12. Oktober 2017 18.00-18.59

Blodspår på sågen kan avslöja Madsen

Fyndet av en såg i Kögebukten kan bli ett avgörande bevis mot Peter Madsen.Trots att sågen legat två månader i vatten kan en undersökning få fram DNA, fingeravtryck och blod.
Läs mer om DNA, Kögebukten och Madsen.
Misstänkt spionage mot försvarets övning
Militärövningen Aurora misstänks för att ha blivit utsatta för spionage.Det skriver Dagens Nyheter.Enligt tidningen analyserar ny tiofalt fler rapporter än normalt om säkerhetshändelser av Försvarsmakten.– Det handlar om försök till underrättelseverksamhet, säger förvarsminister Peter Hultqvist, S, till DN.

Personbil i krock med traktor – tiotal kor inblandade

På torsdagseftermiddagen krockade en personbil med en traktor med släp på Orust.På släpet fanns ett tiotal kossor.– Jag vet inte exakt hur många, men runt ett tiotal, säger Peter Adlersson, presstalesman vid polisen i region Väst.Skadeläget är oklart.
Nykomlingen i ekonomisk kris
SDHL-nykomlingen Göteborg är i ekonomisk kris. Sportchefen Jan Mellgren säger till GP att föreningen kanske inte kan genomföra hela säsongen.
Trump skriver under sjukförsäkringsdekret: Kostar ingenting
Trump har skrivit på ett nytt presidentdekret – med nya regler kring den omdebatterade sjukförsäkringslagen Obamacare. – Jag skriver bara under det här för att det inte kostar någonting, säger presidenten, enligt nyhetsbyrån Reuters.
Läs mer om Obamacare.
Misstänkt spioneri i stor skala mot militärövningen Aurora
Militärövningen Aurora misstänks ha utsatts spionage i stor skala. Tiofalt fler rapporter än normalt om säkerhetshändelser analyseras nu av Försvarsmakten. Försvarsminister Peter Hultqvist (S) säger till DN att det varit frågan om försök till underrättelseverksamhet.
Läs mer om Aurora och Försvarsmakten.
Topphemlig övning med USA-förband under Aurora
En del av Aurora har varit topphemlig och genomfördes med elitförband från USA, Sverige och Finland. Amerikanerna deltog med avancerade flygplan. Det är första gången som de tre ländernas specialförband agerar som en enhet.
Läs mer om Aurora, Finland, Sverige och USA.
Trögt för lyxlägenheter: Priser 10 procent lägre
Försäljningen av lyxlägenheter går trögt. I Stockholm så långsamt att prestigeprojekt skjuts upp även på Södermalm och i Vasastan. För det prisledande Östermalm uppger nu mäklarbyrån Lagerlings att priskorrigeringen är 10 procent. Man jämför med 2001 och 2008.
Läs mer om Södermalm, Vasastan och Östermalm.
Egna klubben ifrågasätter 12-åriga talangens ålder
Tolv år och skyttekung i den tyska U17-serien.Supertalangen Youssoufa Moukokos framfart har fått många att undra: Är han verkligen så ung?– Jag kan tänka mig att hans ålder bara är uppskattad, säger Dortmunds tränare Timo Preus enligt Daily Mirror.
Läs mer om Daily Mirror.
Mostafas stora oro efter utvisningarna
Mostafa Gholami, 19, var en av de ensamkommande afghaner som skulle flygas från Landvetter till Kabul i tisdags.I sista stund stoppades avvisningen tillfälligt och Mostafa har nu fått lämna förvaret i Kållered.– Det känns skönt att jag inte skickades tillbaka. Men samtidigt vet jag inte vad som kommer hända mig, säger han.Vad som har skett med de som nu är i Afghanistan är oklart.
Minnesord: Bengt Lundberg
Bengt Lundberg, Trångsund, har avlidit veckan innan han skulle fylla 89 år. Närmast anhöriga är barn, barnbarn, släkt, vänner och särbon Ulla.
Läs mer om Trångsund och Ulla.
Minnesord: Leif Johansson
Leif Johansson, Hallabro, har lämnat oss 76 år gammal. Närmast anhöriga är brodern Lars med hustru Anita och brodern Hans.
Läs mer om Anita och Hallabro.
Minnesord: Göran Levan
Professor Göran Levan, Väring, har avlidit i en ålder av 78 år. Han efterlämnar hustrun Karin och barnen Monika och Kristina.
Läs mer om Karin, Kristina, Monika och Väring.
Minnesord: Birgitta Lorentzi
Som tidigare meddelats har Birgitta Lorentzi, Stockholm, avlidit i en ålder av 81 år. Hennes närmaste är maken Stig samt barnen Per, Johanna, Karolina och Ulrika med familjer.
DN gratulerar: Klara Svensson, proffsboxare
Klara Svensson vet hur en proffsboxare i världsklass måste vara. Smart, snabb och stark. Och aldrig någonsin blotta sin trötthet och smärta.
Trump skriver under dekret – vill få bort Obamacare
Trots flera försök har Republikanerna inte lyckats riva upp sjukförsäkringslagen Obamacare. Nu har Donald Trump skrivit under ett presidentdekret som ska bana i väg för nya försäkringar.
Svenskar går miste om miljardavkastning – i onödan
Svenska folket går miste om miljarder när de buffertsparar. Majoriteten av sparandet finns nämligen fortfarande på nollräntekonton – i onödan. – Ha inte hela ditt sparande på sparkonto, säger Christina Söderberg, sparekonom på Compricer.
SVT-profilen slår tillbaka – efter Soran Ismails ord
Det var i podcasten TSKNAS som komikern Soran Ismail berättade att han vill förbjuda skolidrott.Något som Kalle Zackari Wahlström, SVT-programledare som bland annat gjord programmet Gympaläraren, inte håller med om.–Jag tycker inte att det är ett bra förslag. Vi ska inte lägga ner skolidrotten, utan vi borde göra om den så den passar för alla, säger han.
Vi är chockade och vill att den skyldige straffas
Turkiska Yeim etir var en av Paolo Macchiarinis patienter. Hon avled den 20 mars 2016. 26 år gammal. Beskedet att läkaren går fri slår hårt mot familjen. – Vi har förlorat allt och vi vill att den skyldige ska straffas, säger äldsta systern Nesrin Akkus.
DN gratulerar: Frej Lindqvist, skådespelare
Skådespelare, dramatiker och regissör. Frej Lindqvist har brunnit för teatern i nära nog 60 år. Men nu funderar han på att lägga av.
Minnesord: Vera Sahleström
Vera Sahleström, Sunne, har avlidit i en ålder av 95 år. Närmast anhöriga är barnen Per, Ylva och Annika med familjer.
Läs mer om Annika, Per, Sunne och Ylva.
Minnesord: Ralph ter Wisscha
Ralph ter Wisscha, Täby, har insomnat efter en tids sjukdom. Han blev 76 år och efterlämnar barn och barnbarn samt många konstnärsvänner.
Läs mer om Täby och Wisscha.
Minnesord: Eric Söder
Eric Söder, Uppsala, har avlidit i en ålder av 91 år. Han efterlämnar hustrun Karin och sönerna Per-Eric och Lars-Olof med familjer.
Läs mer om Karin, Lars-Olof, Per-Eric och Uppsala.