12. Oktober 2017 11.00-11.59

Netflixdrama överglänser det mesta inom filmvärlden

Filmen som rörde upp känslorna i Cannes får nu premiär. När den en gång lovande konstnären Harold Meyerowitz hälsa försämras, tvingas hans barn till en ofrivillig återförening. Ensemblen, ledd av Dustin Hoffman, övertygar genomgående, skriver Jon Asp.

Fotbollförbundets brev: Leta efter pojkkroppar

Svenska fotbollförbundet söker 15-åriga spelare med pojkkropp och pojkutseende. Ett mejl från en riksinstruktör till landets 24 distrikt har fått flera fotbollsledare att reagera. – Jag får en klump i magen när jag läser det här, säger en av ledarna.
Fruktad av domarna – 'Grisfotbollens mästare'
Han släppte fram en sextonårig Lotta Schelin i allsvenskan.Han tränade Glenn Hysn efter ligaguldet i Liverpool.Han var domarnas skräck och tvingades betala runt 20000 kronor i böter för diverse utskällningar.På torsdagen fyller den förre elektrikern och Gais-ikonen Bosse Falk 75 år, som han firar utan fotboll med hustrun Birgit i italienska Florens.– När jag nu har blivit gammal har jag funderat en del på vad som hänt under alla de här åren. Jag har fått vara med på en fantastisk resa, säger jubilaren.

