Det är klart att vi kan få kritik, men det är vi beredda på. Vi vill in i länder som behöver öppnas, säger han.
JUST NU: Sjuktransport i olycka – två till sjukhus
En sjuktransport har kört av vägen i Stenungsund.Två personer har förts till sjukhus i ambulans.– Det är föraren och en patient, säger Daniel Axelson, insatsledare vid räddningstjänsten i Södra Bohuslän.
Kronprinsessan Victoria tog täten på cykeln i tallskogen
Kronprinsessan Victoria tycker om att röra på sig och är gärna ute i naturen.På fredagen reste hon till Västerbotten – och träffade skolbarn och cyklade glatt genom gammal tallskog och myrlandskap.Barn och ungdomar måste uppmuntras att röra på sig, menar kronprinsessan.– Det är vad det handlar om, att vi sitter stilla för mycket, säger hon till SVT.
Läs mer om SVT och Västerbotten.

Hälsovatten kan vara farligt

Det litiumhaltiga vattnet Santo-Li säljs i svenska matbutiker och marknadsförs som hälsovatten, men en studie från Karolinska institutet (KI) visar att det kan orsaka fosterskador, skriver Sveriges Natur.
Läs mer om Karolinska och Santo-Li.
Ministern: Regeringen kan inte sparka Bodström
Regeringens ansvar som arbetsgivare innebär att man med nuvarande information inte kan ta tillbaka Thomas Bodström utnämning till landshövding. Det säger civilminister Ardalan Shekarabi till SvD Näringsliv. – Om det skulle dyka upp information som aktualiserar lämplighetsfrågan så finns det en ordning kring det, men vi har inga sådana underlag i det här fallet, säger Shekarabi.
Nu vill Jörn, 54, lämna Nordkorea
Jörn Andersen är förbundskapten för Nordkoreas fotbollslandslag.Men nu vill han lämna landet, på grund av sanktionerna och det spända läget.– Det blir tyngre och tyngre, säger norrmannen i TV2 enligt Nettavisen.
Läs mer om Jörn, Nettavisen, Nordkorea och TV2.
Trump: Fler kan neka fria preventivmedel
USA:s president Donald Trump har tagit ytterligare ett steg mot att begränsa företrädaren Barack Obamas sjukvårdsreform. Trump öppnar nu för fler arbetsgivare att slippa betala för kvinnliga anställdas preventivmedel.
Läs mer om Donald Trump.
Nordkorea förbereder uppskjutning av missil som uppges kunna nå USA
Nordkorea förbereder en ny uppskjutning av en långdistansmissil – som skulle kunna nå USA:s västkust.Det rapporterar Reuters. Uppgifterna ska komma från en rysk politiker som besökt Pyongyang.
Läs mer om Pyongyang och USA.
Demi Moores mörka hemlighet avslöjad
Här är Ghost-stjärnan Demi Moores mörka hemlighet.När skådespelaren var 22 år var hon nära att dö – i en kokainöverdos.Nu är vänner oroliga för att stjärnan ska falla tillbaka in i missbruk.– Demi har haft problem sedan tonåren, säger en vän till Radar Online.
Läs mer om Radar Online.
Ewa Stenberg: Nya hårda socialdemokrater – vad är det som har hänt?
Stefan Löfven gläntar på förlåten till valrörelsens nya hårda socialdemokrater. Under parollen trygghet ryms en hårdare migrationspolitik, kriminalpolitik och försvarspolitik än S tidigare haft. Det kan locka LO-väljare som överväger att byta till SD. Men också skapa spänningar i regeringen.
Läs mer om LO-väljare.
Tidslinje: Stefan Löfvens tid som partiordförande
Stefan Löfven väljs till partiordförande för Socialdemokraterna 2012, efter att Håkan Juholt fått lämna posten. Två år senare, i september 2014 blir Löfven statsminister i en minoritetsregering tillsammans med Miljöpartiet. Samma höst hotar Sverigedemokraterna med att fälla regeringens budget, genom att rösta på alliansens budgetalternativ.
150 män samlas i Värmland för att formulera en ny mansroll
I helgen samlas 150 män från nio länder i det som kallas för Nordic men s gathering i lilla värmländska Molkom. De ska bo tillsammans och umgås i grupper för att diskutera och utforska de utmaningar som det innebär att vara man i dag. Det berättar Alexander Bard som är en av initiativtagarna.
Mc-förare allvarligt skadad efter olycka
En mc-förare har förts till sjukhus med ambulans efter en singelolycka.Olyckan skedde i Mölndal utanför Göteborg.– Personen har fått allvarliga skador, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.
Läs mer om Göteborg, Mölndal och Väst.
Löfven: Brottsligheten ska bort från gatorna
Statsminister Stefan Löfven (S) vill se hårdare tag mot brottslingar och en fortsatt stram flyktingpolitik. Det berättar han i en stor DN-intervju med mindre än ett år kvar till valet. – Det gäller att vara stenhård från början. Brottsligheten ska bort från gatorna, säger Stefan Löfven.
Läs mer om DN-intervju och Stefan Löfven.
Matchguide Sverige–Luxemburg
Sverige möter Luxemburg i VM-kvalet. Här är DN:s guide till matchen som spelas på Friends arena klockan 18.
Läs mer om Luxemburg och VM-kvalet.