12. Oktober 2017 15.00-15.59

Drömjobbet för alla pizzaälskare – bli professionell provsmakare

Sugen på en förändring i livet? Kanske är det här något för dig: Flytta till England och bli professionell pizzatestare.
Läs mer om England.

Här lämnar Stones för kvällen spelning

Här lämnar Rolling Stones Grand Hotel inför kvällens spelning.Strax efter 15.00 på torsdagseftermiddagen lämnade bandet hotellet, samtidigt hade flera fans samlats utanför hotellet.
Fraktade 25 ton betong – satt fast med spännband
Stockholmspolisen hade all anledning att stoppa det här ekipaget.På släpet låg 25 ton betong – fastsurrat med spännband.Nu kommer föraren sannolikt att bli av med sitt körkort.
Stellan Skarsgård om Weinstein: Karln är krossad
Skådespelaren Stellan Skarsgård menar att problemet med sexuella trakasserier är mycket större än Harvey Weinsteins övergrepp. Och bara en del av övergreppen som sker har med sex att göra, skriver han i ett sms till SVT Kulturnyheterna.
Läs mer om Weinstein.
Timo Nurmos: Jag känner inte regnet
Det är harmoni i stall Timo Nurmos.Med Readly Express och Villiam i spetsen gör hästarna fantastiska resultat och på lördag talar allt för att den förstnämnde tar hem Svenskt Mästerskap på Åby.- Det har regnat hela natten och hela förmiddagen, men jag känner inte regnet utan bara njuter, säger Solvallatränaren med ett skratt.
Porrstjärnan Puma Swede öppnar restaurang i Malmö
I oktober öppnar en ny hamburgerrestaurang på Lilla Torg i Malmö.Bakom den står den svenska porrskådisen Puma Swede – Johanna Jussinniemi.
Tre personer saknas efter båtolycka
Tre personer, två elever och en lärare, saknas efter en båtolycka i Norge, skriver Netavisen.Olycka ska ha skett i sjön Seljordsvannet.
Forskare: Fler över- än underviktiga barn i världen 2022
Andelen överviktiga ökar kraftigt bland världens barn och i dag räknas 124 miljoner vara feta. Och trenden är tydlig – år 2022 väntas fler barn lida av fetma än undervikt.
Norskt förslag: Upp till 70.000 kronor i Tesla-avgift
Den norska regeringen har lagt ett förslag om en skatt som baseras på de avgasfria bilarnas vikt.
Läs mer om Tesla-avgift.
USA drar sig ur UNESCO
USA kommer att dra sig ur FN-organet UNESCO, uppger amerikanska myndigheter för nyhetsbyrån AP.Anledningen ska vara att USA ser resolutioner som UNESCO lagt fram som Israel-fientliga.
Booli: Statistiken pekar mot en inbromsning
Statistik för den senaste månaden indikerar en inbromsning på den svenska bostadsmarknaden.
Bankrapporter väntas på Wall Street
Terminerna för de ledande USA-indexen pekar mot en öppning på lätt minus på torsdagen efter att de amerikanska börserna än en gång klättrade till rekordnivåer dagen före.
Läs mer om Wall Street.
Lufthansa köper delar av Air Berlin
Lufthansa har kommit överens med det konkursdrabbade flygbolaget Air Berlin om att köpa en del av dess tillgångar, framför allt dotterbolagen Niki och Walter, för cirka 210 miljoner euro.
Läs mer om Air Berlin, Niki och Walter.
Ryter ifrån: Alla måste höja sig
Leksand har inlett HockeyAllsvenskan trögt. Nio poäng på sju matcher och nionde plats i tabellen. Det blåser hårda vindar i Dalarna och nu har Leksands sportsligt ansvariga Mikael Karlberg gjort ett uttalande på klubbens hemsida.– Nu måste varje spelare, och ledare, gå till sig själv och sin egen insats, säger Mikael Karlberg.
Svaret efter den norska attacken
När svenska längdlandslaget skrev kontrakt med amerikanska McDonalds sågades det fullständigt av norska skidförbundet. I dag skrev samma norska förbund på ett avtal med...Coca-Cola. Svenska reaktionen? – Man ska aldrig kasta sten i glashus, säger längdchefen Johan Sares.
Majstorovic öppnar för Ibrahimovic i BP
Daniel Majstorovic kliver in i Brommapojkarna som sportchef, en uppgift han ser fram emot att ta sig an. Maestro återförenas även med nära vännen Olof Mellberg.Nu hintar sportchefen om att han sparat en roll till Zlatan Ibrahimovic.– Någonstans här vi den rollen sparad, säger Majstorovic och skrattar.
Trump hotar dra tillbaka hjälp från Puerto Rico
Trump har tidigare kritiserats för sitt hanterande av orkandrabbade Puerto Rico.Nu hotar han att dra tillbaka den hjälp som skickats till den självstyrande regionen.– Det var en katastrof redan innan orkanen, skriver presidenten på Twitter.
Smet från olycka – hade över 9 miljoner i p-böter
