12. Oktober 2017 07.00-07.59

Förlust för klädbolaget

Klädbolaget RNB, Retail and Brands, redovisar ett resultat efter skatt på -13 miljoner kronor för det fjärde kvartalet, juni till augusti, i det brutna räkenskapsåret (10). Per aktie var resultatet -0:38 kronor (0:31).
Läs mer om Retail.

Därför ratade Laila Bagge favoriten Chris Kläfford

Chris Kläfford är den största förhandsfavoriten i årets Idol.Men han har sökt flera gånger förut - och ratats av Laila Bagge.– Det fanns en anledning, säger Laila Bagge i Rix Morronzoo.
Minns inte någon annan svensk som har gjort det
LOS ANGELES. Jesper Bratts succ i New Jersey Devils är en svensk hockeysaga i NHL den här hösten.Det första kapitlet är skrivet i stora bokstäver av den 19-årige stockholmaren.Nu undrar alla varifrån han kommer och hur den här framgången är möjlig.Killen var ju en doldis.
Läs mer om NHL.
Nya turer kring skandalkirurgen Paolo Macchiarini
Tre personer har dött efter att ha blivit opererade i Sverige av den skandalomsusade kirurgen Paolo Macchiarini. Snart väntas ett besked om han åtalas eller om förundersökningen mot honom läggs ner.
Läs mer om Paolo Macchiarini och Sverige.

