12. Oktober 2017 08.00-08.59

Njut av er kärlek som den är just nu

Hon är 14 år äldre än honom och kommer från en trasig familj. Han är student, straxt över 20 och har haft en trygg uppväxt. Han älskar henne – men oroar sig för framtiden. Idagsidans psykolog svarar: Ha modet att stanna kvar i en relation där du upplever kärlek. Vem vet hur livet blir i morgon?

LIVE-TV: Ulf Kristersson svarar på frågor

Nu ska Ulf Kristersson frågas ut live i Expressen TV.Det kommer bland annat att handla om vilka frågor som det är svårast att enas kring, vad han ska säga i sitt tal på lördag – och hur mycket kontakt han har haft med sin företrädare Anna Kinberg Batra.Häng med från klockan 08.50.
Affleck ber om ursäkt efter tafs-anklagelse
Ben Affleck ber om ursäkt på Twitter för att ha betett sig opassande mot skådespelaren Hilarie Burton, känd från One tree hill, efter att han anklagats för att ha tafsat på henne under ett avsnitt av MTV-programmet Total request live 2003, skriver Variety.
Läs mer om Hilarie Burton, One, Twitter och Variety.
WSJ: Warsh mest trolig som ny Fed-chef
Den tidigare Fed-guvernören Kevin Warsh har störst chans att bli nominerad till ny chef för Federal Reserve av president Donald Trump.

