11. Oktober 2017 20.00-20.59

560 saknas i Kaliforniens okontrollerade bränder

Brandförsvaret hade ännu på onsdagen ingen kontroll över bränderna i USA-delstaten Kaliforniens vindistrikt. Amerikanska medier rapporterade vid lunchtid, lokal tid, att 17 personer bekräftats ha omkommit, medan 560 saknas. Nya bränder befaras tillkomma.
Linköping vidare i Champions League
Ettmålsledningen var i gungning i Linköpings returmöte med Apollon Limassol i Champions League.Men då slog Lina Hurtig till två gånger om och säkrade avancemanget till åttondelsfinal.
Läs mer om Apollon Limassol och Lina Hurtig.
Så blir C More:s nya satsning: Sportkanalen
På lördag lanseras C More:s nystartade tv-kanal: Sportkanalen.TV-kanalen kommer att vara billigare än några av kanalens abonnemang, och sända såväl svensk liveidrott som prisabelönta dokumentärserier inom sport.– Med Sportkanalen tillgängliggör vi det bästa från sportens värld i en helt ny paketering, säger Manfred Aronsson, vd på C More.
Läs mer om C More och Manfred Aronsson.

SJ:s bokningssystem ligger nere

SJ:s bokningssystem ligger nere.– Vi har precis uppmärksammat det och håller på att utreda orsaken nu, säger Morgan Lindström på SJ:s presstjänst till SVT.
Läs mer om Morgan Lindström och SVT.
Anklagelserna mot Harvey Weinstein – det här har hänt
Flera kvinnor anklagar 65-åriga Harvey Weinstein, en av Hollywoods mest inflytelserika producenter, för sexuella övergrepp - däribland Gwyneth Paltrow.I en hemlig inspelning gjord av polisen hörs Weinstein pressa modellen Ambra Gutierrez att följa med in på sitt hotellrum.Det här har hänt i skandalen som skakar filmvärlden.
V bjuder in alliansen till samtal – får nobben
Vänsterpartiet öppnar för att förhandla med Kristdemokraterna om lagen om personlig assistens.– Där sträcker jag ut en hand, vi kan sätta oss ned på lunchen. Lagen måste ändras, säger V-ledaren Jonas Sjöstedt till KD under partiledardebatten.Men KD nobbar inviten.
Läs mer om Kristdemokraterna.
Kan renskötsel och naturvård samexistera?
Samtidigt som renskötseln producerar mer kött än någonsin tidigare, minskar toleransen för stora rovdjur. En förvaltning av rovdjur baserad på fakta, bör kunna uppnå livskraftiga rovdjursstammar utan att äventyra renskötselns överlevnad, skriver debattören Krister Persson.
Läs mer om Krister Persson.
SJ:s bokningssytem ligger nere
Tågtjänstens internetbokningssystem fungerar för närvarande inte.
Tv-bondens chock- beslut i programmet
Fredrik Leandersson, 49, är nötbonde, singel och kärlekstörstande – men också kräsen.I onsdagens avsnitt av Bonde söker fru står han inför sex singelkvinnor – och tar det chockerande beslutet att skicka hem alla utom en.– Jag har känt att det inte finns så mycket där som är något att bygga på, säger Fredrik i avsnittet.
Läs mer om Bonde och Fredrik.
Stor glädje när de äldre får träffa hästen Asco
Att ha hundar i vården har blivit en naturlig del.Men nu får jyckarna konkurrens av andra djur.På Norrgården i Sollentuna är den amerikanska miniatyrhästen Asco en omtyckt gäst av de boende.– Vi märker att glädjen och livslusten ökar när Asco är med. Det är faktiskt rent magiskt, säger hälsocoachen Liberta Mehmedi.
Läs mer om Asco, Liberta Mehmedi och Sollentuna.
Det intressantaste uteblev när Bildt intervjuade Google-chefen
Problemet när bara optimister får plats i diskussionen är att de intressantaste frågorna uteblir. Det blev tydligt vid Googles evenemang i Stockholm om framtidens arbetsmarknad i veckan – där den som ställde frågorna till Google-chefen Eric Schmidt var förre utrikesministern Carl Bildt.
