17. Oktober 2017 00.00-00.59

Tisdag 17 oktober

Tisdag 17 oktober

Tusentals inlägg om sexuella trakasserier
Skandalen kring filmproducenten Harvey Weinstein har skakat om Hollywood.Skådespelaren Alyssa Milano har uppmanat kvinnor att berätta om sina erfarenheter av sexuella trakasserier och övergrepp under hashtaggen #Metoo i syfte att visa hur utbrett problemet är.Nu berättar tusentals kvinnor sina historier under hashtaggen som även fått stor spridning i här i Sverige där den trendar på Twitter.
Nazistledaren Simon Lindbergs familjemedlem får inte ha vapen
En av nazistledaren Simon Lindbergs familjemedlemmar nekas vapenlicens.Personen är ostraffad och har jägarexamen – men förbjuds ändå äga ett hagelgevär på grund av närheten till NMR.Att inneha skjutvapen är ingen mänsklig rättighet, skriver förvaltningsrätten i sitt beslut.
Friades för gangstermord – nu vill han ha skadestånd
En 28-årig man som varit misstänkt för mordet på en känd kriminell på Mobilias parkering avförs från utredningen.Nu vill han ha ersättning.– Som de flesta som suttit frihetsberövade så har han så klart mått dåligt, säger hans advokat Jesper Montan.
Läs mer om Jesper Montan.
Skrämmande himmel över England och Frankrike
En lätt skrämmande syn mötte invånarna i städer som London på måndagen. Himlen över deras huvuden färgades sakta orange och solen kunde bara med viss möda ses skina genom dunklet.
Läs mer om England, Frankrike och London.