12. Oktober 2017 16.00-16.59

Brandhaveri i datacenter sänkte svenska trafikskolor

I går vid lunchtid utlöstes en brandsläckare i ett datacenter i Limhamn. Det slog hårt mot en stor del av Sveriges Trafikskolor, vars system har legat nere i över ett dygn.
Läs mer om Limhamn.

Allras vd har begärts häktad

Pensionsbolaget Allras huvudägare Alexander Ernstberger är begärd häktad i brottsutredningen kring bolaget, enligt Expressen.
Allras vd begärs häktad
Pensionsbolaget Allras grundare och huvudägare Alexander Ernstberger, 31, är begärd häktad i brottsutredningen kring bolaget.Brottsmisstanken gäller grovt trolöshet mot huvudman - ett brott som vid fällande dom kan ge upp till sex års fängelse.– Misstankarna har stärkts under förhören, säger kammaråklagare Thomas Hertz.
Visselblåsare om Macchiarini: En rättsskandal
Förundersökningen mot den skandalomsusade kirurgen Paolo Macchiarini som opererade in plaststrupar på tre patienter på Karolinska universitetssjukhuset läggs ner. Därmed frias han från alla misstankar om grovt vållande till annans död och grovt vållande till kroppsskada. En rättsskandal anser en av visselblåsarna.

