06. Oktober 2017 21.00-21.59

Man borta i svampskogen – försvann från sin kompis

En man i 65-årsåldern har försvunnit i svampskogen i Örnsköldsvik.Det är mörkt och mannen har inte sin telefon med sig, skriver polisen på sin hemsida.Hans kompis har försökt få tag på honom – men nu rycker polisen in.
Läs mer om Örnsköldsvik.Det.

LHC:s tredje raka förlust på hemmais

LINKÖPING/STOCKHOLM. Linköping verkar vantrivas på hemmais.Mot Örebro kom lagets tredje raka förlust i Saab arena när de föll med 1-4.– Surt att torska hemma, jag kan inte säga så mycket mer, säger målvakten Jonas Monstret Gustavsson.
Läs mer om Saab.
Ratade leksingar sänkte Leksand
MR MADHAWK: Gjorde som hösten 2015
Läs mer om Leksand.
Avgjorde – med en sekund kvar
MALMÖ/STOCKHOLM. Det går tungt för Leksand nu.I Malmö förlorade de med 3-2 mot Pantern efter ett sekunddrama.Det är lagets tredje raka övertidsförlust.– Vi spelar för att överleva, säger Leksands Johan Porsberger.
Läs mer om Leksand och Pantern.

Modell rakade inte benen – får hot om våldtäkt

Svenska modellen och fotografen Arvida Byström har blivit våldtäktshotad och kritiserad efter att hon visade upp sina orakade ben i en reklamkampanj. Jag har bokstavligen fått våldtäktshot i min inkorg, skriver hon på Instagram.
Läs mer om Arvida Byström och Instagram.
Kronrs hårda skämt – efter barnens fråga
Lasse Kronr skämtade friskt under Världens barn-galan.Programledaren blev tagen av en fråga från barnpanelen i programmet – och svarade med ett skämt om sin kropp.– Gäddhäng har jag däremot, säger han i programmet.
Superhyllningen till Chris Kläfford under Idol 2017
Chris Kläfford är den stora favoriten i Idol 2017.Under den andra fredagsfinalen fick han stående ovationer – och hyllades av juryn.Efteråt var idolen mållös.– Världsklass, säger en förstummad Anders Bagge.
Läs mer om Idol.
Oskarshamn i serieledning – vann toppmötet med AIK
IK Oskarshamn vann toppmötet med AIK – och är nya serieledare i hockeyallsvenskan.Bakom segern låg två tidigare Röglejuniorer, Ludvig Elvenes och Gustav Olhaver.– Spelar de så här kommer de vara med och kriga uppe i toppen, säger C More-experten Harald Lückner.
Fansens ilska – så fort han får bollen
Gerard Pique buas ut av sina egna fans varje gång han har bollen i VM-kvalmatchen mot Albanien.Detta efter att han öppet visat stöd för Kataloniens folkomröstning om självständighet.
Tränarens sågning: Det är inte bra nog
Oskarshamn kopplade greppet mot hockeyallsvenskans tabelltvåa AIK redan i första perioden.AIK reducerade både i första och tredje period men lyckades inte komma ikapp.Slutresultatet blev 4-2 till Oskarshamn, som blir ny serieledare.
Läs mer om AIK och Oskarshamn.
Nej, Coca-Cola är ingen drömpartner
Sponsringen av idrott är en fantastisk möjlighet för skräpmatstillverkarna att förbättra sin ohälsosamma image. Men idrottsrörelsen handlar om att främja hälsa och välmående. Då borde den inte göra sig till en reklampelare för skräpmat, skriver läkare bakom uppropet Fetmainitiativet.
Läs mer om Coca-Cola och Fetmainitiativet.
Här är huset – som fick Hemnet att koka
Låter en pampig villa som andas nationalromantik och lyx mitt i centrala Göteborg som något för dig? Du är inte ensam.Carlanderska Villan i Lorensberg har väckt stor uppståndelse på Sveriges största bostadssajt Hemnet. Nu har de 242 kvadratmetrarna lyx sålts till en mystisk köpare. Priset: Minst 20 miljoner kronor.– Det har varit jättestort intresse, både från Sverige och utomlands, säger Charlotta Lenhammar, mäklare på mäklarfirman Bjurfors.
Det blåser upp till storm på svenska bostadsmarknaden
Behovet av bostäder, som har ökat kraftigt efter flyktingvågen, har felaktigt likställts med efterfrågan och överskattats. Det har aldrig byggts fler dyra lägenheter i förhållande till hur köpsvag efterfrågan är. Det politiska systemet har misslyckats och sannolikheten för storm på bostadsmarknaden ökar, skriver ekonomen Anders Olshov.
Islands statsminister sålde innehav timmar före finanskraschen
Islands statsminister Bjarni Benediktsson och en nära släktning sålde fonder för 75 miljoner kronor bara timmar innan staten tog över driften av flera banker i oktober 2008. Det framgår av läckta dokument som Guardian har kommit över.
Läs mer om Bjarni Benediktsson och Guardian.
Saudikoalition åter på svart lista – trots utpressningsförsök
Den saudiledda koalitionen i Jemen har återförts på FN:s svarta lista över människorättsbrott mot barn. Förra året använde Saudiarabien utpressning mot FN-chefen för att strykas från listan. Nya FN-chefen Antnio Guterres tycks ha mer råg ryggen än sin företrädare.
Läs mer om FN-chefen, Jemen och Saudiarabien.
USA-kontroll på Arlanda sågas: Rättsosäkert
Rättsosäkert och för dyrt. Polisen och SAS sågar det nuvarande förslaget om amerikansk personal med tillgång till vapen som ska kontrollera USA-resenärer på Arlanda. Ett möjligt hinder är Donald Trumps inreseförbud. Tidsplanen för projektet skjuts nu upp.
Läs mer om Arlanda.
Hamza Yalcin om tiden i det spanska fängelset
Glöm inte din pappa.Så inledde Hamza Yalcin ett brev i fängelset under hotet att bli utlämnad till Turkiet.Nu har journalisten kommit hem till friheten i Halmstad.När vi möter honom berättar han om hur han misshandlades av spanska vakter och funderar en stund på om det verkligen är värt att fortsätta arbetet.