06. Oktober 2017 23.00-23.59

Getingbetyg – de var snyggast på Tillsammans för världens barn-galan

Under fredagskvällens gala, Tillsammans för världens barn, strålade programledarna ikapp i rutan.Det var rosa klänningar, lila skjortor – och en plastklänning.Expressens modeexpert Magda Omerspahic har satt getingbetygen.
Läs mer om Magda Omerspahic.

Misstanke: Fler personer i Las Vegas-skyttens rum

Okända personer kan ha varit i det rum som Las Vegas-skytten Stephen Paddock använde när han sköt ihjäl minst 58 människor och skadade över 500. Det misstänker utredarna och hänvisar till flera underliga detaljer, enligt NBC News.
JUST NU: 75-årig kvinna till sjukhus efter rånförsök
Vid 18.57 larmades polisen av en kvinna som just blivit utsatt för ett rånförsök i sitt hem på Husie i Malmö.Kvinnan, som är i 75-årsåldern, ska ha blivit överfallen i sitt hem av en maskerad gärningsperson.– Kvinnan är skadad och förd till sjukhus, säger Rickard Lundqvist, informatör vid polisens ledningscentral.
Youtube spred konspirationsteorier om Las Vegas-massakern
Youtube har upprört överlevande efter Las Vegas-massakern efter att företaget hjälpt sprida filmer som antydde att skjutningen var en bluff eller att den iscensattes av regeringen. De konspiratoriska filmerna har setts miljontals gånger på bara några dagar. Till en början hävdade Youtube att filmerna inte bröt mot några riktlinjer – nu ändrar de sina algoritmer för att förhindra deras spridning.
Läs mer om Youtube.
Studie: Regnskogar frigör mer koldioxid än trafiken
Tropiska skogar är globalt nu så utarmade att de frigör mer koldioxid än de absorberar, enligt en ny studie. – Vi trodde att vi började ha koll på avskogningen. Det här är illavarslande, säger professor Tomas Lundmark till SvD.
Läs mer om SvD.
Mystiska ledtrådarna som Las Vegas-mördaren lämnade efter sig
Vad drev Stephen Paddock, 64, till masskjutningen i Las Vegas?Nu undersöker polisen flera ledtrådar som Paddock lämnade efter sig – bland annat en mobilladdare som inte passade till hans telefoner.
Läs mer om Paddock och Stephen Paddock.
Island nära fotbolls-VM efter kross mot Turkiet
Efter EM-succn i fjol har Island fått vittring på en ny lavahet mästerskapssommar. 3–0-segern i VM-kvalet mot Turkiet – dessutom på bortaplan – kommer högt upp på listan över isländska fotbollsskalper. Nu räcker det med seger mot Kosovo för att nå VM.
Läs mer om Island, Kosovo, Turkiet och VM-kvalet.
Därför nobbades McEnroes önskemål i Björn Borgfilmen
John McEnroe har länge varit kritisk mot filmen Borg.Bland annat så ville han att filmskaparna skulle använda sig att videomaterial från Wimbledonfinalen 1980 mellan honom och Björn Borg.Men Jarkko Hentula, från produktionsbolaget Yellow Film, berättar nu att det var ekonomiskt omöjligt att gå McEnroes önskan till mötes.
Kunderna frustrerade över Brings uteblivna leveranser
Under fredagen har företaget Bring drabbats av driftstörningar vilket har lett till att inga paket har nått fram till kunderna.Företagaren Charlie Mercanzi är en som drabbats.–Det är ett jätteproblem för oss som förväntat sig att ha grejerna till helgen, säger Charlie Marcenzi.
Läs mer om Bring och Charlie Marcenzi.
Kevin Olsson fick lämna Idol 2017
Den andra fredagsfinalen av Idol 2017 är över.Elva idoler skulle bli tio och när rösterna var räknade stod det klart att det var Kevin Olsson som tvingades lämna programmet.
Läs mer om Idol och Kevin Olsson.
Mardrömslandningen fångades på film av Martin: Helt otroligt
Flyget går ner för landning. Vindarna är starka. På marken står flygentusiasten Martin Bogan, 26, och filmar skräcken.Han ser hur planet fullkomligt vrider sig – från en sida till en annan.Nu sprids filmen på den dramatiska landningen över världen.
Läs mer om Martin Bogan och Martin.
Försäkringsbolag kommer börja kräva gentester
Självtester för olika sjukdomar öppnar för en ny form av försäkringsbedrägeri, anser Folksams välfärdsanalytiker Håkan Svärdman. Därför tror han att försäkringsbolagen kommer att börja kräva genetiska tester av sina kunder. Branschorganisationen Svensk försäkring håller med om att självtester kan bli ett problem.
Läs mer om Håkan Svärdman.
Kvinna misshandlades grovt i Upplands Väsby
En kvinna i 55-årsåldern har förts till sjukhus efter att ha blivit misshandlad av okända förövare i Upplands Väsby. – Hon blev sprejad i ansiktet, troligen med tårgas och hade blödande skador, säger Sven-Erik Olsson, Stockholmpolisens presstalesperson.
Läs mer om Sven-Erik Olsson.
Kevin Olsson tvingas lämna Idol
Läs mer om Idol.