Hareides mardröm: Lottas mot Sverige

I playoff till VM kan Sverige ställas mot Schweiz, Kroatien, Italien eller Danmark.Och för Danmarks förbundskapten Åge Hareide är det ingen tvekan om vilket lag han helst slipper möta.–Sverige är det bästa laget av de fyra vi kan få möta, säger Hareide.
Kroatiska piken till Sverige inför playoff
AMSTERDAM. Sverige är klart för playoff-spel där Kroatien kan vänta.Nu skickar kroatiska journalisten Tomo Nicota, på tidningen Sportske Novosti, en varning till det svenska laget.– Kroatien har ett mycket starkare lag än Sverige, säger han.
Misstänks ha hållit person inlåst i ett år
Polisen gjorde ett tillslag i Helsingborg som gällde vapenbrott. Men under tillslaget upptäcktes något.Nu är en man misstänkt för att ha hållit en person inlåst – i ett helt år, skriver HD.–Vi vet inte hur och när detta har skett, det får utredningen visa, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson, informationsansvarig hos polisen till tidningen.
Leif Mannerström säljer anrika krogen
Leif Mannerström har sålt sin anrika krog Kometen i Göteborg.– Det har varit en fantastisk tid men vi fick ett jättefint bud av de nya ägarna. Nu ska jag jaga, göra tv och skriva böcker, säger Mannerström.Nya ägarna är Per Ove Lundgren och Mats Sjölander sedan månadsskiftet.
Två personer gripna för människorov
Två personer har gripits misstänka för människorov.De kunde gripas tidigt på torsdagsmorgonen vid en polisinsats i Upplands-Bro, skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Upplands-Bro.
Tomas Alfredsons The snowman sågas i internationell press
Internationella filmrecensenter är grova i sin kritik av Tomas Alfredsons filmatisering av deckaren Snömannen. Filmen kallas för en meningslös mardröm och bedöms vara ett rejält misslyckande för den svenska stjärnregissören.
Läs mer om Snömannen.
Vid 40 väljer du hur länge du ska leva
Hur vi tillgodoser kroppens basala behov av sömn, mat och rörelse har stor inverkan på vårt kommande åldrande. Särskilt stor roll spelar ofta livsstilsvalen efter 40. Kostrådgivaren Jonas Bergqvist berättar vad du ska satsa på för att öka chansen till ett långt liv.
Kolla in nya Legolands nya enorma attraktion
DANMARK. Tornande träd, gigantiska dinosaurier, sagoslott och ett vattenfall – att byggt av Lego. Kolla in de fantastiska bilderna från nyöppnade Lego House i danska Billund.
Läs mer om Billund, Lego House och Lego.
Så håller ni lusten vid liv i en lång relation
Att hålla lusten vid liv i en lång relation kan vara enklare sagt än gjort. Men egentligen krävs inga avancerade knep. Det viktiga är att hinna se varandra och hitta tillbaka till spänningen, menar sexologen Margareta Nordeman.
Läs mer om Margareta Nordeman.
Tilde slår tillbaka – mot Books ilska
Anna Book var gäst i TV4:s Nyhetsmorgon - och kritiserade programledaren Tilde de Paula Eby efteråt.Nu slår TV4-programledaren tillbaka mot Books hårda ord i Mix Megapol.– Det är supertråkigt om hon känner så. Jag har själv sett det där och funderat över det. Jag har också funderat över varför hon inte sa det till mig, säger Tilde de Paula Eby.
Läs mer om Mix Megapol, Paula Eby och Tilde.
Svensk elitspelare i amerikansk fotboll avstängd för dopning
Spelaren i ett lag i superserien hade vid en dopningskontroll i våras spår av ämnet higenamin. Ett ämne som Svensk antidoping varnat för. Spelaren stängs av i ett år, skriver Nyhetsbyrån Siren.
Läs mer om Nyhetsbyrån Siren och Svensk.
Misstänkt människorov - två gripna
Tidigt på torsdagsmorgonen greps två personer misstänkta för människorov under en insats i Upplands-Bro, rapporterar Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Upplands-Bro.
Betala skatt en hållbarhetsfråga enligt svensk börsbolag
Efter avslöjandet av Panamadokumenten och andra ifrågasatta upplägg för att undgå skatt syns nu en förändrad inställning till skatter som hållbarhetsfråga, visar en ny rapport som revisionsbolaget KPMG släpper idag.
Läs mer om Panamadokumenten.
UBS höjer Swedbank, sänker Nordea
UBS höjer sin rekommendation för Swedbank till köp från neutral.
Läs mer om Nordea och Swedbank.
Kosttillskott myt – så här maxar vi immunförsvaret
Glöm broccoli, ingefära och vitlök. Det enda forskarna vet påverkar immunförsvaret är sömn och motion. Men att undvika förkylningar är i princip omöjligt, enligt fysiologiprofessorn Mia Phillipson: Man ska inte få dåligt samvete om man blir sjuk.
Läs mer om Mia Phillipson.
Jessica Almenäs tvingad till läkarhjälp: Hade turen
Jessica Almenäs gick in i väggen 2015, och drabbades av utmattningssyndrom.Nu berättar programledaren att hon tvingades få läkarhjälp för att kunna bli frisk.Jag hade turen att få hjälp av TV4 med läkarvård och medicinering av deras företagsläkare skriver hon i ett blogginlägg.
Läs mer om TV4.
Arrestvakt misshandlade artist – döms till fängelse
Hovrätten skärper straffet för den vakt som misshandlade en känd artist i arresten i Västberga. Vakten döms till tre månaders fängelse mot bakgrund av att misshandeln ägde rum i ett begränsat utrymme där artisten inte kunde komma undan våldet.
Läs mer om Västberga.
Equifax hackade – igen. Sajten spred virus till besökarna
Företaget som gett dålig it-säkerhet ett ansikte levererar igen. Under natten hackades sajten och användes för att sprida skadlig kod till besökarna.
Stjärnhästen skadad – karriären troligtvis över
Det blir förmodligen inga fler tävlingar för Luddes stjärna El Mago Pellini.Hästen har råkat ut för en misstänkt gaffelbandsskada.– Då är karriären troligen över, säger Lutfi Kolgjini till Trav365.
Sval villamarknad – men priserna stiger
Försäljningen av villor dyker – men priserna går åt andra hållet.Under årets tredje kvartal steg huspriserna med tre procent, enligt färsk statistik.Och trenden är tydlig: Ser man till helåret är prisökningen ännu större.
Idrottsledaren torterade tolv pojkar – får sex års fängelse
Övergreppen mot de tolv pojkarna kan likställas med tortyr, ansåg tingsrätten och dömde den 41-årige idrottsledaren i Blekinge till sex års fängelse. Vid 11 på torsdagen fastställde hovrätten den domen.
Läs mer om Blekinge.
Kronofogden auktionerar ut bitcoin: Vi lever i en digital värld
I dag startar en annorlunda nätauktion hos Kronofogden. För första gången kan man nu köpa bitcoin hos myndigheten.
Läs mer om Kronofogden.
ABG: Tobin kan fördubbla kursen
Bostadsutvecklaren Tobins positiva nyheter rörande framtida kassaflöden minskar refinansieringsrisken. Bolaget har sålt tillräckligt med bostäder i projekten som ska färdigställas kommande två år.
Just nu: Åklagarna om Macchiarini-utredningen
Den tidigare KI-kirurgen Paolo Macchiarini misstänks ha vållat sina patienters död. Nu berättar åklagarna om utredningen. Följ vår direktrapportering från presskonferensen som börjar kl 11 här.
Jörgen Westholm: Det betyder väl det mesta
Jörgen Westholm har haft ett oerhört framgångsrikt 2017.Han har redan slagit stallrekord – och satsningen på unga talanger som Oskar J Andersson har fallit väl ut.Nu berättar tränaren om succåret, framgångarna i Frankrike, satsningen på yngre förmågor, valet att ha mental rådgivare – och varför han valde att hoppa av sitt uppdrag på Travtränarnas Riksförbund.– Den här gången var spelet viktigare än de aktiva, säger han.
Läs mer om Frankrike och Oskar J Andersson.
E6 avstängd efter olycka
E6 är avstängd efter en singelolycka.En bil har kört av vägen, uppger polisen.
Testängslan kan ligga bakom dåligt högskoleprovsresultat
Repetera högstadiematematiken och våga gissa när du inte kan. Det är några av råden som Per-Erik Lyrn, projektledare för högskoleprovet, ger till provdeltagarna på högskoleprovet.
Läs mer om Per-Erik Lyrn.