Tolv extrema resmål för alla som älskar äventyr

Söker du utmaningar när du reser?Här är tolv extrema äventyrsupplevelser att upptäcka.Häng i lina över Rio, kör bilrace i öknen eller kajaka i Kongos vilda forsar – om du törs!
Läs mer om Rio.
Bra värde på hemmaseger
Oddset-duellen är kampen mellan SportExpressens Eskil Hellberg och Johan Videll.Varje dag väljer de två spelexperterna ut sitt bästa spel i en ärofylld tävling om av vara den främsta tipparen.De redovisar dessutom alla sina spel, så välj en favorit – eller rygga båda två!
Läs mer om Johan Videll.Varje.
Frölunda kan bjuda på en rejäl målfest
Dagens bästa spel 12 oktoberSpelform: Bomben 1Spelstopp: 18.59 Spelexpert: Eskil Hellberg
Valladolid är en bra spik
Topptipset 12 oktoberSpelstopp: 17.29Spelexpert: Johan Meijer
V64 och DD: Frode Hamre ska spikas
Spelvärd: Fredrik EdholmTORSDAG 12 OKTOBERV64 och Dagens dubbel, ÅbyBeräknat spelstopp: 19.25 (V64), 20.53 (DD)
Läs mer om ÅbyBeräknat.
Uniteds nya plan för Jos Mourinho
Jos Mourinho har hjälpt Manchester United fram till en kanonstart på säsongen.Nu har demontränaren fått ett nytt besked från klubbledningen.
Läs mer om Manchester United.
Anna Books sexutspel – kommer ut som nymfoman
Biggest loser VIP-vinnaren Anna Book är öppen med att hon lever passionerat med maken Roberto.Efter att ha erkänt att de haft sex på Ica Maxi, och tycker om att spana på andra människor innan paret har sex, kommer nu nästa sexutspel från Book:– Jag trodde det skulle vara resten av livet, det är därför jag har blivit sådan nymfoman, säger Anna Book i podcasten Multimammorna
Jagr missnöjd efter debuten i nya laget
LOS ANGELES. Så är comebacken överstökad för Jaromir Jagr, 45.Och det blev seger efter förlängning borta över LA Kings för Jagr och hans Calgary Flames i natt, svensk tid, med 4-3.Men den tjeckiske legendaren var inte nöjd med sin insats efteråt.- Några enstaka byten var bra, men det blir bättre när jag får upp konditionen och får med mig benen, sa han i omklädningsrummet efteråt.
Läs mer om Jagr och Jaromir Jagr.
Attack mot Västtrafik – problem köpa biljetter
Västtrafik är utsatt för en överbelastningsattack.Det innebär bland annat att det är svårt att köpa biljetter i bokningsappen To Go.– Det finns ännu ingen prognos när det kan vara avhjälpt, säger Mette Ramquist, presschef vid Västrafik.
Sjukgymnasten bröt av Anna-Karins lårbenshals
Sjukgymnasten skulle bara mjuka upp Anna-Karins kropp.I stället gick hennes lårbenshals av.– Det gjorde så ont. Det var fruktansvärt, säger Anna-Karin Wennberg.Nu har händelsen anmälts till Inspektionen för vård och omsorg och polisen.
Smällen för Kristersson – lågt förtroende bland väljarna
Ulf Kristersson utnämndes till segrare i söndagens partiledardebatt enligt Expressens/Demoskops mätning.Men väljarna har lågt förtroende för den nye Moderatledaren – i nivå med avgående Anna Kinberg Batra, visar SVT/Novus undersökning.– Han har bättre potential än Kinberg Batra, men gör han bort sig kan det snabbt gå åt andra hållet, säger Torbjörn Sjöström, vd på Novus.
Trump i ny intervju med Fox News
Donald Trump har än en gång deltagit i konservativa tv-kanalen Fox News program. Presidenten intervjuas av Sean Hannity – och hyllas av publiken.
Läs mer om Sean Hannity.
Index Pharma får nytt patent i USA
Index Pharmaceuticals har fått ett nytt användningspatent för läkemedelskandidaten cobitolimod i USA.
Läs mer om USA.
Alla tappar i förtroende – Lööf petad från toppen
Samtliga partiledare tappar i förtroende jämfört med Novus senaste mätning i juli. Största tappet gör Annie Lööf (C) som backar 6 procent. Statsminister Stefan Löfven är den som tappar minst, 2 procent, trots hot om misstroende i riksdagen.
Läs mer om Annie Lööf och Lööf.
Veronika Wand-Danielsson: Mer Europa och inte mindre
Efter Brexit är alliansen mellan Frankrike och Tyskland den nödvändiga plattformen för att kunna gå vidare i den europeiska integrationsprocessen. Det är så president Macron vill skapa ett mer slagkraftigt Europa, skriver Sveriges Parisambassadör Veronika Wand-Danielsson.
Läs mer om Europa, Frankrike, Macron och Tyskland.
Anna Books sexutspel – kommer ut som nymfoman
Biggest loser VIP-vinnaren Anna Book är öppen med att hon lever passionerat med maken Roberto. Efter att ha erkänt att de haft sex på Ica Maxi, och tycker om att spana på andra människor innan paret har sex, kommer nu nästa sexutspel från Book: – Jag tycker om sex, absolut. Annars skulle jag bli lite orolig för mig själv och gå till doktorn och säga du, det är något fel på mig, säger hon i podcasten Multimammorna
