12. Oktober 2017 13.00-13.59

Sampo om Nordax-köpet: En mycket liten investering

Sampos Nordax-innehav, 7,6 procent av nischbanken, som blev känt genom en flaggning vid lunchtid på torsdagen, är blott en finansiell och inte en strategisk investering för den finska finansjätten.
Läs mer om Nordax-köpet.

Äldre kvinna påkörd av buss – fördes till sjukhus

En äldre kvinna blev på torsdagen påkörd av en buss.Kvinnan skadade sig och fick åka ambulans till sjukhus.
DN sänder minneskväll för Magdalena Ribbing
Den 23 oktober anordnar DN en minneskväll för mångårige medarbetaren och profilen Magdalena Ribbing.
Läs mer om Magdalena Ribbing.

Splittrat bland klädbolagen efter rapporter

Stockholmsbörsen handlades oregelbundet vid lunchtid på torsdagen. Klädbolagen var i fokus efter rapporter från både Kappahl och RNB. Medan Kappahl avancerade efter sin rapport sänktes RNB efter en rapport med röda siffror.
Läs mer om Kappahl och RNB.
Anhöriga efter besked: De är spontant besvikna
Anhöriga till Paolo Macchiarinis patienter reagerar med besvikelse på beskedet om att kirurgen inte kommer att åtalas. – De vill ha tid till eftertanke och sätta sig in i vad åklagarna har kommit fram till, säger målsägandebiträdet Sabina Saidi till SvD.
Läs mer om Sabina Saidi och SvD.
Svenska stjärnans utspel: Idrottshatare
Soran Ismail la fram ett förslag om att skolidrotten skulle tas bort.Nu har komikern fått motthugg från idrottsvärlden.
Här får föräldrarna fängelse – om deras barn är mobbare
Föräldrar till barn som mobbar andra straffas med fängelse i den amerikanska staden North Tonawanda.Den nya lagen trädde i kraft den första oktober, rapporterar nyhetsbyrån AP.
Läs mer om North Tonawanda.Den.
Linjebuss körde av vägen – två till sjukhus med ambulans
En linjebuss med 17 passagerare ombord har kört av vägen i Österåker, uppger Stockholmspolisen.Två personer är skadade och har förts med ambulans till Danderyds sjukhus.
Hur ska frekvenserna räcka? Nu tar regeringen fram en plan
Kampen om det begränsade frekvensutrymmet är hård. Nu tillsätter regeringen en utredning som ska ta fram en plan för hur Sverige bäst använder dem på lång sikt – och inte hamnar på efterkälken.
Läs mer om Sverige.
Hur ska frekvenserna räcka? Nu tar regeringen fram en plan
Kampen om det begränsade frekvensutrymmet är hård. Nu tillsätter regeringen en utredning som ska ta fram en plan för hur Sverige bäst använder dem på lång sikt – och inte hamnar på efterkälken.
Läs mer om Sverige.
Svara, Mogert, annars är du feg!
Vem talar du om, Roger Mogert, när du beskyller konservativa debattörer som vill ha tysta bibliotek för främlingsfientlighet?
Läs mer om Mogert och Roger Mogert.
Anna Bäsn: Stötande att skandalkirurgen får gå fri
Alla tre patienterna som fick luftstrupar i Sverige har dött. Men det går inte att bevisa brott, anser åklagare. Allt läggs ner.Kirurgen Paolo Macchiarini är glad och nöjd. Men det talas redan om en rättsskandal.
Läs mer om Sverige.
Löfven om godisvanorna: Jag bestämmer själv
Statsministern avslöjar i ett brev till en sexåring vilka två sorters godis som är hans favoriter. Och han slår vakt om att få mumsa på godsaker när som helst: Jag bestämmer själv.
EU: Brexitsamtal har ej nått tillräckliga framsteg
Den femte rundan av brexitförhandlingarna nådde inte tillräckliga framsteg om Storbritanniens utträde ur EU för att frihandelssamtalen ska kunna börja.
Zelmerlöw gör turn – kommer dit fansen vill
Måns Zelmerlöw gör åtta spelningar under ett dygn runtom i Sverige.Det är fansen som bestämmer vart blixtturnn tar honom.– Vill mina fans att jag ska besöka deras bröllop gör jag det, säger Måns Zelmerlöw.
Läs mer om Sverige.Det.
Wahlgrens och Schollin efter åklagarens besked
Pernilla Wahlgren och Christina Schollin polisanmäldes – men nu har utredningen lagts ned.Båda har hela tiden nekat till att de ska ha gjort sig skyldiga till brott.– Visst tycker jag det är skönt att det är nedlagt. Men jag hade inte väntat mig något annat, säger Christina Schollin.
Läs mer om Christina Schollin och Schollin.
Svenska fotbollförbundet: Vi beklagar dessa ordval
Att Svenska fotbollförbundet söker spelare med pojkkropp och pojkutseende till ett ungdomsläger har väckt ilska. Nu ursäktar förbundet ordvalet: Vi beklagar dessa ordval, och förstår att de har väckt reaktioner, skriver man på sin hemsida.
