12. Oktober 2017 12.00-12.59

Ilska mot SvFF – söker spelare med pojkkropp

Spelare med pojkutseende och pojkkropp eftersökes av Svenska fotbollförbundet. Mejl från riksinstruktören har väckt ett ramaskri bland ungdomsfotbollsledare i landet. – Det här är ett språkbruk som inte hör hemma i det moderna samhället. Är det boskap man tittar på, säger en av ledarna till Dagens Nyheter.
Läs mer om SvFF och Svenska.

Trafikolycka på E16 i Falun

Två personbilar och en lastbil är inblandade i en olycka på E16 utanför Falun.Räddningstjänsten är just nu på väg till platsen med sex fordon.
Amina Manzoor: Åklagarna anser att Paolo Macchiarini agerat oaktsamt
Åklagarna anser att Paolo Macchiarini agerat oaktsamt och mer för varje operation, men det går inte att styrka brott. DN:s medicinreporter Amina Manzoor svarar på frågor om åklagarnas beslut att lägga ned förundersökningen.
Lägg inte ansvaret för prao på rektorerna
Stärkt arbetslivsanknytning i grundskolan är positiv och där är prao en viktig pusselbit. Men för att bygga upp relationer med näringslivet krävs ett medvetet och långsiktigt arbete. I dagsläget kan rektorer sällan prioritera sådana uppgifter. Här måste andra krafter hjälpa till, skriver Matz Nilsson, Sveriges Skolledarförbund.
Läs mer om Matz Nilsson.

Förundersökningarna mot Macchiarini läggs ner

Tre personer har dött efter att ha blivit opererade i Sverige av den skandalomsusade kirurgen Paolo Macchiarini. Men nu läggs förundersökningen mot honom ned. Beskedet lämnades av ansvariga åklagare vid en presskonferens på förmiddagen.
Åsa Beckman: Först när äldre kvinnor anses attraktiva kan vi nå jämställdhet
Kvinnlig makt leder inte automatiskt till sexuell dragningskraft, skriver DN:s Åsa Beckman.
Macchiarinis advokat: Det var ett vettigt beslut
Paolo Macchiarini reagerade med glädje på beskedet att de svenska åklagarna lägger ner förundersökningen mot honom. – Han blev mycket nöjd med beskedet, säger kirurgens advokat Björn Hurtig.
Läs mer om Björn Hurtig.
Sverige vann gruppavslutningen i VM
Sverige vann den avslutande gruppspelsmatchen i mixed-VM i curling i schweiziska Champry.
Läs mer om Champry.
Wenger: Stjärnorna kan lämna – redan i vinter
Shkodran Mustafi blir borta i sex veckor. Laurent Koscielny har problem. Och nu bekräftar Arsenal att både Mesut Özil och Alexis Sanchez kan lämna klubben i januari. – Det är möjligt, säger tränaren Arsene Wenger.
För jävligt – det är ju som rasbiologi
Svenska fotbollförbundet letar efter talanger med pojkkroppar.Nu får föreningens utskick kritik.– Jag tänker på Rasbiologiska institutet och tycker det är för jävligt, säger en fotbollsledare till Dagens nyheter.
Läs mer om Rasbiologiska.
Nordqvist två under par i Incheon
Anna Nordqvist gick två under par på första rundan av LPGA-tourtävlingen i sydkoreanska Incheon.
Läs mer om Incheon.
Nazistisk demonstration anmäls för hets mot folkgrupp
Nazistiska Nordiska motståndsrörelsens medlemmar anmäls för hets mot folkgrupp efter demonstrationen i Göteborg. Bakom anmälan står människorättsorganisation Civil rights defenders. – Helheten med marscherande och klädsel utgör hets mot folkgrupp, säger CRD:s chef Robert Hårdh.
Läs mer om Civil, Göteborg och Robert Hårdh.
Volvo Polestar berättar allt mer om nya hybridcoupn Polestar 1
Som vi berättat tidigare i år ska Polestar bli Volvo Cars nya prestandamärke. De närmaste åren ska vi få se både hybridmodeller och renodlade elbilar. Premiärvisningen av den första Polestarmodellen – Polestar 1 – sker nästa tisdag i Shanghai, 17 oktober. Polestar 1 blir en hybridcoup med cirka 600 hk i sammanlagd systemeffekt, från förbränningsmotor och elmotor. Med en 0–100 tid på under fyra sekunder ska Polestar 1 slå världen med häpnad när den börjar levereras under 2019. För att öka spänningen inför tisdagens premiär har Polestar lagt ut små bild
Betala skatt en hållbarhetsfråga enligt svenska börsbolag
Efter avslöjandet av Panamadokumenten och andra ifrågasatta upplägg för att undgå skatt syns nu en förändrad inställning till skatter som hållbarhetsfråga, visar en ny rapport som revisionsbolaget KPMG släpper idag.
Läs mer om Panamadokumenten.
Detta har hänt i fallet Harvey Weinstein och övergreppsanklagelserna
Nyheten om Hollywoodproducenten Harvey Weinsteins övergrepp på kvinnliga medarbetare och skådespelare har upprört en hel värld. Anklagelserna, fördömandena och turerna har varit otaliga. DN rekapitulerar fallet från första början.
Läs mer om Harvey Weinstein.