Allras vd begärs häktad

Huvudägaren och grundaren till pensionsbolaget Allra begärs häktad, skriver Expressen.
Läs mer om Allra och Expressen.
Apples vd besöker Sverige – för kartongerna
Tim Cook, den amerikanska it-jätten Apples vd, är på besök i Sverige. Han har passat på att besöka Iggesund utanför Hudiksvall – för kartongtillverkningen.
Läs mer om Hudiksvall, Iggesund och Sverige.
Olle Sarri väntar barn med skådespelerskan
Skådespelaren Olle Sarri, 45, är ett välkänt ansikte med många roller i sitt cv. Nu utökar han sin repertoar när han i dagarna blir tvåbarnspappa tillsammans med Anna Littorin, 42. – Det känns fantastiskt roligt och det kan som sagt bli när som helst, säger Olle.
Läs mer om Anna Littorin och Olle.
Konfirmandledare dömd för sexuellt ofredande
Mannen pussade den 14-åriga konfirmanden och tog henne på brösten och rumpan mot hennes vilja.Nu döms han för sexuellt ofredande.Mannen är representant för en förening i migrationsfrågor och har tidigare lyft frågan om kvinnors rättigheter.
Här är kvinnorna som anklagat Harvey Weinstein för sexuella övergrepp
Anklagelserna mot Hollywoodproducenten Harvey Weinstein växer för var dag, sedan det häromveckan framkom uppgifter om att han under decennier trakasserat och begått övergrepp mot kvinnor. Vilka är de skådespelare, modeller och storheter som klivit fram för att berätta? DN har samlat vittnesmålen.
Sara Danius om kritiken mot Nobelpriset: Låt folk skratta, för tusan
I onsdags skrev DN om den uppmärksammade artikeln i Washington Post av humoristen och författaren Garrison Keillor där han kritiserade Svenska Akademiens förmåga att utse Nobelpristagare i litteratur.
Löfven står fast vid Bodström
Läs mer om Bodström.
Osäker postgång blir långsammare
Långsammare och dyrare, men förhoppningsvis säkrare. Regeringen ändrar postlagen och tar bort kravet på att brev ska komma fram dagen efter. – Det viktigaste är att posten kommer fram, säger bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson (MP).
Läs mer om Peter Eriksson.
20 mäktiga skådespelare – här är deras egna ord om övergreppen
Harvey Weinstein är en av Hollywoods mest inflytelserika producenter och anklagas för en rad sexualbrott.Här är offrens egna ord om övergreppen.
Kristerssons bakslag: Tvingas ändra förslag
Han är advokaten som ägnat en stor del av sin karriär åt att kämpa mot staten.I dag gör Gunnar Strömmer comeback i Moderaterna på en av de absoluta toppositionerna.Han började dagen med att gå mot sin egen partiledning om anonyma vittnen - ett förslag partistyrelsen tvingades ändra på torsdagseftermiddagen, enligt uppgifter till Expressen.Samtidigt viskas det i partiet om att han kan bli en potentiell justitieministerkandidat.– Skulle vi hamna i det lyckliga läget att vi vinner kommer det bli en diskussion som får tas då, säger han själv.
Gunnar Jonsson: Det fördummande blocksamarbetet
Österrike går till val. Efteråt tänker ingen isolera populisterna, som har sina nationella särdrag.
Parnevik-dotterns kris med kärleken
Peg Parnevik vill spendera resten av sitt liv kändissonen Filip Kaspersen Lamprecht - men paret har det svårt.Nu berättar artisten om kärlekskrisen med pojkvännen - och vad de gör för att rädda förhållandet.– Vi har haft det lite svårt. Jag känner bara, kom hit i stället så kan vi snacka om det, ansikte mot ansikte och reda ut saker och ting, säger hon i podcasten Pillowtalk.
Nya uppgifter om Paul Pogbas skada
Paul Pogba har inte spelat på en månad. Nu kommer nya uppgifter om fransmannens skada. Jos Mourinho siktar på att spela Pogba i ligacupen i slutet av oktober, skriver Independent.
Läs mer om Independent och Pogba.
Just nu är Lindelöf sämst i hela världen
Victor Nilsson Lindelöf väntar fortfarande på sin Premier League-debut.Samtidigt har han blivit ifrågasatt i brittisk press.Jos Mourinho är inte förvånad.– Just nu är han världens sämsta spelare. Det är så den engelska pressen fungerar, säger han till Viasat.
Vind i seglen för Apple mot Qualcomm efter dom i Taiwan
En domstol i Taiwan har dömt Qualcomm att böta motsvarande 6,3 miljarder kronor för samma typ av konkurrensbrott som Apple har stämt företaget för.
Läs mer om Apple, Qualcomm och Taiwan.
Till och med argumentet om bevarande är falskt
Humlegården påstår sig bevara och restaurera själva Astoriahuset som vetter mot Nybrogatan. I själva verket rivs taket på denna del av byggnaden för att förses med en högre och modernistisk påbyggnad, skriver ett flertal debattörer i en slutreplik.
Läs mer om Astoriahuset och Nybrogatan.
Drömmen om det perfekta livet gör kvinnor sjuka
Lotta Lundberg har fått utstå hård kritik för sin krönika om att duktiga flickor borde ta ansvar för sin egen utbrändhet. Jenni Hotti, juridikstudent, tar Lundberg i försvar.
Läs mer om Lundberg.
Visselblåsaren om beslutet: Kryphål i lagen
Åtalet mot kirurgen Paolo Macchiarini läggs ner. En av de fyra KI-läkare som slog larm om kirurgens tveksamma metoder är nu mycket besviken över beskedet. – Jag tror de anhöriga känner sig extremt kränkta idag, säger läkaren Oscar Simonson till SvD.
Algoritm utmanar bostadskön
Bostadskön till hyresrätter kan för många uppfattas som lång och svår för de som inte är uppväxta i samma stad som de nu letar boende i. Det vill bostadsföremdlingstjänsten Qasa ändra på och lanserar därför en tjänst där bostadsförmedlingen sköts av en algoritm.
Läs mer om Qasa.
PSG-ordförande utreds för korruption
Nasser Al-Khelaifi, ordförande i Paris Saint-Germain, utreds av schweiziska myndigheter för misstänkt korruption.
Fulspel i kampen om brittisk EU-myndighet
När Stockholm ska slåss med 18 andra städer om att får EU:s läkemedelsmyndighet EMA så påminner striden om Eurovision. Räkna med fulspel, dolda allianser och att EMA självt försöker styra politikerna.
Läs mer om EMA, EU-myndighet och Eurovision.
Majstorovic hoppas få behålla Mellberg
Brommapojkarna står, med fyra omgångar kvar av superettan, med ena foten i fotbollsallsvenskan. Samtidigt ryktas tränaren Olof Mellberg vara ett hett namn för Elfsborg, som letar efter en ersättare till sparkade Magnus Haglund.
Läs mer om Elfsborg, Mellberg och Olof Mellberg.
Eriksson dömer match i Kina
Läs mer om Kina.