Efter en viltolycka på Norra Öland lämnade föraren kvar sin bil i diket.När polisen sökte på bilägaren visade det sig vara en Malmöbo.Förutom den kraschade Opeln äger mannen ytterligare ett 60-tal bilar.– Nästan 9,5 miljoner kronor i parkeringsböter. Att den här killen är en så kallad målvakt råder det inget tvivel om, tydligare kan det inte bli, säger områdespolis Thomas Lönnqvist till Ölandsbladet.
Michael Fassbender. Jag drattar hellre på arslet än spelar säkert
London. Den tysk-irländska filmstjärnan Michael Fassbender är först med att gestalta den sargade norska succsnuten Harry Hole på vita duken. Nicholas Wennö åkte till London för att prata om Tomas Alfredson, intensiva rollfigurer och magin med krispig nysnö.
Vad gäller egentligen för framtidsfullmakt?
Juristen Britt-Marie Svensson, affärsområdeschef på Verahill, svarar på läsarnas frågor om familjejuridik. Du kan till exempel fråga om arv, testamente, bodelning och samboavtal. Mejla din fråga till juristen@dn.se.
Läs mer om Verahill.
Erik Helmerson: Angrip den som stör på biblioteken – inte den som säger ifrån
Alla är välkomna till biblioteken. Det krävs bara att de avstår från att sälja knark, hota eller störa andra. Är det verkligen för mycket begärt?
Stones vilda kvinnoaffärer
Med ett liv kantat av droger och plötsliga dödsfall, är det ändå ett litet mirakel att Rolling Stones intar Friends Arena på torsdag.Idag har samtliga passerat 70. De verkar bara inte veta om det. Keith Richards festar som vanligt, medan Ron Wood och Mick Jagger är nyblivna småbarnspappor. På radbandet av ikoniska flickvänner, från Anita Pallenberg till Jerry Hall, verkar det alltid finnas plats för ännu en.Var energin kommer ifrån?– Risken. Jag älskar alltid riskelementet, sa Wood till The Telegraph i somras.
JUST NU: PSG-chef utreds för mutbrott
Paris Saint-Germains starke man Nasser al-Khelaifi är i blåsväder.Shejken kommer att utredas för mutbrott, bekräftar de schweiziska myndigheterna.
Läs mer om Nasser.
11-årig pojke till sjukhus efter olycka i trafiken
En 11-årig pojke fick föras till sjukhus efter en trafikolycka.Han satt på en cykel när han kolliderade med en personbil.Polis är på plats.
Uppgifter: USA drar sig ur Unesco
USA kommer att dra sig ur FN-organet Unesco, uppger källor för nyhetsbyrån AP.
Läs mer om FN-organet Unesco och Unesco.
Hugo Lindkvist: Jag fick kliva upp på fotbollslägrets våg
DN publicerade på torsdagen kritik mot Svenska fotbollförbundets val av orden pojkkropp och pojkutseende inför talanglägret Future Teams. DN:s Hugo Lindkvist var en ung drömmande fotbollsspelare och minns än i dag vågen, dietisten ... orden.
Läs mer om Svenska.
Läkare körde 206 kilometer i timmen – får 4.750 kronor i böter
Polisens laserpistol visade 206 kilometer i timmen när läkaren dånade förbi i sin lyxsportbil belagd med körförbud. Men straffet slutade på 4.750 kronor i böter och att han blev av med körkortet – mannen bedömdes inte ha kört vårdslöst. – Det spelar ingen roll hur snabbt man kör. Man kan inte döma ut mer, säger kammaråklagare Lena-Marie Bergström om påföljden.
Ministern: Skärpt lagstiftning mot forskningsfusk på gång
Regeringen vill skärpa lagstiftning för att förhindra fusk och nya forskningsskandaler. – Ingen patient ska utsättas för experiment, säger forskningsminister Helene Hellmark Knutsson (S).
AP: USA drar sig ur Unesco
Läs mer om Unesco.
Litteraturkritik – med hammare och spik
Ebba Witt-Brattströms nya essäsamling visar på ett strålande sätt hur kvinnliga författarskap har bagatelliserats i patriarkal litteraturkanon.Jes Stein Pedersen läser ett rasande men delvis onyanserat angrepp på mansgrisar och kulturmän förr och nu.
Stort slagsmål utbröt inne i högstadieskola
På kort tid skedde två fall av misshandel i region Halland.Det första handlade om två gäng som rykte ihop på en högstadieskola.I det andra fallet var det tre män som misshandlade en person.– Vi var som tur var snabbt på plats, säger Peter Adlersson, pressinformatör vid polisen Halland.
Stopp i pendeltågstrafiken
Det är stopp i pendeltågstrafiken söder om Stockholm.Anledningen är en olycka längs linje 36 mellan Stuvsta och Flemingsberg.Vi hänvisar till alternativa resvägar. skriver SL på sin hemsida.
Man döms för våldtäkt i fängelset
En man i 30-årsåldern döms av Vänersborgs tingsrätt till två år och nio månaders fängelse för våldtäkt och sexuellt tvång. Han våldtog enligt domen en annan fånge flera gånger i april 2017.
AP: USA drar sig ur Unesco
USA kommer att dra sig ur FN-organet Unesco, uppger källor för nyhetsbyrån AP.
Läs mer om FN-organet Unesco och Unesco.