Det är tyst – tills gänget börjar vräka ner böcker
Att vilja ha det tyst på biblioteken är kryddat med klassförakt, menar borgarrådet Roger Mogert. Snarare är det så att vi sviker unga genom att inte hålla tyst på biblioteken.
Läs mer om Roger Mogert.
Leonoras nakenbild avslöjade hemliga romansen med Louise
Leonora Vilhelmsson hittade kärleken genom Bonde söker fru – men tv-kamerorna hann inte med.Hon avslöjade sina känslor för sin Louise redan i somras efter att hon lade ut en bild på paret där de kramades på en brygga.– Vi vill ju inte spoila någonting om vad som ska hända. Vi hade en dialog med henne, säger Clara Tengbom, exekutiv producent på TV4.
Läs mer om Bonde, Clara Tengbom, Louise och TV4.
JUST NU: Bilar körde mot färdriktningen
Tre bilar kom under onsdagskvällen över i fel färdriktning på E18 i närheten av Karlstad.Till sist kolliderade två bilar.Enligt räddningstjänsten är det oklart hur bilarna kommit över på fel sida.– Det är ganska mycket vägarbeten där, säger Björn Johansson, räddningschef i beredskap i Karlstad.
Dags för ny omgång av KvP:s Almebaren
I mitten av september återuppstod Kvällspostens och Sydsvenska Handelskammarens politiska utfrågning: Almebaren.Torsdagen den 12 oktober är det dags för den andra gången.Gäst: Acko Ankarberg Johansson, partisekreterare för Kristdemokraterna.
Läs mer om Kristdemokraterna.
Regeringen: Utred nya förbud mot nazistsymboler
Regeringen har presenterat en lista med förslag för att motverka nazister.Nya förbud mot nazistsymboler ska utredas, liksom polisens rätt att bestämma villkor för demonstrationer.Inför valåret får polisen också i uppdrag att intensifiera arbetet mot antidemokratiska krafter.
Viktors val: Gärna dåligheter – så länge de gynnar statens plånbok
En flygskatt OCH satsningar på fler flygplatser. Viktor Barth-Kron förklarar hur regeringens lite spretiga flygpolitik hänger ihop.
Läs mer om OCH.
It-expert: Det är inte bra att så samhällsviktiga funktioner slås ut
Natten mot onsdag drabbades Trafikverket av en överbelastningsattack, vilket ledde till förseningar för tågtrafiken över hela landet. Internetexperten Anne-Marie Eklund Löwinder menar att det är svårt att skydda sig mot sådana attacker, som blivit allt vanligare. – Den här typen av attacker kan man lätt åstadkomma i dag.
Läs mer om Trafikverket.
Ingen lätt process att utlysa självständighet
Katalonien är inte den enda regionen i världen som drömmer om självständighet. Men det finns många frågor att lösa innan en stat kan bli suverän. SvD listar några av dem.
TV4-profilen i olycka – vårdas på sjukhus
Farmen-Jocke svävade i livsfara under onsdagsmorgonen då han frontalkrockade. En älg tvingade TV4-profilen att väja över till fel körfält.- Är mörbultad men jag lyckades lura döden en gång till, säger Joakim Ljunggren.
Läs mer om Joakim Ljunggren.
Hockeyordföranden oroas över matchfixning bland spelarna
Av de 302 elitspelare i ishockey som svarat på Karolinska institutets studie om spel inom idrotten känner var tredje känner någon som bettat på egen match det senaste året. Svenska ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson tycker att uppgifterna är oroande. – Det här väcker en del frågor. Först och främst är det ju förbjudet enligt våra tävlingsbestämmelser, men vi måste också fråga oss hur vi kan utbilda våra spelare och ledare, säger Larsson.
Läs mer om Karolinska och Larsson.