12. Oktober 2017 06.00-06.59

M-distrikt vill ha kommunala poliser

Det är inte bara användandet av anonyma vittnesmål i rättegångar som delar Moderaterna när partiets stämma inleds i dag. Flera distrikt vill nu öppna för kommunala poliser.
Läs mer om Moderaterna.

Han ljög för sin sambo om den hemliga lasten

Här klipper Lyxfällans programledare Magnus Hedberg kreditkortet för Petr, 38, som är miljonär i skulder.Bakom den kantrade ekonomin finns en mörk hemlighet – som han dolt för sambon Marlena, 32.– Han lovade mig att aldrig mer ta en kredit. Ändå svek han mig, säger Marlena till Lyxfällan.
Läs mer om Lyxfällan, Marlena och Petr.
Våldsam brand på parkering – sjutton bilar drabbade
Totalt 17 bilar har skadats i en våldsam brand i centrala Alingås natten mot torsdagen.– Nio bilar har brunnit upp helt. Rutor till lägenheter i intilliggande bostadshus har spruckit eftersom det var en oerhörd värme från branden, säger Stefan Löfgren, styrkeledare vid Alingsås och Vårgårda räddningstjänstförbund.
Läs mer om Stefan Löfgren och Vårgårda.
Hörnqvists succ i Penguins seger
LOS ANGELES. Patric Hörnqvist, 30, gjorde säsongsdebut efter handskadan i Pittsburgh Penguins i natt, svensk tid.Han gjorde det med dunder och brak.Ett mål, en assist och utsedd till banans bäste spelare när Penguins vann med 3-2 över Washington i den amerikanska huvudstaden.- Skönt att vara tillbaka och starkt av oss att vinna över ett bra lag på bortaplan, säger Patric.
Läs mer om Patric och Washington.
Stockholm snabb som en snigel
Svenska företag slänger utrustning för miljarder
Varje år slänger svenska företag utrustning för över 3,2 miljarder kronor. Det handlar om allt från kontorsstolar till borrmaskiner, visar en ny undersökning.
Nu avslöjar Chris Kläfford sanningen om förändringen
Chris Kläfford har inte bara bytt namn under sin artistkarriär.Utseendet har förändrats enormt – något som han nu berättar om:- Jag har haft kort hår och skaffat skägg, säger den 28-årige Idol-favoriten.
Läs mer om Idol-favoriten.
Höga krav och krångel skrämmer bort små konsultbolag från upphandlingar
Att stora bolag ofta har fördel i offentliga upphandlingar gör att många mindre konsultbolag drar sig för att överhuvudtaget vara med och konkurrera om uppdragen.
Höga krav och krångel skrämmer bort små konsultbolag från upphandlingar
Att stora bolag ofta har fördel i offentliga upphandlingar gör att många mindre konsultbolag drar sig för att överhuvudtaget vara med och konkurrera om uppdragen.
Min man vägrar prata om våra problem
Hej manspanelen! Jag är gift sedan många år och har ett problem med min man. När vi blir osams eller om jag kritiserar honom, som man ju gör ibland när man bor ihop, så vill han inte prata om saken. Han tiger och verkar tycka att om man inte pratar om det så försvinner det.
Almenäs är släkt med pojkvännen: Perverst?
Jessica Almenäs pojkvän är även hennes avlägsna släkting – något som ibland leder till snuskiga skämt. Det erkänner programledaren i ett nytt avsnitt av Fördomspodden: – Vi hade en period där vi skojade väldigt mycket om att vi var släkt. Kunde vi verkligen ha sex nu, eller var det perverst?
Läs mer om Fördomspodden.
Nu avslöjar Chris Kläfford sanningen om förändringen
Chris Kläfford har inte bara bytt namn under sin artistkarriär. Utseendet har förändrats enormt – något som han nu berättar om: - Jag har haft kort hår och skaffat skägg, säger den 28-årige Idol-favoriten.
Läs mer om Idol-favoriten.
Borg och Sauk snuvar EU-eliten på lyxhotell
Emmanuel Macron och Angela Merkel väntas komma till EU-toppmötet i Göteborg, men det är inte i pampiga Svenska mässan som de ska diskutera Europas framtid – utan i en hall ute på Hisingen.– Svenska mässan var inte tillgänglig det datum som mötet ska äga rum, säger Johanna Aschan vid regeringskansliet.För där ska Stefan Sauk tala om talskräck och Anders Borg hålla seminarium om risker, utmaningar och möjligheter.Följden: Fullständigt trafikkaos.
Tusentals dataintrång kan vara oupptäckta
Ligan bakom datorintrången hos svenska myndigheter och företag är fortfarande aktiv.Trots att den huvudmisstänkte 38-åringen suttit häktad i över ett år är minst två servrar som skickat ut trojaner fortfarande kvar i drift.Data från Kriminalvården har nämligen skickats till en av servrarna – efter att 38-åringen gripits.– Han hade medhjälpare som vi inte identifierat, säger kammaråklagare Henrik Söderman.
Fox News inslag med Trump liknar propaganda från diktaturer
ANALYS. Donald Trump fortsätter att göra TV-intervjuer med sina mest hängivna beundrare. Intervjun hos Sean Hannity på konservativa Fox News i natt väckte associationer till Putin och Erdogans hantering av nyhetsmedier.
Esther Perel utmanar vår syn på sex och otrohet
Relationsexperten Esther Perel har ägnat sitt liv åt att studera hur synen på äktenskapet påverkar de mest intima rummen. Nu kommer hennes bok The state of affairs där hon omdefinierar vad otrohet betyder i vår tid. För Evelyn Jones och Anette Nantell berättar Esther Perel om varför just hon har vågat närma sig det mest förbjudna.
Läs mer om Anette Nantell, Esther Perel och The.
I dag börjar rättegången om dubbelmordet i Kista
En 26-årig, utpekad gängledare och hans 21-årige vän sköts i huvudet med tre skott var. I dag börjar rättegången mot den misstänkte dubbelmördaren – en 30-årig man som enligt polisen har stor makt i kriminella kretsar i nordvästra Stockholm.
Läs mer om Kista och Stockholm.
Rapport: Polisvåldet i Turkiet förvärras
ISTANBUL. Människor försvinner i flera månader och dyker sedan upp i ett häkte, sönderslagna och förstörda. I en färsk rapport visar Human Right Watch en ny nivå av polisvåld i Turkiet.
Läs mer om Human Right Watch och Turkiet.
Hamas: Uppgörelse med Fatah nådd
Läs mer om Fatah.
Andelen nominerade kvinnor är oroväckande låg
Stiftelsen som delar ut ekonomipriset till Alfred Nobels minne vägrar att avslöja hur många kvinnor som blivit nominerade till till priset. Detta trots att den säger sig vilja göra allt för att fler kvinnor ska vinna.
Rapport: Skyhöga avhopp från lärarutbildning
Låga gymnasiebetyg ökar risken för avhopp från högre utbildningar. Social bakgrund, föräldrarnas utbildningsnivå, saknar dock betydelse för om en student väljer att sluta innan examen. – Avhoppen är inte en effekt av breddad rekrytering, säger utredaren Fredrik Svensson.
Läs mer om Fredrik Svensson.
Tåg med farligt gods spårade ur
Ett tåg med farligt gods har spårat ur vid ett industriområde i Ludvika, skriver Expressen. Olyckan kommer att orsaka trafikstörningar.
Läs mer om Expressen och Ludvika.