06. Oktober 2017 22.00-22.59

Island nära fotbolls-VM efter kross

Efter EM-succn i fjol har Island fått vittring på en ny lavahet mästerskapssommar. 3–0-segern i VM-kvalet mot Turkiet – dessutom på bortaplan – kommer högt upp på listan över isländska fotbollsskalper. Nu räcker det med seger mot Kosovo för att nå VM.
Läs mer om Island, Kosovo, Turkiet och VM-kvalet.

Islands mäktiga seger i Turkiet

Bortamatcher mot Turkiet brukar beskrivas som en mardröm för gästerna.Äh vadå, tänkte Island och krossade turkarna med 3-0.Nu har islänningarna att guldläge att direktkvalificera sig till VM.
Läs mer om Island och Turkiet.
Italienska fiaskot – utbuade av fansen
Italien får inte den lätta resa mot VM de hade hoppats på.Efter att ha tappat viktiga poäng mot Makedonien på fredagskvällen står det nu klart – Spanien vinner gruppen och Italien blir tvåa.Efter 1-1-resultatet buades det italienska laget av den egna publiken.
Läs mer om Italien, Makedonien och Spanien.

Lindberg till Vegas

Stora banker och företag lämnar Katalonien
MADRID. Kataloniens regionregering tycktes på fredagen vackla under pressen från Madrid, som med ett dekret gjort det möjligt för storbanker och företag att flytta sina huvudkontor från Barcelona i expressfart. Flera banker och företag tog genast beslut om att lämna Katalonien av rädsla för en stundande självständighetsförklaring.
Läs mer om Barcelona, Katalonien och Madrid.
Det är enormt kul för svensk hockey
SANNY LINDSTRÖM: Frågan är om de har plats nu...
Linköping fortsätter floppa i SHL
Med vassa nyförvärv som Jonas Monstret Gustavsson och Derek Roy borde Linköping vara en kandidat till SM-guldet i ishockey. Men 1–4 mot Örebro var tredje raka hemmaförlusten och östgötarna har inlett med bara 8 av 21 möjliga poäng.
Supertalangen klar för spel i SHL
Läs mer om SHL.
Supertalangen är klar för SHL-klubb
Jonathan Dahln tog inte plats i Vancouver Canucks den här säsongen. Därför väljer NHL-laget att skicka hem till Dahln till Sverige - och en icke namngiven SHL-klubb. – Han är en talangfull spelare som är redo att ta nästa steg i sin utveckling i Sveriges högsta liga, säger Canucks GM Jim Benning.
Läs mer om Dahln och Sverige.
Kanonskottet vände matchen för Tingsryd
Tingsryds Mathieu Tousignant kvitterade mot Västervik med ett jätteskott.Det blev starten på Tingsryds vändning till seger i sista perioden.
Läs mer om Tingsryd och Västervik.
Dagerstål räddade poängen för Sverige
Det blev en jämn match i fredagens kval till U21-EM mot Belgien.Belgien gjorde första halvlekens enda mål, men Sverige lyckades kvittera i andra.Resultatet blev 1-1.
Läs mer om Belgien.Belgien och Sverige.
Larm om påkörd person
En person har blivit påkörd på Västra varvsgatan i Malmö.Räddningstjänsten är på väg till platsen.– Det är en person som har blivit påkörd, Mattias Sköld, inre befäl på räddningstjänsten syd.
Svensk gripen i polisinsats mot vapenhandel
Polisen har gripit sju personer – varav en svensk – i en insats mot en av de största vapenförsäljarna på det så kallade darknet, en anonymiserad del av internet. Över 30 enhandsvapen och en stor mängd ammunition har beslagtagits.
Kvinna attackerad bakifrån
En kvinna i 50-årsåldern har attackerats i Upplands Väsby.En förövare ska ha kommit bakifrån och misshandlat henne.– Någonting har sprayats i ansiktet på henne och sparkat henne, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.
51-årig mor till jihadist dömd till tio års fängelse
I fransk press har hon kallats Mamie jihad. I dag dömdes hon, Christine Rivière, mamma till en ung man som radikaliserats och flyttat till Syrien, till tio års fängelse för förberedelse till terrorhandlingar. Enligt domstolen gjorde hon sin son till ett vapen.
Läs mer om Mamie och Syrien.
Nazistveteranen Vera Oredsson åtalas för hets mot folkgrupp
Nazisten Vera Oredsson, 89, misstänks för att ha gjort en Hitlerhälsning i Borlänge förra året. Nu åtalas hon för hets mot folkgrupp. – Jag tycker att det är fjantigt, jag vinkade, säger Vera Oredsson.
Wennerholm: Jag är imponerad av IKO
Läs mer om IKO.