12. Oktober 2017 14.00-14.59

Ron Wood var nära att dö – överlevde mirakulöst

I somras var Ron Wood nära att dö. Men istället återhämtade han sig mirakulöst från lungcancern och återvände för en månad sen till scenen med ett löfte om att Rolling Stones aldrig någonsin kommer att pensionera sig:– Nej, vi kommer inte att göra det, sa han till The Telegraph i en intervju i samband med turnpremiären.
Läs mer om Ron Wood och The Telegraph.

Hoppar av Playmakers efter kärleksuppbrottet

Ellinore De Silva och Pontus Åberg var ett av paren i TV4-succn Playmakers.Men paret kommer inte att återvända i säsong två – eftersom de har gjort slut.
Fredagen den 13:e – därför är det en otursdag
Snart är den över oss. Fredagen den 13:e. Otursdagen.Men var kommer det ifrån och finns det någon vettig anledning att ta det extra lugnt på fredag?Expressen reder ut varför många är så rädda för den dagen.
100 000 kronor till angripna polismän
Poliserna utsattes för mordförsök när en man siktade på dem med skarpladdat gevär.Efter händelsen fick de ingen ersättning – just eftersom de var poliser.Nu rivs domen upp och männen tilldelas knappt 100 000 kronor vardera.

Österrikes Macron kan bli yngste ledaren någonsin

WIEN. 31-årige fenomenet Sebastian Kurz, från konservativa ÖVP, är förhandstippad vinnare när Österrike väljer ett nytt parlament på söndag. Han kan bli den yngste ledaren i EU. Kurz går till val på att ge Österrike en nystart, men anklagas för att ha kopierat högerpopulisternas politik.
Läs mer om Sebastian Kurz, ÖVP och Österrike.
Country as a service: så digitaliserade han Estland
Han har varit cio för hela Estland. Och gjort det möjligt för vem som helst att bli digital medborgare. Möt Taavi Kotka, entreprenören som inte är rädd att tala om för folk när de snackar skit.
Läs mer om Estland.
Vilket blir företagets första AI-projekt? Här är 6 förslag.
Allt fler företag drar i gång projekt för maskininlärning och vissa tillämpningar träder snabbt fram som särskilt populära. Här är sex exempel som är i ropet just nu.
Läs mer om AI-projekt.
Vilket blir företagets första AI-projekt? Här är 6 förslag.
Allt fler företag drar i gång projekt för maskininlärning och vissa tillämpningar träder snabbt fram som särskilt populära. Här är sex exempel som är i ropet just nu.
Läs mer om AI-projekt.
Ericsson: Operatörerna redo att bygga ut 5G
Fyra av fem stora telekomoperatörer har inlett tester av den nya 5G-tekniken, enligt en ny rapport. Ericsson som tagit fram rapporten tolkar det som att den eventuella tveksamhet som funnits kring 5G nu är borta.
Nu kommer svaret från Blocket på Wayke-hotet
Den svenska bilbranschen öppnar inom kort nya webbhandelsplatsen Wayke som en konkurrent till Blocket och Bytbil.Och nu kontrar Blocket med en ny tjänst för de allra populäraste bilarna.
Läs mer om Blocket, Bytbil.Och, Wayke och Wayke-hotet.
Därför kan feber leda till fosterskador
Att feber, under en tidig graviditet, kan bidra till olika typer av fosterskador har länge varit känt. Däremot har man inte vetat om det är infektionen eller själva febern som är orsaken. Nu kan man ha hittat svaret.
Lurades av fejk-shejk – nu får 'Svennis' rätt
Sven-Göran Eriksson lurades rakt i fällan av Mazher Mahmood.Nu – elva år senare – vinner Svennis den rättsliga processen mot fejk-shejken.– Jag blev ledsen och arg, säger Eriksson till Daily Mail.
