12. Oktober 2017 00.00-00.59

Torsdag 12 oktober

Fortsatt uppåt på Wall Street

USA-börserna höll sig mestadels ovanför nollstrecket i början av onsdagen och stängde sedan återigen på plus.
Läs mer om Wall Street.
Konsertrecension: Thåström på sitt sätt en vattendelare som Hellström
Det finns något genuint underligt i att en artist så urstockholmsk som Joakim Thåström inleder sin turnpremiär i Göteborg med att sjunga om bluesen i Malmö, om Sjöfartshotellet, om bron över till Köpenhamn, om allt han minns därifrån och hoppas aldrig ska ta slut.
Hotade krogvakt med automatvapen
En man i 25-årsåldern som hotade en vakt på en krog i Luleå med ett automatvapen åtalas nu för grovt vapenbrott och grovt hot mot tjänsteman, skriver Norrbottens-Kuriren.
Läs mer om Luleå och Norrbottens-Kuriren.
Kritik mot nytt datalagringsförslag
Den nya utredningen om datalagring får omedelbart kritik från flera håll. Å ena sidan finns oro att förslagen försämrar möjligheten till brottsbekämpning, å andra sidan finns farhågor om att den personliga integriteten inte tillräckligt värnas.
SvD når allt fler läsare: Ökat intresse
Svenska Dagbladet når allt fler läsare – tidningens räckvidd har ökat kraftigt visar en ny undersökning. – Jag tror att det beror på att det finns ett ökat intresse för Svenska Dagbladets kvalitetsjournalistik, säger Gunilla Asker, vd för Svenska Dagbladet.
Svenska Ullrika fast i eldhärjade Napa
Svenska Ulrika Edin, 46, bor i det brandhärjade Napa utanför San Francisco.Hennes hus har precis klarat sig från att slukas av lågorna, men familjen tvingade snabbt evakuera när elden spred sig.– Jag såg bara lågorna och tjock svart rök överallt, säger Ulrika.
Läs mer om Napa och Ulrika.
21 dödsoffer i bränderna i Kalifornien
Myndigheter i USA varnar för nya bränder i Kalifornien som hittills har krävt 21 människors liv. Starka vindar gör att minsta gnista kan få katastrofala konsekvenser. – Alla håller andan, säger Jonathan Kaufmann till TT.
Här träffar svenska stjärnorna Trump
Flera amerikanska idrottsstjärnor har hotat med att bojkotta Vita huset.För Stanley Cup-mästarna Pittsburgh Penguins var det dock ingen tvekan – och under onsdagen besökte Carl Hagelin och Patric Hörnqvist Donald Trump.
JUST NU: Brand i fastighet – familjer har fått utrymma
Det brinner i en fastighet i centrala Laholm och familjer har fått utrymma.Enligt larmet har vittnen sett rök och lågor.– Det är en brand i ett hus med både bostäder och affärer, säger Henrik Sterner, pressinformatör vid polisregion Väst.
Läs mer om Henrik Sterner, Laholm och Väst.
Nielsen blir ny Trump-minister
Vita huset bekräftar nu att USA:s president Donald Trump nominerar Kirstjen Nielsen till posten som minister för inrikes säkerhet, skriver flera amerikanska medier.