12. Oktober 2017 17.00-17.59

Vändningen: Kan gå till SHL-klubben

Jonathan Dahln lämnade Vancouver för Sverige. I går skrev Expressen att talangen är klar för Timrå i HockeyAllsvenskan. Men Jonathan Dahln har en deal i sitt kontrakt som gör att det kan bli SHL i vinter.– Jag skulle kunna gå dit i morgon om jag vill, eller till någon annan SHL-klubb, säger Jonathan Dahln till Expressen.
Chris Patten: Hongkong får inte förlora hoppet
KOLUMNEN. Chris Patten är före detta EU-kommissionär och Storbritanniens siste guvernör i Hongkong. Principen ett land, två system fungerade inledningsvis ganska bra. Men nu när pressen från Peking ökar gäller det att omvärlden reagerar och att Hongkongborna själva inte förlorar hoppet.
Fälld och friad – vad har gått fel?
Brottsutredningen läggs ned – men fler trådar kan komma att nystas upp i härvan kring omstridde kirurgen Paolo Macchiarini. Det handlar inte minst om den syntetiska luftstrupens väg in i Sverige.
Läs mer om Paolo Macchiarini och Sverige.

Chockas över svenskens succstart i NHL-klubben

Jesper Bratt har fått en osannolik succstart på NHL-karriären.Och den nordamerikanska expertisen häpnar.Det är verkligen konstigt, skriver krönikören Ken Campbell i The Hockey News.
Läs mer om Ken Campbell.
Knivhotade sin 15-årige skolkamrat i Nyköping
En elev i en gymnasieskola i Nyköping hotade och rispade med kniv en annan elev. Den misstänkte eleven är nu gripen misstänkt för försök till grov misshandel.
Läs mer om Nyköping.
Så är Sverige – enligt reklamfilmen
Stockholm tävlar med 18 andra länder om att få läkemedelsmyndigheten EMA. Striden påminner om Eurovision. Se hur länderna marknadsför sig själva.
Läs mer om EMA, Eurovision och Sverige.
Raiolas kryptiska besked om Zlatan
På tisdag avgörs det vilken nation Sverige får i play-off-matcherna till VM i Ryssland.Om Sverige skulle gå dit är det många som hoppas på en återkomst till landslaget för Zlatan Ibrahimovic.Men hans agent Mino Raiola är osäker på om den svenske superstjärnan skulle tacka ja.– Jag kan inte säga för Zlatans räkning att han skulle säga nej om landslaget ringde, säger han till SportExpressen.
Är centimeter från döden – tar selfie
Missen höll på att kosta danska tv-stjärnan Jan Hellesøe livet.Efter den våldsamma olyckan – som mosade hans lyxbil – tog han en selfie med lastbilen bara centimeter från hans huvud.– Polisen sa att det var ett mirakel, och att jag hade valt rätt bil, säger han.
Läs mer om Jan Hellesøe.
Utredarna har bortsett från alternativen
REPLIK DN Debatt 11/10. Det utredarna presenterar är anmärkningsvärt. Tvärtemot vad debattinlägget låter påskina innebär nämligen utredarnas förslag en fortsatt generell lagring, som i centrala delar till och med är mer omfattande än den som redan underkänts av EU-domstolen, skriver David Mothander, IT&Telekomföretagen.
Läs mer om David Mothander och EU-domstolen.
Mora söker pengar från fans: Kritiskt läge
SHL-nykomlingen Mora IK har skadeproblem på backsidan. Därför söker ishockeyklubben ekonomiskt stöd från fansen genom att starta en insamlingskampanj.
Cancersjuke Samuel, 6, fick hela biosalongen för sig själv
Leukemisjuke Samuel Stedt, 6, älskar lego och ville se den nya legofilmen på bio. Infektionsrisken gjorde att han inte fick. Då såg biografchefen Jonas Lejeviken till att drömmen blev sann – genom att öppna hela salongen bara för Samuel. – Vi är så oerhört tacksamma för det. Det här gjorde han bara ur sitt goda hjärta, säger mamma Anna Stedt Forsberg.
Läs mer om Anna Stedt Forsberg och Samuel.
Veronica, 19: Man måste kunna skita i skogen
Hur är det att vara en av få kvinnor i en miljö som präglas av grabbig jargong och förutfattade meningar?Veronica Sandberg, 19, håller på att utbilda sig till gruppbefäl inom Försvarsmakten.– Man måste kunna skita i skogen och visa sig, man kan inte vara petig i den här miljön, säger hon.
Läs mer om Försvarsmakten.
Ernstberger köpte Sveriges dyraste villa
Huvudpersonen i härvan kring pensionsbolaget Allra köpte Sveriges dyraste villa i fjol: 50 miljoner kronor för 250 kvadratmeter med havsutsikt på Lidingö.Alexander Ernstberger, 31, levde liv i lyx på pensionsspararnas bekostnad. När han inte körde runt i en av sina två Porsche-bilar flög han sin egen helikopter.Men kort före en börsnotering i miljardklassen kraschlandade affärsidn.
JUST NU: Stopp på E22 efter trafikolycka
Stora trafikstörningar efter att två personbilar kolliderat i södergående riktning på E22.En bit av vägen är därför avstängd och trafiken leds om.– Det är väldigt långa köer, säger Fredrik Bratt, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om E22 och Fredrik Bratt.
Allt kan inte skyllas på misslyckad integrationspolitik
SLUTREPLIK DN Debatt 8/10. Vi håller helt med Edward Hamilton om att ingen tjänar på att svartmåla eller skönmåla läget på integrationsområdet. Det är just därför vi har tagit på oss den otacksamma uppgiften att försöka nyansera en väldigt alarmistisk och i vissa fall missvisande bild som målats upp av svensk integrationspolitik, skriver Enna Gerin och Daniel Suhonen, Katalys.
Förvaltningsrätten: Säpovakter ska kunna arbeta ensamma
Säpos livvakter ska kunna arbeta ensamma. Någon påtaglig risk att utsättas för våld eller hot om våld i sådana situationer finns inte, anser förvaltningsrätten. Domen får hård kritik av livvakternas skyddsombud.
Sista akten i en stor tragedi
DN 13/10 2017. Människor behandlades som labbmöss, men ingen ansvarig går att ställa till svars. Macchiariniaffären är i alla avsnitt en svart tragedi.
Patienter måste kunna byta till ett billigare alternativ
REPLIK DN Debatt 9/10. Priser kan förändras snabbt medan ett recept kan gälla ett år. Därför måste patienten kunna begära att apoteket expedierar det för dagen billigaste utbytbara alternativet från skilda tillverkare, skriver Mikael Hoffmann, stiftelsen NEPI.
Läs mer om Mikael Hoffmann.