06. Oktober 2017 19.00-19.59

Idol-deltagarna bekräftar romansryktet

Idol-deltagarna Magnus Schönberg och Olivia Åhs har båda lagt upp kärleksfulla inlägg till varandra på Instagram. Nu undrar många fans om de har en speciell relation – vilket Olivia Åhs bekräftar. – Han är en fantastisk människa, säger hon.
Läs mer om Instagram.

Staten utreder inte tågkrock under Aurora

Olyckan i närheten av Trosa då fyra personer skadades när ett tåg kolliderade med ett militärfordon kommer inte att utredas av Statens haverikommission (SHK), rapporterar SVT Nyheter Sörmland.
Läs mer om Aurora och Trosa.
Madrid ber om ursäkt för våld
Den djupa splittringen mellan Spaniens regering och Kataloniens regionstyre accentuerades i dag när chefen för den katalanska poliskåren, Josep Llus Trapero, förhördes i en specialdomstol i Madrid. På tisdag väntas den katalanska ledaren Carles Puigdemont göra ett uttalande.
Läs mer om Madrid.

Lindholm kallas upp av Colorado

LOS ANGELES. NHL-säsongen är bara tre dagar gammal, men klubbarna har redan flytta om i spelartrupperna. Två svenskar fick glädjande besked under fredagen. Calle Rosn, 23, har blivit uppkallad från farmarlaget Toronto Marlies i AHL till Maple Leafs. Colorado har gett Anton Lindholm, 22, samma glada besked. Han får komma upp från San Antonio Rampage i AHL.
Familjefar ihjälkörd efter konflikt vid McDonald's
Den 39-årige familjefadern hamnade i bråk med två yngre män inne på en dansk McDonald's restaurang.Det slutade med att han blev ihjälkörd utanför restaurangen ett par timmar senare.De två männen har nu häktats som misstänkta för påkörningen. En av dem har enligt polisen kopplingar till flera kriminella mc-gäng.
Las Vegas-skytt kan ha planerat en bilbomb
Massmördaren i Las Vegas kan ha planerat flera dåd, bland annat en bilbomb. Det är en av polisens teorier. Stephen Paddock ska under skottlossningen i söndags även ha skjutit mot en stor cistern med flygbränsle.
Därför ska du inte ta citronvatten på krogen
Citroner brukar ofta kallas för en mirakelfrukt som både kan motverka magbesvär, högt blodtryck och ge fin hy. Men du kanske ska skippa citronskivan i vattnet på restaurang – om du vill undvika att bli sjuk.
Nazisten Vera Oredsson, 89, åtalas för hets mot folkgrupp
89-åriga nazisten Vera Oredsson anmäldes för vad som såg ut som en Hitlerhälsning.Nu åtalas hon vid Falu tingsrätt för hets mot folkgrupp, skriver P4 Dalarna.
Systrarnas stora ilska mot vården – efter Jennys död
Jenny Åhman var intagen på sjukhus efter ett självmordsförsök.När hon skrevs ut fick hon med sig ett recept på 100 sömntabletter.Två dagar senare hittas Jenny Åhman död.Bredvid henne låg de tomma medicinkartorna och ett avskedsbrev.– I fallet med min syster är det ett antal personer som gjort väldigt ödesdigra misstag, säger systern Carola Kjelln.
Läs mer om Carola Kjelln och Jenny Åhman.
Han lägger sig platt efter talangens ilska
Lias Andersson, 18, riktade stor kritik efter utvisningen som han ådrog sig i förlängningen mot Luleå och menade att det var en solklar filmning av Niklas Olausson, 31.Nu svarar Luleåkaptenen, som lägger sig platt:– Jag får ta på mig det, säger han.
Läs mer om Luleå och Luleåkaptenen.
Sjöberg: Jag gillar inte falska människor
Patrik Sjöberg, 52, hälsar inte längre på Sven Nylander, 55.Det berättar den förre höjdhoppsstjärnan i Fördomspodden.– Jag gillar inte falska människor, säger Sjöberg.