Mårten Blomkvist: Tv-revolutionen har inte lyckats störta filmen från tronen
Mårten Blomkvist om varför tv-serier inte lyckas nå samma nivå som film.
Fredrik Strage: Tänk tanken att Trance Dance och Broder Daniel spelar ihop
Trance Dance spelade kitschig discorock och var kanske Sveriges minst kreddiga band. Frontfiguren Ben Marlene startade musikförlag och skrev kontrakt med Broder Daniel.
Läs mer om Broder Daniel och Trance Dance.
Fem i västerländsk gisslan fritagna
Pakistanska soldater har fritagit fem västerländska personer som hållits som gisslan.
Hej helgkonsument: Josefin Sonck
Komikern Josefin Sonck har en fullspäckad helg med föreställningar på både Raw Comedy Club och Norra Brunn. Men lite ledig tid får hon. Den fördriver hon helst bland böckerna på stadsbiblioteket eller på det nyupptäckta Ica i Svedmyra.
Bilen som styr undan automatiskt för hinder
Toyota räknar med att år 2020 lansera bilar som kan köra om, köra på och köra av själv på motorvägar. Det yttersta målet är att få bort dödsolyckorna i trafiken.
Välj rätt elbolag – spara tusenlappar
Välj rätt elavtal och du kan spara hundratals – eller rentav tusentals – kronor.Men se upp för förhastade beslut.Expertens tips:Ta det lugnt – och glöm inte bidningstiden eller uppsägningstiden.
Bions överraskning till sjuke Samuel, 6
Samuel Stedt, 6 år, har leukemi och är mycket infektionskänslig.Därför var det otänkbart att gå på bio och se favoriterna i nya Lego-filmen.Men Jonas Lejeviken på Bio Capitol i Varberg öppnade salongen bara för Samuel.– Det var fantastiskt. Vi är så himla lyckliga att han ställde upp, säger mamma Anna Stedt Forsberg.
Filmrecension: Korparna – mäktigt men svalt om förtvivlan
Reine Brynolfssons porträtt av en förtvivlad lantbrukare står som en pelare mitt i Korparna. Jens Assurs långfilmsdebut imponerar även om den estetiska renodlingen går ut över närheten och empatin med rollfigurerna.
Läs mer om Korparna.
Filmrecension: Iskall tristess i Alfredsons Snömannen
De måleriska bilderna från ett snötäckt Norge största behållningen, skriver Helena Lindblad i sin recension av Snömannen
Läs mer om Helena Lindblad, Norge och Snömannen.
Linjebuss körde av vägen – två till sjukhus
En linjebuss med 17 passagerare körde av vägen vid E18 i höjd med Österåker vid lunchtiden på torsdagen. Två personer fick föras till sjukhus med ambulans.
Läs mer om E18 och Österåker.
Filmtoppen vecka 41 – DN:s kritiker listar veckans bästa filmer
Filmfredag listar filmer du måste se på bio just nu.
7 drycker du borde sluta dricka omedelbart
Många försöker minska på sockerintaget men glömmer att tänka på vad de dricker. Flera vanliga drycker innehåller lika mycket socker som läsk.Med inspiration från Health listar vi sju drycker du borde skippa att sippa för hälsans skull.
Läs mer om Health.
Man våldtog annan fånge – inne på fängelset
I våras anmälde en intagen på en anstalt i Vänersborg att han våldtagits av en annan fånge.Nu har en man dömts för våldtäkt och sexuellt tvång till två år och nio månaders fängelse.Han ska också betala skadestånd till offret på 165 000 kronor.
Läs mer om Vänersborg.
Abbas: Det här är den slutgiltiga överenskommelsen
Palestiniernas president säger att en uppgörelse nåtts med Hamas om försoning mellan styrena på Gaza och Västbanken. Exakt hur uppgörelsen ser ut återstår dock att se.
Läs mer om Gaza och Västbanken.
