11. Oktober 2017 22.00-22.59

Hissmiljardären Niklas Herlin plötsligt död

Hissmiljardären Niklas Herlin, 53, ny storägare i det svenska teleinstallationsbolaget Eltel, har hastigt avlidit hemma i Finland.Han var inte bara känd som miljardär utan också aktiv verksamhet som journalist.– Niklas Herlin har spelat en viktig roll då han var med och utvecklade det finska medielandskapet. Han förespråkade god journalistik och tog ställning som kolumnist, säger Alma Medias styrelseordförande Harri Suutari i en kommentar.
Läs mer om Eltel, Finland.Han och Harri Suutari.
Elva döda i självmordsattack mot kaf i Irak
Irakiska myndigheter uppger att elva personer har dödats när en självmordsbombare slog till mot ett kaf i den västra staden Hit. Ytterligare 15 personer skadades i attacken.
Läs mer om Hit och Irak.
Facebook-annonser med Rysslandskoppling offentliggörs
Amerikanska senatens underrättelsekommitt kommer inom kort att offentliggöra de Facebook-annonser som köptes av organisationer med Rysslandskopplingar under amerikanska presidentvalet förra året. Det rapporterar amerikanska nyhetssajten USA Today.

V86-resultat – här kan du rätta raden

V86 kördes under onsdagskvällen på Bergsåker och Solvalla.42,87 system lyckades få åtta rätt och utdelningen på åtta rätt var 130 561 kr.Se hela den rätta raden, utdelning och omsättningen nedan.
Läs mer om Bergsåker och Solvalla.42.
Åtta frågor och svar om biblioteksdebatten
Konservativa debattörers krav på tysta bibliotek är ofta kryddade med en god portion främlingsfientlighet eller en väl tilltagen dos klassförakt, skriver Roger Mogert, kultur- och stadsbyggnadsborgarråd (S) i Stockholm i SvD.Men många hävdar att biblioteken i dag är en stökig plats att vara på – både för personal och besökare.Här följer en sammanställning med frågor och svar om den senaste tidens debatt.
Läs mer om Roger Mogert, Stockholm och SvD.Men.
Regnigt värre under torsdagen – och snö i fjällområden
Under torsdagen blir det blött värre i större delen av Sverige, till och med snö i högre terräng norröver. Den som vill se sol bör söka sig till norra Bohuslän, Dalsland och Värmland där luckor i molntäcket kan följa framåt eftermiddagen.
Läs mer om Bohuslän, Dalsland, Sverige och Värmland.
Förslaget om anonyma vittnen får skarp kritik
Partistyrelsen inom Moderaterna har lagt fram förslag om att tillåta anonyma vittnen i rättegångar. Ett förslag som nu får kritik från advokathåll. – De politiker som lägger fram förslaget saknar förståelse för begreppet rättvis rättegång, säger advokaten Frida Wallin.
Läs mer om Frida Wallin och Moderaterna.
Risk för tvärnit om köparna tappar humöret
Svensk bostadsproduktion går in i en mer dramatisk period. Att två bostadsrättsproducenter svänger om, från bostadsrätter till hyresrätter, är ytterligare bevis för nytt marknadsläge. Det finns en, inte helt obetydlig, risk för tvärnit.
Postnord kastade Therses paket över höga staketet
När Therse Mellon, 40, slog sig ned i tv-soffan såg hon någonting utanför balkongdörren.Det visade sig vara ett postpaket, som hade slängts över ett två meter högt staket in på hennes stenbelagda uteplats.– Katastrofalt, säger Therse om Postnords utdelning.
Läs mer om Therse.
Bakslag för Vidya som fick farliga bröstimplantat
Vidya Ernstsson är en av 4 000 svenska kvinnor som fick farliga bröstimplantat insatta.Hennes fall var det första som prövades i domstol – men hon förlorade.Nu hoppas Vidya att få upprättelse i högre instans.– Privata kliniker kan inte fortsätta som de gör, säger Vidya Ernstsson, 34.
Läs mer om Vidya och Vidya Ernstsson.
Skånska Malin är Sveriges nya dessertdrottning
Malin Haak från Sankt Olof på Österlen är Sveriges nya dessertmästare. Hennes vinst innebär den femte raka segern för en Skånekonditor. Dessutom fick hon revansch mot sin sambo som tidigare vunnit programmet.– Det känns fantastiskt roligt, jättehäftig, extra kul att vi är två från samma familj, säger Malin Haak.
Löfven lovar stoppa våldet
Expressens reportage om hur gängkriminalitet tagit över statsdelen Östberga har väckt stor uppmärksamhet.Nu har statsminister Stefan Löfven och justitie- och inrikesminister Morgan Johansson besökt bostadsområdet och lovar ökad trygghet.– Vi ska visa att samhället alltid är starkare än gängen, säger statsministern.
Slog gamla klubben – efter kaxiga bilden
I somras bytte jättetalangen Sävehof mot Alingsås – och kastade sin gamla tröja i papperskorgen.Men William Andersson Moberg, 17, tvingades ta bort bilden från Instagram.– Det var ändå ett gott spratt tycker jag, säger han.
Läs mer om Instagram och Sävehof.