Inizio: Moderaterna tar väljare från SD

Ulf Kristersson har fått en bra start som ny M-ledare. På annat sätt går det inte att tolka siffrorna från opinionsinstitutet Inizio. Moderaterna återtar med sina 18,7 procent positionen som landets näst största parti. De nya väljarna kommer från Sverigedemokraterna.
Krasch mellan två bilar i morgonrusningen
En trafikolycka har inträffat i Norrköping tidigt på torsdagsmorgonen.Två bilar är inbladade. Skadeläget är oklart.– Tre personer är drabbade, säger Daniel Agerhult, inre befäl vid Räddningstjänsten.
Danske Bank stäms för misstänkt penningtvätt
Danske Bank har på onsdagen stämts vid en fransk domstol i samband med en undersökning om penningtvätt. Ärendet härrör från transaktioner utförda av kunder i Danske Bank Estland under åren 2008-2011, enligt ett pressmeddelande.
Läs mer om Danske Bank Estland.
Saab i hemlig affär med Pakistan
I hemlighet har Pakistan beställt två nya radarplan från Saab i en affär som uppges vara värd 3,5 miljarder kronor.
Läs mer om Pakistan och Saab.
USA-räntor svagt upp efter Fed-protokoll
USA-räntorna steg svagt efter svensk stängning på onsdagen medan dollarn tappade efter vad som sågs som ett balanserat Fed-protokoll.
Läs mer om Fed-protokoll.
SVT–profilen räddas mitt under inspelning
SVT-profilen Joakim Odelberg hamnar i sjönöd mitt under en inspelning av Mitt i naturen.Odelberg och filmteamet började driva ut till havs, och fick räddas av en segelbåt.– Vad hade kunnat hända om vi inte fått hjälp? Då hade vi ju... Ja, det vette fasen..., säger Joakim Odelberg till Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Joakim Odelberg och Mitt.
Två till sjukhus efter seriekrock
Två personer har förts till sjukhus efter en seriekrock.Totalt ska fyra bilar vara inblandade i krocken på Nynäsvägen i höjd med Länna.Norrgående körbana är i nuläget helt avstängd.– Bilarna var ordentligt krockade, säger Torsten Kjell, ledningsoperatör vid Södertörns brandförsvar.
Rånare tvingade till sig bankkort – tog ut 4 000 kronor
En man i 20-årsåldern rånades under natten mot torsdag i Malmö.Under vapenhot tvingade tre män av honom hans bankomatkort.– De visade ett pistolliknande föremål, säger Stephan Söderholm, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
E6 avstängd efter lastbilsolycka
En lastbil har fått sladd och hamnat tvärs över vägen på E6 mellan Slöinge och Heberg.– E6 är avstängd i riktning mot Göteborg och polisen leder om trafiken via gamla E6, säger Pär Aronsson, presskommunikatör på Trafikverket.
Så försöker trollen få dig att byta åsikt
Trollarmer, botar och alternativa medier som sprider desinformation och på andra sätt försöker manipulera opinionen utnyttjar en central demokratisk svaghet. Men fenomenet är långtifrån nytt, och hittills är det just i öppna samhällen som den sortens operationer haft svårast att nå avsedd effekt.
Kvinna överfallen – förd till sjukhus
En kvinna har överfallits i Visby och utsatts för ett grövre brott, skriver Helagotland.se.– Hon anträffades med blånader och svullnader på ansikte och kropp, säger stationsbefäl Thomas Rasch till tidningen.
Läs mer om Helagotland.se och Visby.
Trump: Jag hatar alla i Vita huset
Den senaste tiden har hårda ord riktats mot Trump från både senatorer och egna ministrar – och presidenten ger gärna svar på tal.Medarbetarna kämpar nu med att tygla en allt mer ofokuserad president, enligt källor till Vanity fair.– Jag hatar alla i Vita huset, ska Trump ha sagt till sin säkerhetschef enligt tidningen.
Läs mer om Trump, Vanity och Vita.
Lastbil och två personbilar i krock
En lastbil och två personbilar har krockat norr om Habo.Olyckan orsakar stora störningar i trafiken på länsväg 195.
Läs mer om Habo.Olyckan.
Lastbil tvärs över vägen – helstopp på E6
En lastbil som fått sladd har blivit stående mitt över E6 mellan Slöinge och Heberg, meddelar polisen i Halland.
Läs mer om Halland, Heberg och Slöinge.
Leonoras avslöjande – om heta romansen
Leonora och Louise träffades för fem månader sedan – nu bor de tillsammans på Leonoras gård i Blekinge. Leonora Vilhelmsson, 40, hade sökt till Bonde söker fru, och Louise Eriksson, 27, kontaktade henne via brev. De beskriver en känsla av att de hade känt varandra hur länge som helst – redan under det första telefonsamtalet. – Jag kände att jag kan inte missa den här chansen, hon var alldeles för perfekt för att inte träffa henne, säger Leonora om kärleken Louise.
Svenske jättetalangen hyllas efter nya succn
LOS ANGELES. Jesper Bratts succ i NHL fortsätter.Han gjorde en ny poäng i natt, svensk tid, när New Jersey bortabesegrade Toronto med 6-3.Och nu ligger den 19-årige rookiesvensken på 8:e plats i hela NHL:s poängliga.- Han har varit grymt bra, säger Marcus Johansson som tillsammans med Bratt spelade fram Pavel Zacha till 3-2-målet.
Läs mer om Bratt, NHL, New Jersey, Pavel Zacha och Toronto.
Många döda i oväder i Vietnam
Minst uppemot ett 40-tal personer har omkommit i översvämningar och jordskred efter kraftiga regn som drabbat norra och centrala Vietnam, enligt myndigheterna.
Läs mer om Vietnam.
Jag ville inte ens visa mig för laget
Brynässpelaren Hanna Rylander, 22, hånade en motspelare med hörselnedsättning.Hon straffades av disciplinnämnden, men det skulle komma en annan dom som var betydligt värre.– Jag ville inte ens visa mig för laget, säger hon i en intervju med Hockeypuls.
Kunde inte rädda sin flickvän – tog sitt liv
Han sökte desperat i snön efter lavinen.Men Hayden Kennedy hittade aldrig sin flickvän vid liv.Dagen efter tog den världsberömde och hjärtekrossade klättraren sitt liv, skriver Independent.Han överlevde lavinen, men inte den ofattbara förlusten av sin livskamrat, skriver Kennedys föräldrar i ett uttalande.
Läs mer om Independent.Han.
37 döda efter extremväder i Vietnamn
Massivt regnande, jordskred och översvämmade floder.Extremvädret över Vietnam har hittills kostat 37 människor livet – och många är skadade.Dessutom är 40 personer anmälda försvunna.
Läs mer om Vietnam och Vietnamn.