06. Oktober 2017 20.00-20.59

Pressträff i Vita huset

Läs mer om Vita.

Han är årets nya Bachelor

Här är ungkarlen som kvinnorna ska fajtas om i Sjuans realityserie Bachelor.Entreprenören Niclas Lij, 32, berättar nu om varför han tackade ja till programmet och alla konflikter.– Det var mycket bråk, säger Niclas Lij.
Trumps kryptiska uttalande: Det här kan vara lugnet före stormen
I ett kryptiskt uttalande kallade Donald Trump landets militära ledare för lugnet före stormen. När han fick frågan vilken storm svarade han: Ni kommer att få se.
Läs mer om Donald Trump.
Trump hintar om en storm
Donald Trump hintar om en storm under en fotografering med högt uppsatta personer inom den amerikanska militären men vägrar säga vad det är för slags storm.
Orkanerna ger besvikelse för Federal Reserve
Inför fredagens jobbstatistik var förväntningarna modesta efter att flera orkaner träffat USA och förstört hem och infrastruktur. Trots det var beskedet under förväntan – jobben minskade för första gången på flera år. Nu riktas blickarna mot Federal Reserves decembermöte.
Läs mer om Federal Reserve och USA.
Svenskan efter Nobelbeskedet: Skakig och hedrad
Först trodde svenska Beatrice Fihn att det var ett skämt. Men efter några minuter stod det klart att det var sant. Internationella kampanjen för att avskaffa kärnvapen, som hon leder, har fått Nobels fredspris 2017. – Helt surrealistiskt. Det känns oerhört hedrande, säger hon omtumlad till SvD.
Läs mer om Beatrice Fihn, Nobelbeskedet och SvD.
Australiens vapenlagar skärptes efter en massaker
MELBOURNE. Australiens strikta vapenlagar kan visa vägen för USA. Sedan den kraftiga skärpningen för 21 år sedan har Australien inte haft en enda massaker. Dessutom har antalet mord, dråp och självmord med skjutvapen minskat.
Läs mer om Australien och USA.
Lika lön för damer och herrar i Norge
I Danmark strejkade damlandslaget i fotboll för att få igenom sina ersättningskrav gentemot förbundet. I Norge är det inte aktuellt med några stridsåtgärder. Från och med 2018 kommer damerna att ha lika bra betalt som herrarna under landslagssamlingar – detta sedan herrlandslaget avstått en del av sin pott.
Läs mer om Norge.
Tunga avbräcket i svenska startelvan
Här är Sveriges startelva mot Luxemburg.När spelarna fick startelvan på spelarmötet under fredagskvällen tog som väntat Viktor Claesson platsen till höger på mittfältet och Marcus Berg och Ola Toivonen bildade anfallspar.Men Albin Ekdal ser inte ut att komma till spel - utan det blir i stället Sebastian Larsson som går in på mittfältet, enligt SportExpressens uppgifter.
Lastbil och bil i krock på E6
En lastbil och en personbil är inblandade i en krock på E6, södergående i höjd med Råå.Skadeläget är i nuläget okänt.Olyckan påverkar trafiken i södergående riktning.
Läs mer om Råå.Skadeläget.
Viktors val: Tre enkla sätt att inte råka gynna populismen
Gå till dig själv: MÅSTE du verkligen ge det där toppjobbet till din kompis som satt i styrelsen för ett skandalbolag? Om de fria medierna är så viktiga för demokratin, borde du kanske inte svara på deras frågor då och då? Viktor Barth-Kron ger regeringen en hjälpande hand i kampen mot populismen.
Åkessons svärmor borta i 1,5 år – nu lämnar hon 34 motioner
Den politiska vilden Margareta Larsson, svärmor till Jimmie Åkesson, höll sig borta från riksdagen. Samtidigt plockade hon ut 62.400 kronor i månaden. Nu visar hon upp en första aktivitet. I tisdags överlämnade hon 34 motioner. – Det känns inte så speciellt att vara tillbaka faktiskt, säger hon till DN.
Viktors val: Tre enkla sätt att inte råka gynna populismen
Gå till dig själv: MÅSTE du verkligen ge det där toppjobbet till din kompis som satt i styrelsen för ett skandalbolag? Om de fria medierna är så viktiga för demokratin, borde du kanske inte svara på deras frågor då och då? Viktor Barth-Kron ger regeringen en hjälpande hand i kampen mot populismen.
USA:s vapenlobby öppnar för striktare reglering
WASHINGTON. Såväl inflytelserika republikaner som den mäktiga amerikanska vapenlobbyn öppnar nu för att reglera tillgången på vapentillbehör efter massmordet i Las Vegas. Utspelen markerar ett trendbrott i Washington. Fram tills nu har våldsdåd paradoxalt nog resulterat i liberalare vapenlagar, inte skärpt lagstiftning.
Läs mer om Washington.
Världens barn-galan firar 20 år – med stjärnspäckad direktsändning
Nu skramlar SVT med artisteliten för Världens barn.Galan firar 20 år och satsar på att dra in miljoner kronor till välgörenhet.– Vi hoppas på 20 miljoner i kväll, säger Madeleine Sinding-Larsen, pressansvarig på SVT.
Läs mer om Madeleine Sinding-Larsen och SVT.
Polisen kan ha gjort nytt fynd i Kim Wall-fallet
Dansk polis har gjort ett fynd i vattnet som sätts i samband med mordet på Kim Wall, enligt Extrabladet. Fyndet är fört till rättsmedicin för vidare utredning.
Sverige är tuffa och starka – vi måste anpassa oss
Efter 0–0 borta mot Frankrike för en månad sedan har Luxemburg seglat upp som ett större hot än väntat för Sveriges ambition att kvala in till VM–slutspelet i Ryssland nästa år.
Hem till bruket
Säkerhetsvakt tände eld på förskola – fem barn dödades
Minst fem barn har avlidit efter att en säkerhetsvakt tänt eld på en förskola i sydöstra Brasilien.Mannen tände även eld på sig själv i samband med branden, rapporterar bland andra CNN.Över 20 barn skadades i dådet som har skakat hela Brasilien.
Läs mer om Brasilien och Brasilien.Mannen.
Dansk polis: Nytt fynd i Kim Wall-fallet
Dansk polis har gjort ett fynd i vattnet som sätts i samband med mordet på Kim Wall, enligt Extrabladet.