17. Oktober 2017 07.00-07.59

Har ingen aning om hur hon dog

En norsk skidtränare avled i cancer – och hennes läkare misstänkte att det berodde på skidvallan hon använt.I svenska skidlandslaget använder man samma sorts valla – och kommer att fortsätta med det.– Jag säger inte att det inte är farligt, men det handlar om ha rätt utrustning, säger vallachefen Urban Nilsson.
Läs mer om Urban Nilsson.

Timmerbil kraschade med bil – en fastklämd

En olycka mellan en timmerbil och en personbil har inträffat i Leksands kommun.Enligt initiala uppgifter ska en person vara fastklämd.– En person sitter kvar i bilen och kan inte ta sig ut, säger Peter Persson, vakthavande befäl vid polisregion Bergslagen.
Läs mer om Bergslagen och Peter Persson.
Trafikstörningar efter olycka på E4
Ett körfält i södergående riktning är avstängd på E4.En bil ska ha kört in i mitträcket.
Rucklet från 30-talet – billigaste villan till salu
På jakt efter ett framtida drömhus att utforma helt själv?Nu finns ett ruckel från 30-talet till salu –nästan gratis.För endast 90 000 kronor blir villan och tomten din!

Experter: Myndigheter har ingen beredskap

Myndigheterna har inte förstått i vilken omfattning svenska företag har använts internationellt för att begå brott. DN:s avslöjande om hur bedrägerier för mer än en miljard kronor genomförts med svenska företag överraskar även forskarna. – Det här var något nytt, jag har inte hört talas om det tidigare, säger kriminologen Tage Alalehto på Umeå universitet.
Läs mer om Tage Alalehto och Umeå.
Uppgifter: David Lindgren klar för Melodifestivalen
David Lindgren återvänder som programledare för Melodifestivalen, skriver Aftonbladet.Samtidigt stoppas programmets andra programledarfavorit av SVT:s ledning.– Han fick frågan i somras och han vill göra det, säger en källa till tidningen.
Unikt arkiv om Förintelsen läggs ut på nätet
Ett unikt svenskt arkiv med över 500 vittnesmål från nazisternas folkmord läggs på fredag ut på nätet, rapporterar Sveriges Radio. Tidigare koncentrationslägerfångar berättar där om mord, slavarbete och medicinska experiment.
Läs mer om Förintelsen.
Jag kommer aldrig att bli helt återställd
Erik Karlsson om skadan och comebacken
Allras grundare lämnar bolaget
Pensionsbolaget Allras grundare och vd Alexander Ernstberger lämnar vd-posten. Det uppger bolagets ordförande Gunnar Axn för SvD.
Peg avslöjar sanningen – efter elaka påhoppen
Peg Parnevik blev anklagad för bröstförstoring efter sin Instagram-bild. Men Parneviks-stjärnan gav snabbt svar på tal. När småpojkar älskar bröst men sen måste kommentera så fort du har ett par?, svarar hon under bilden.
Läs mer om Instagram-bild.
Misstänkt mord – kvinna hittad död i lägenhet
En kvinna har hittats död i en lägenhet i södra Stockholm.Polisen har inlett en förundersökning om mord, uppger Aftonbladet.
Flera trafikolyckor ger problem i morgontrafiken
Flera trafikolyckor har inträffat i Göteborg på tisdagsmorgonen.En singelolycka på E6 vid Olskroksmotet och en tvåbilskrock på Norrleden ställer till det i morgontrafiken.Två fordon har även krockat på E6 vid Jordfallsmotet.– Det är risk för stora besvär i trafiken, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman i region väst.
Volvo Polestar 1 premiärvisas ikväll i Shanghai – hybridmodell med 600 hk
Väntan är snart över. Ikväll ska Volvo Cars premiärvisa nya Polestar 1 – en tvådörrars sportcoup och hybridmodell som sägs få 600 hk. Volvo har valt bilsalongen i Shanghai för premiären – ett tecken i tiden som visar den kinesiska marknadens betydelse för den här typen av prestandmodeller. Tekniskt vilar Polestar 1 på den grund som nuvarande 90-modeller och XC60 har – det vill säga SPA-plattformen. Under sommaren 2018 sätter produktionen igång av nya Volvo V60 och till slutet av året är det dags för nya S60. Volvo Polestar 1 blir en tvådörrars sportcoup med ungef
Läs mer om Polestar, S60, Shanghai och Volvo V60.
Ernstberger hoppar av som vd i Allra
Allras grundare och vd Alexander Ernstberger har hoppat av från vd-posten till följd av den juridiska processen kring honom och bolaget, uppger bolagets ordförande Gunnar Axn till SvD.
Trailer Park Boys-stjärnan död efter plötslig sjukdom
Trailer Park Boys-stjärnan John Dunsworth är död.Han blev 71 år, skriver Variety.
Läs mer om Variety.
De är bäst av alla – genom tiderna
LOS ANGELES. Klubbens bästa spelare genom tiderna.Två NHL-svenskar kan nu skryta med den statusfyllda utmärkelsen.De är Daniel Alfredsson i Ottawa Senators och Daniel Sedin i Vancouver Canucks.Det är branschtidningen The Hockey News, som i ett specialnummer utsett de 50 bästa spelarna genom tiderna i var och en av NHL-klubbarna.– Självklart blir man stolt över den här utnämningen, säger Daniel Sedin.
Tonåring mördad – över 100 misstänkta
Reagan Asbury gick på en match i nordvästra England och blev knivhuggen till döds.Nu har polisen utnämnt alla som var på samma match som potentiella misstänkta.
Läs mer om England.
16-årig rånare greps på tåg under natten
Med hot om våld tvingade den 16-årige pojken till sig en 20-årig mans mobiltelefon.Tonåringen hotade med att skjuta sitt offer.Under natten greps han på ett tåg, enligt Sydsvenskan.
Läs mer om Sydsvenskan.
Alexander Ernstberger lämnar vd-posten på Allra
Skandalbolaget Allras vd Alexander Ernstberger lämnar sin post.Ernstberger häktades på fredagen – misstänkt för grov trolöshet mot huvudman.Bolagets vice vd Christer Schwartz har nu tagit över rollen, uppger SvD.
Vändning gav Malmö FF SM-guldet
Malmö FF svenska mästare för 20:e gången efter att ha vänt 0–1 till 3–1 borta mot IFK Norrköping.
Läs mer om Malmö FF SM-guldet.