11. Oktober 2017 21.00-21.59

Modo har bättre chans än Leksand att gå upp

2016 åkte Modo ur SHL.2017 åkte Leksand ur SHL.Båda två lagen förväntas vara bland de absoluta topplagen i HockeyAllsvenskan denna säsongen, och båda två vill tillbaka.När jag fått se den första delen av säsongen, så hävdar jag att det är Övikslaget som har den bästa chansen.

Pakistan köper två nya radarplan från Saab

I hemlighet har Pakistan beställt två nya radarplan till ett värde av 3,5 miljarder kronor, skriver Dagens industri.
Läs mer om Pakistan och Saab.
Polisens fynd: Ovanligt rent kokain – i matlådor
339 gram ovanligt stark kokain som förvarades i matlådor, ett automatvapen och 49 hagelpatroner.Det var vad polisen hittade vid två husrannsakningar i Angered i somras.Nu åtalas två män misstänkta för grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott.
Läs mer om Angered.
Vladimir Putin fick hundvalp i födelsedagspresent
President Putin fyllde 65 år den 7 oktober och i födelsedagspresent fick han – en hundvalp. Valpen överlämnades av Turkmenistans president Kurbanguly Berdymukhamedov.
Tredje uppdateringen av IOS 11 är här
Nya IOS 11.0.3 fokuserar på bugg- och säkerhetsfixar.
Fem frågor att ställa före köpet av nyproduktion
Ska du köpa en nyproducerad lägenhet? Med högre räntor och lägre bostadspriser ökar riskerna. Här är fem frågor du bör ställa dig själv innan du skriver under ett köpekontrakt.
Tv-bondens chock- beslut i programmet
Fredrik Leandersson, 49, är nötbonde, singel och kärlekstörstande – men också kräsen.I onsdagens avsnitt av Bonde söker fru står han inför sex singelkvinnor – och tar det chockerande beslutet att skicka hem alla utom en.– Jag har känt att det inte finns så mycket där som är något att bygga på, säger Fredrik i avsnittet.
Läs mer om Bonde och Fredrik.
Leksands nya fiasko: Fjärde raka förlusten
Leksand går tungt i Hockeyallsvenskan.Hemma mot Almtuna nollades dalaklubben - och inkasserade klubbens fjärde raka förlust.– Det ser stundtals trögt och fantasilöst ut, säger C Mores kommentator Bosse Johander.
Södertälje vann mot Modo – första segern
Södertälje sparkade tränaren Mats Waltin efter att laget öppnat säsongen med sex raka förluster.Då kom den förlösande första segern.Tabelljumbon slog topplaget Modo med 2-1 på bortaplan.
Läs mer om Modo.
Växjö tog revansch – efter jättefiaskot
Efter fiaskot i Wales tog Växjö Lakers revansch hemma mot Cardiff i Champions Hockey League.Trots en hård anstormning på slutet höll svenskarna emot och vann med 3-2.Nu väntar åttondelsfinal för Växjö.
Läs mer om Cardiff och Växjö.
Prisade polishunden Cruyffi död: Hon älskade sitt jobb
Polishunden Cruyffi har jagat tjuvar, spårat försvunna människor och hittat narkotika. Förra året vann hon SM-guld i spårsök.Men nu har jobbet tagit slut för Cruyffi – som hastigt gick bort i lördags.– Hon var en fantastisk hund som älskade sitt jobb och alltid gjorde sitt bästa, säger matten Andrea Hardie.
Läs mer om Andrea Hardie, Cruyffi och SM-guld.
SJ:s bokningssytem nere under onsdagskvällen
Under onsdagskvällen låg SJ:s bokningssystem nere, men vid niotiden var det igång igen.
Lögner sprids om våldtäkter och invandring
Politiker som Jimmie Åkesson och debattören Ann Heberlein missar självklara faktakontroller. Bilden som målas upp av ett ökat antal våldtäkter stämmer inte. Det skriver journalisten Evin Rubar.
Matilda visar fyra bilder på sig själv – ser du vilken hon mår dåligt på?
Matilda Johansson, 26, är trött på att gömma sin ångest bakom ett leende.Med sin uppmärksammade bild vill hon att fler ska våga visa sin psykiska ohälsa.–Jag tänker inte förminska mig själv och dölja det jag känner, säger hon.
Lyckas han inte är England dödsdömt
Fotbollens moder reste jorden runt i jakten på ungdomens källa.När hon landade hemma i England hade hon med sig en gnutta vardagsrasism, pedofili och ett torftigt landslag.Den engelska landslagsfotbollen ser ut att ligga i en evighetslång dvala, och så länge maktens korridorer handlar om att hålla varandra om ryggen kommer det nog fortsätta att vara så.
Läs mer om England.
Statens detaljstyrning leder till mindre effektiv välfärd
De flesta partier i riksdagen säger att de riktade statsbidragen ska blir färre till förmån för generella statsbidrag. Men gång på gång föreslår man fler och fler specialdestinerade bidrag. Mycket tid och pengar krävs för att hantera dem. Resurser som i stället kunna användas i välfärden, skriver samtliga partiföreträdare i SKL:s arbetsutskott.
Rosengårds Anja Mittag först att nå 50 CL-mål
Med en sträck vrist och ett volleyskott i nättaket skrev tyskan Anja Mittag historia. Med sitt 1–0-mål hemma mot Cluj blev Rosengårdsanfallaren den första spelaren i historien att nå 50 Champions League-mål.
Hurtig säkrade Linköpings avancemang
Ettmålsledningen var i gungning i Linköpings returmöte med Apollon Limassol i Champions League. Men då slog Lina Hurtig till två gånger om och säkrade avancemanget till åttondelsfinal. – Det känns jätteskönt, säger Hurtig.
Godståg har spårat ur spår i Uppsala län
Ett godståg har spårat ur i Gimo, i Uppsala län. Enligt Trafikverket rär det sig om ett godståg och just nu finns inga uppgifter på att någon person ska vara skadad.
Läs mer om Gimo och Uppsala.
TV4-programledaren Anders Kraft skiljer sig
Anders Kraft skiljer sig från sin fru.TV4-programledaren har skickat in en ansökan om äktenskapsskillnad till Halmstad tingsrätt.Paret har varit gifta i 17 år.
Läs mer om Halmstad.
Bilderna på Zlatan skapar nya rubriker
Bilderna skapar rubriker i England.Är Zlatan Ibrahimovic på väg mot en sensationellt tidig comeback i Manchester United?– Jag kan inte tänka mig att han tränar med de andra i laget, säger journalisten Samuel Luckhurst.
Rosengård vidare i Champions League
FC Rosengård är klart för åttondelsfinal i Champions League.Svensklaget spelade ut Rumönska Cluj på Malmö IP och vann med klara 4-0.Efter segern meddelar FCR:s ordförande Håkan Wifvesson att nya spelare är på gång till klubben.– Om några veckor, säger han.
Stopp på E6 efter singelolycka
Det är för närvarande helt stopp på E6 i norrgående riktning i Varberg.Enligt polisen är det en singelolycka som inträffat.Räddningstjänst, ambulans och polis är på väg till platsen.
Läs mer om Varberg.Enligt.