12. Oktober 2017 05.00-05.59

Hotade busig pojke med luftvapen
En man döms för att ha hotat en 12-årig pojke med ett luftvapen efter att 12-åringen och hans vän busknackat på mannens dörr, skriver Upsala Nya Tidning.
Läs mer om Upsala Nya Tidning.
Ryssland anklagar USA för flaggstöld
Ryssland har protesterat mot USA och hävdar att ryska flaggor stulits från landets konsulat i San Francisco. Flaggorna är i tryggt förvar, enligt USA.
Läs mer om San Francisco och USA.

Ben Affleck tafsade på kvinnlig programledare

Nu dras Ben Affleck in i sexövergreppsskandalen kring Harvey Weinstein.När filmstjärnan sade att vi måste fördöma den här typen av uppträdande blev han genast påmind om att han tafsade på en kvinnlig programledare för flera år sedan.Samtidigt anklagar skådespelerskan Rose McGowan Affleck för att ha känt till Weinsteins handlingar i åratal utan att säga något, skriver Telegraph.
Frågorna som pressar nye M-ledaren
Efter en och en halv vecka som partiledare ska Ulf Kristersson prövas av de egna under helgens arbetsstämma i Örebro.Nu väntar strid om en rad sakfrågor för partiledningen.Samtidigt pressas nye M-ledaren av att ena alliansen kring regeringsfrågan efter valet 2018.– Vi har börjat prata litegrann, säger han.
Las Vegas-polisen: Vi agerade så fort vi kunde
Polisen i Las Vegas svarar nu på kritiken om hur den agerade under massakern på The Strip för drygt en vecka sedan.
Läs mer om The Strip.
Minister om IMF-möte: Möjlighet att synka
IMF:s och Världsbankens årsmöte i Washington DC har redan tjuvstartat. Temat är lite spretigt, men det mesta handlar om hur den globala ekonomiska återhämtningen kan göras uthållig.
Läs mer om Washington DC.
Snart väntas besked om åtal för Macchiarini
Tre personer har dött efter att ha blivit opererade i Sverige av den skandalomsusade kirurgen Paolo Macchiarini. Snart väntas ett besked om han åtalas eller om förundersökningen mot honom läggs ner.