12. Oktober 2017 19.00-19.59

Muf kräver tuffare tag med arbetsrätten

Moderaterna är på väg att svänga om arbetsrätten. M vill både förändra turordningsreglerna och rätten till återanställning. Men ungdomsförbundet tycker att partiet bör gå ännu längre. – Jag skulle helst ta några steg till, säger Muf-ordföranden Benjamin Dousa.
Boris Beckers dotter talar ut om konkursen
Tennisikonen Boris Becker, 49, förklarades nyligen i konkurs av en brittisk domstol.Nu talar dottern Anna Ermakova, 17, ut om hur situationen påverkat henne.– Det gjorde väldigt ont, säger hon enligt Gala.
Läs mer om Anna Ermakova och Gala.

Dramat: Föll ihop under ceremonin

Stor dramatik på Hovet.När Djurgårdens ikon Nichlas Falk skulle hyllas för sina tjänster i laget föll han ihop på isen – mitt under sitt tacktal.Falk mår efter omständigheterna bra – men har förts med ambulans till sjukhus för att ta reda på vad som orsakade kollapsen.– Det finns absolut ingen anledning till oro, säger Djurgårdens lagläkare Bengt Gustafsson.
Läs mer om Bengt Gustafsson och Hovet.När.
Weinstein: Vi gör alla misstag – ge mig en andra chans
Harvey Weinstein, den sexövergreppsanklagade filmmogulen, gör nu sitt första offentliga uttalade sedan skandalen briserade: – Jag är inte ok, men jag försöker. Alla kan vi göra misstag, hann han säga till reportrar innan han klev in i en bil som stod parkerad utanför sin dotters hus i Los Angeles. Såväl amerikansk som brittisk polis säger sig nu inleda utredningar med anledning av de påstådda sexbrotten.
Osäker postgång blir långsammare
Långsammare och dyrare, men förhoppningsvis säkrare. Regeringen vill ändra postlagen och ta bort kravet på att brev ska komma fram dagen efter. – Det viktigaste är att posten kommer fram, säger bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson (MP).
Läs mer om Peter Eriksson.
Med Kristersson kan mitten bli en no-go-zon
Ulf Kristersson använder M-stämman till att återupprätta de gamla Moderaterna. Men det riskerar att skapa problem på partiets vänsterkant – precis som Fredrik Reinfeldt fick på den högra.
Nya regler ska minska fusk med samordningsnummer
Skatteverket kommer inom kort att skärpa kraven på utdelningen av samordningsnummer för att minska fusk och missbruk av handlingen, rapporterar Ekot på Sveriges radio. Dagens lagstiftning gör att myndigheten måste ge ut numren även till påhittade personer.
Läs mer om Ekot.
Macchiarini anmäler kritisk musikballad
Paolo Macchiarini och hans advokat vill att Dagens Medicin fälls för förtal. Anledningen är en musikballad om anklagelserna mot kirurgen. Folk får anmäla vad de vill men det här känns som att ta i, säger artisten och läkaren Henrik Widegren till DN.
Läs mer om Henrik Widegren.
Fyndet från Estoniakatastrofen – flöt till ytan 23 år senare
Det är omöjligt att glömma Estoniakatastrofen.Nu gör sig den tragiska olyckan påmind –med ett fynd som flutit till ytan 23 år senare.En kuslig påminnelse från det förflutna, skriver forskare på den finska marinstationen Tvärminne.
Ilska mot Calvin Kleins nya reklamfilm: Normaliserande av övergrepp
Calvin Klein kritiseras hårt för sin reklamfilm First kiss med skådespelaren Kirsten Dunst.Företaget anklagas för att normalisera övergrepp.–Detta är katastrofalt för arbetet med att kvinnor ska våga anmäla övergrepp och få övergreppen erkända av omgivningen, säger bloggaren Karin Andersson, 33.
Larsson till kvartsfinal i Linz
Läs mer om Linz.