Klart: Anders Kompass blir ambassadör
Anders Kompass blir ny ambassadör i Guatemala, meddelar regeringen. Han tillträder tjänsten under hösten, enligt ett pressmeddelande från UD.
Läs mer om Guatemala.
Lannebo minskar i Nordax- Sampo dyker upp som storägare
Den finländska finanskoncernen Sampo, storägare ibland annat Nordea, har köpt aktier i nischbanken Nordax varefter innehavet uppgår till 7,6 procent.
Läs mer om Nordax, NordaxSampo, Nordea och Sampo.
Arnhult fortsätter tanka aktier i Castellum
Finansmannen Rutger Arnhult har fortsatt tanka aktier i Castellum och var vid det senaste kvartalsskiftet fastighetsbolagets fjärde största ägare.
Läs mer om Castellum.
Paret reser nakna jorden runt – och visar upp allt
De badade bastu – och upptäckte hur mycket de gillade att vara nakna.Nu åker paret nakna jorden runt – och delar sina upplevelser på Instagram.
Läs mer om Instagram.
Pernilla Wahlgren slår tillbaka mot fansens ilska
Pernilla Wahlgren fick hård kritik för lyxresan till Dubai.Nu slår hon tillbaka mot ilskan i sin blogg.ALLA resor som spelas in för tv står produktionsbolaget så klart för, skriver Pernilla Wahlgren.
Läs mer om Dubai.Nu och Pernilla Wahlgren.
Experten: Ingen fest för DIF-fansen i kväll
Det vankas klassikermöte när formstarka Djurgården tar emot serieledande Färjestad på Hovet i kväll.Torsdagens match blir dessutom extra speciell eftersom DIF-ikonen Nichlas Falks tröja ska hissas upp i taket. Henrik Eriksson, som visat fin form den senaste tiden – vet vad som krävs för seger.– Vi vet vad vi ska göra och känner att vi kan få bra tryck på dem, säger han till Djurgården Hockeys hemsida.
Läs mer om Djurgården, Färjestad och Hovet.
Vi bör hedra henne – genom att gå i hennes fotspår
På Columbia University i New York, där Kim Wall studerade till journalist, är hon ihågkommen som en sprudlande och nyfiken elev. Familj, vänner och skolkamrater samlades under onsdagen till en minnesstund på skolan, präglad av tårar och skratt.
Läs mer om Kim Wall och New York.
Plundring i den dödliga brandens spår
Minst 23 personer har omkommit och närmare 300 saknas i de omfattande bränderna i norra Kalifornien. Förödelsen är stor och medan räddningspersonal försöker begränsa den passar somliga på att plundra hem och butiker.
Läs mer om Kalifornien.
Vi måste ha ett större uppdrag till biblioteken än att bara vara en tyst plats
Stockholms kulturborgarråd Roger Mogert (S) skrev en debattartikel i SvD om att krav på tysta bibliotek ofta är främlingsfientliga. Texten väckte ett ursinne i sociala medier. Men Mogert anser att folk medvetet missförstår. – Jag kände att det var nödvändigt att försöka styra debatten till det jag tycker är relevant, säger han till DN.
Läs mer om Roger Mogert och SvD.
Prov: Hyundai Ioniq Plug-in Hybrid: 54 kilometer på eldrift
Efter den vanliga hybriden och den helt elektriska Ioniq kommer nu den tredje versionen i modellserien. Vi provkör Ioniq som laddhybrid.
Läs mer om Ioniq.
Superbytet – Madrid offrar storstjärnorna
Real Madrid vill verkligen ha Harry Kane.Nu ryktas det om att de spanska jättarna står redo att offra tre av sina största stjärnor för att få succmannen.
Läs mer om Harry Kane.Nu.
Högsta chefen på Apple besökte Stockholm
Apple-chefen Tim Cook var på blixtvisit på bolagets Stockholmskontor under torsdagen.Tidningen Breikits reporter Jon Wahlqvist berättar om mötet med den världsberömde vd:n:– Plötsligt öppnades dörren till huvudkontoret och en man i kostym kikade ut lite försiktigt.
Idrottsministern: Extremt olyckliga formuleringar
Svenska fotbollförbundet får skarp kritik från idrottsministern Annika Strandhäll (S). Bakgrunden är det mejlutskick, där förbundet söker 15-åriga spelare med pojkkroppar. – Jag blir mycket överraskad av formuleringarna. Idrotten måste hänga med i samhällsutvecklingen, säger Strandhäll.
Martin Jönsson: Trump driver ett personligt krig mot USA:s konstitution
USA:s president kanske inte är så insatt i detaljerna om hur samhället och makten fungerar. Men tvivla inte på att han vet precis vad han håller på med. Det handlar i grunden om att tysta allt han ogillar.
Fortsatt kärvt i Brexitförhandlingarna
Förhandlingarna om villkoren för skilsmässan mellan Storbritannien och EU inte klara. Det meddelar parterna efter den senaste förhandlingsrundan i Bryssel.