Läs mer om Book, Ica Maxi, Multimammorna och Roberto.
TV4:s stora förändring av succprogrammet
TV4-serien Playmakers är tillbaka för en ny säsong.Men programmet genomgår ett slags makeover den här gången.
Kappahl går starkt – en halv miljard extra till aktieägarna
Kappahl ökar inte sin omsättning – men får mer i vinst.I en färsk rapport föreslås nu extra utdelning på en halv miljard kronor till aktieägarna.Samtidigt hårdnar konkurrensen.Under fjärde kvartalet präglades marknaden av allt fler aggressiva erbjudanden, skriver vd:n Danny Feltmann i en kommentar.
Krock mellan cykel och bil i korsning
Polis och ambulans larmades på torsdagsmorgonen till en olycka i Lund.En bil och cykel har krockat.Skadeläget är oklart.
Läs mer om Lund.En.
Poängkungen: Jag har längtat efter den här matchen
Poängkungen i SHL Michael Lindqvist hade Hovet som hemmaborg när han spelade i AIK. Nu återvänder han med Färjestad. – Jag har sett fram mot den här matchen sedan jag skrev på för Färjestad, säger 23-åringen inför torsdagens möte med Djurgården.
Läs mer om AIK, Djurgården, Färjestad och Hovet.
UBS sänker Nordea
UBS sänker sin rekommendation för Nordea till neutral från köp. Riktkursen sänks till 110 från 117 kronor.
Läs mer om Nordea.
Marion Jones nya liv efter skandalen
Hon hade mängder med guldmedaljer, hade prytt framsidan till Vogue och var älskad i hela USA.Men Marion Jones bar på en lögn, som till slut blev alltför tung.Åratal efter medaljerna erkände hon – hon hade varit dopad.
Läs mer om Vogue.
Piken till Figren: Blir så sur lätt
Från lagkamrater till motståndare.I kväll kommer vännerna Robin Figren, 29, och Sebastian Stålberg, 27, ställas mot varandra.Och Stålberg vet hur han ska handskas med sin vän.– Det gäller bara att reta honom lite, säger han.
Stort strömavbrott: Här är helt svart
Borås har drabbats av ett stort strömavbrott.– Här är det helt svart, säger en kvinna i stadsdelen Kristineberg till Borås Tidning.
Läs mer om Kristineberg.
Moped och bil krockade i morgontrafiken
En moped och bil krockade på torsdagsmorgonen.Enligt polisen första uppgifter är mopedisten vid medvetande.
Per M: Skymningen är bästa början
Kåseri. Många av de bästa låtarna handlar om natten. Inga förnumstigheter där.
Linus Larsson: Det ska ge mig större muskler, säger han och trycker nålen i sin arm
Populärkulturen är som besatt av biologiska experiment som går fel. Därför kämpar verklighetens dna-mekaniker med sin image. Förra veckan drevs en av dem att sätta nålen i sin egen arm.
Högre vinst för Kappahl
Klädföretaget Kappahl redovisar en vinst på 124 miljoner kronor före skatt för perioden juni–augusti. Motsvarande period för ett år sedan gjorde Kappahl en vinst på 95 miljoner kronor.
Läs mer om Kappahl.
AFV: Köp butiksinredaren
Det finns utrymme för kurslyft, särskilt som bolaget står inför sina traditionellt starkaste kvartal.
AFV: Köp morgondagens konsolideringsvinnare
I fartdammet efter Balders förvärvsturn står ett förvånansvärt stabilt bygge. Erik Selins kommande schackdrag fås på köpet.
Aktieråd: Vänta med fullvärderad börsgunstling
Multiplarna är väl uppskruvade eftersom aktiemarknaden helt har bortsett från det cykliska inslaget i verksamheten. Det är värt att vänta in ett bättre ingångsläge.
Ministern: Skillnaden mellan Bodström och Lindsö
Båda satt lika länge i Allras styrelse men Ebba Lindsö tvingades lämna styrelsen i Sjätte AP-fonden medan Thomas Bodström blev landshövding. – För en landshövding är det inte samma koppling till de finansiella marknaderna och till pensionssystemet som att sitta i styrelsen för en AP-fond, säger finansmarknadsminister Per Bolund som förklaring.
Stjärnan träder fram – utsattes för övergrepp
Skådespelaren och supermodellen Cara Delevingne sällar sig nu till skaran kvinnor i filmbranschen som har blivit utsatta för övergrepp av filmproducenten Harvey Weinstein.På sin Instagram delar modellen med sig av sina erfarenheter, och uppmuntrar andra att inte skämmas för vad de blivit utsatta för.
Hörnqvist tillbaka i Pittsburgh – målskytt direkt
Patric Hörnqvist är tillbaka från skadan. Han gjorde ett mål och noterades för en assist när hans Pittsburgh besegrade Washington. I Washington gjorde Christian Djoos en lyckad NHL-debut.
Läs mer om Pittsburgh och Washington.