Filmrecension: Sorglöst om mittlivskris i 50 vårar
Wanda Bendjelloul har sett 50 vårar av Blandine Lenoir.
Läs mer om Blandine Lenoir.
Filmrecension: Tre män och en babe i Home again
Kerstin Gezelius har sett Home again – kärleken flyttar in med Reese Witherspoon och Michael Sheen.
Nobelprisfavorit till Internationell författarscen
Nobelpristippade Ngugi wa Thiong o kommer till Stockholm och Kulturhuset Stadsteatern. Den 6 november gästar den kenyanske författaren Internationell författarscen.
Sven Gustavsson: Kan ens Tom Brady rädda laget med det försvaret?
Tampa. Mästarna New England Patriots har inlett säsongen rekorddåligt. Det är inget fel på offensiven, men försvaret är näst sämst i hela ligan. Sven Gustavsson går på Nordamerikaspaning – NFL är ämnet för veckans text.
Nya Volvo XC60 krocktestad i USA – får högsta betyg
Volvo XC60 placerar sig i den högsta klassen, Top Safty Pick+, när den krocktestas av amerikanska Insurance Institute for Highway Safety (IIHS).
Iphone ökar i popularitet bland tonåringar i USA
Amerikanska tonåringar tycker att Iphone känns coolt igen. Det framkommer ur en undersökning.
Läs mer om Iphone och USA.
Succspelaren bjöds nu ut till andra klubbar
Sportchefer har fått förslag – allsvenska succn kan hamna i SHL
Läs mer om SHL.
Dödläge i förhandlingarna om brexit
Dödläge.Så beskrivs den femte förhandlingsrundan om brexit.Det skriver bland annat den brittiska tidningen The Telegraph.
Läs mer om The Telegraph.
Många överlevande efter branden i Grenfell Tower fortfarande bostadslösa
Bara 10 hushåll som blev hemlösa efter branden i höghuset Grenfell Tower i London har fått flytta in i nya permanenta bostäder, skriver The Guardian.
Konsertrecension: Udda instrumentduo siktar mot perfektion
Johannes Cornell har sett Hiromi Duet: featuring Edmar Castaeda på Stockholm Jazz Festival 2017.
Kan inte göra något om de buar ut mig
Luleås samtliga lagkaptener är inbjudna till klubbens 40-årsfirande i kväll mot Rögle.Men att Mikael Renberg ska medverka har väckt ont blod hos delar av fansen.– Jag kan inte göra något om de buar ut mig – folk får tycka vad de vill, säger Renberg.
Vad tror ni smärtar honom allra mest?
Zlatan Ibrahimovic banade väg och utmanade den svenska rättvisan när han särbehandlades i landslaget.SHL kan bli avsevärt mycket bättre på att vårda stjärnorna.
JUST NU: Norsk polis jagar förare i Sverige
Den norska polisen jagar just nu en bil som kört över till gränsen i Sverige.– Han har inte stannat på polismännens tecken, säger polisens presstalesman Stefan Wickberg.Jakten pågår just nu i höjd med Eda glasbruk i Värmland.
Guld och silver flödar i schweiziska kloaker
Medan Londons avlopp har problem med enorma fettklumpar, flödar det ädla metaller i de schweiziska motsvarigheterna.
Plundringar i brändernas spår
Bränderna i norra Kalifornien fortsätter att skörda liv. Ytterligare två dödsfall rapporterades på onsdagskvällen. Samtidigt fortsätter massevakueringar – och i dess spår stora problem med människor som plundrar de övergivna hemmen.
Läs mer om Kalifornien.
Nya Karolinska har Sveriges största offentliga konstsatsning någonsin
På lördag är det öppet hus i Nya Karolinska Solnas nyligen färdigställda huvudbyggnad. Sjukhuset har Sveriges största offentliga konstsatsning någonsin. Men efter byggets eskalerande kostnader uppfyller det ändå inte enprocentsmålet.