17. Oktober 2017 11.00-11.59

Strunta i dyra uppgraderingar – lägg pengarna på utveckling istället

It-chefer och företagsledningar måste våga satsa mer på utveckling istället för att låta dyra systemuppgraderingar äta upp it-budgeten, skriver Jacob Zätterström, nordisk försäljningschef på Rimini Street.

Investors vd: Därför investerar vi i Ericsson

Ett flertal nyckelfrågor finns att hantera för Ericsson framöver, och rätt hanterat kan bolaget bli en vinnare på sikt.
Läs mer om Ericsson.
Kan inte döljas – det är inte bra
Therese Johaug har slutat träna sedan hon fick besked om att hon missar OS.Nu har beskedet om den norska skidstjärnan väckt oro i hemlandet.

IS uppges ha besegrats i Raqqa

Terrorsekten Islamiska staten har besegrats i syriska Raqqa, enligt Syriska människorättsobsveratoriet.
Läs mer om Raqqa och Syriska.
Adam Wickberg Månsson: Krisen i Katalonien visar hur historien är påtaglig
Historien är inte en rak väg från det förflutna till vår tid. Krisen i Katalonien visar på behovet av en ny historieförståelse, skriver Adam Wickberg Månsson.
Bokrecension: I Samar Yazbeks nya bok blir barnsagorna en tillflyktsort
Maria Schottenius om Samar Yazbeks Hon som vandrar.
Uppgifter: IS besegrat i Raqqa
Läs mer om Raqqa.
Miljardsmäll för Apple efter patentstrid
Apple har förlorat en ny patentstrid och döms att betala motsvarande 3,5 miljarder kronor.
Läs mer om Apple.
Ellinor Bjurström: Jag grät floder
Ellinor Bjurström slog igenom i Top Model 2014.Nu berättar hon om den svåra vägen dit.Jag kunde verkligen inte se mig själv i en ljus, lycklig framtid, skriver hon på sin blogg.
Läs mer om Top Model.
Fotbollsprofil dömd för våldtäkt av exfru
En spelare med allsvenska meriter har nekat prövningstillstånd efter att ha fällts för misshandel och våldtäkt.Det innebär att mannens tvååriga fängelsestraff står kvar.
Konsertrecension: Maria Schneider placerar klassisk jazz i samtiden
Johannes Cornell om Maria Schneider & Bohuslän Big Band, Tony Allen på Stockholm jazz festival 2017.
Scenrecension: Bläck eller blod ger en fullmatad historielektion
Johanna Paulsson om Bläck eller blod på Riksteatern, Hallunda.
Läs mer om Bläck, Hallunda och Riksteatern.
Scenrecension: Som man sår – genialt om det frustrerade manslivet
Pia Huss recenserar Som man sår på Unga Klara.
Läs mer om Som och Unga Klara.
Beatrice Ask: Erik Bromander ska kallas till KU-utfrågning
Den tidigare statssekreteraren Erik Bromander (S) ska kallas till riksdagens konstitutionsutskott (KU) för att svara på frågor om it-skandalen på Transportstyrelsen. Det anser KU:s ordförande Beatrice Ask (M). – Vi måste lyssna på vad han har att berätta, säger hon till DN. Bromander har dock inte samma krav på sig som ministrar att närvara.
Kritiken växer mot Ingves rekordlånga chefsperiod
Det är orimligt att en svensk riksbankschef kan sitta på sin post hur länge som helst. Det menar två toppekonomer, professor Harry Flam och Annika Alexius, efter omvalet av Stefan Ingves som riksbankschef. Både USA och ECB har en maxgräns för centralbankschefer.
Läs mer om ECB och Harry Flam.
Förklaringen bakom stjärnornas firande
Gabriel Jesus gör det, Neymar likaså.Efter ett mål sätter de sig på huk och ser ut att tänka.Gesten kallas Pose de quebrada och är en hyllning till deras uppväxt i Brasilien.
Läs mer om Brasilien, Neymar och Pose.
Behovet av välfärd ökar snabbare än intäkterna
Sverige växer – snabbt.Det innebär enorma utmaningar för kommunerna de kommande åren.Det framgår av Ekonomirapporten som presenterades på tisdagen.– Från och med 2018 förväntar vi oss att behovet av välfärd ökar betydligt snabbare än skatteintäkterna, säger Annika Wallenskog, chefsekonom på SKL.
Kristian tog cykeltjuvarna på bar gärning – på sin tomt
Kristian Olsson Minnhagen irriterade sig på att två ungdomar korsade hans tomt två gånger på kort tid.Det visade sig att de fräcka tjuvarna varit inne i hans skjul och stulit hans cykel. Men cykeltjuvarna hann inte ens ut från tomten. – Det var jäkligt skönt att få fast på dem bar gärning, säger han
Flera skäl mot en skärpning nästa år
Tre frågor till DN:s privatekonomiska krönikör Maria Crofts om att Finansinspektionen vill flytta fram skärpningen av amorteringskravet.
Läs mer om Finansinspektionen.
Konsertrecension: Nashvilleproffs på Vasateatern
Nu sjunger kvinnorna om vardagen på nytt sätt. Nils Hansson recenserar Brandy Clark, Angaleena Presley, Michael Tyler, Marcus Hummon på Vasateatern.
Ternström: Därför är Fiat 126p världens bästa bil
Vilken är världens bästa bil? Glöm dyra exotiska sportbilar, säger Peter Ternström. Han svarar och förklarar.
Läs mer om Fiat och Peter Ternström.
Ministern hyllar Me too – vill att män visar solidaritet
Nätkampanjen #metoo sprider sig som en löpeld på sociala medier. Kampanjens syfte är att upplysa hur vanligt det är med sexuella trakasserier och hur många det är som drabbas. Nu hyllar jämställdhetsministern Åsa Regnr initiativet.
Läs mer om Åsa Regnr.
Vackra väderfenomenet – solen lyste rött på himlen
Under tisdagen vaknade många Stockholmare till en stad i mörker – trots att solen gått upp för länge sen.Men i söder skiner en röd sol.
Läs mer om Stockholmare.
Mercedes återkallar över en miljon bilar
Nu återkallar Mercedes över en miljon bilar.Det sker efter att tillverkaren upptäckt att flera populära modeller dras med ett fel som innebär att krockkudden inte löser ut.
Östersund före storklubbar på Europarankning
Östersund gör succ i Europa League – och på Europeiska fotbollsförbundet Uefas klubbrankning.
Rekyl i metallpriser
Oljan var oförändrad på tisdagen efter måndagens uppgångar på geopolitisk oro i norra Irak mellan kurder och den irakiska centralregeringen.
Läs mer om Irak.
Tyskt Zew-index stiger
Zew-index över tyska investerares och analytikers förväntningar på ekonomin steg i oktober.
Uppgifter: David Lindgren klar för Melodifestivalen
David Lindgren återvänder som programledare för Melodifestivalen, skriver Aftonbladet.Samtidigt stoppas programmets andra programledarfavorit av SVT:s ledning.– Han fick frågan i somras och han vill göra det, säger en källa till tidningen.
Norwegian utsett till årets bästa flygbolag
Norwegian fortsätter framåt i stark medvind. Nu har man vunnit ännu ett pris. Den här gången som Årets flygbolag.
SKL: Stora utmaningar väntar
2017 blir relativt starkt för Sveriges kommuner och Landsting men stora utmaningar väntar framöver. Demografins utveckling innebär ökade kostnader.
Läs mer om Landsting.
Avgående HR-chef säljer i Kappahl
Kajsa Räftegård, som är HR- och kommunikationsdirektör för klädbolaget Kappahl och som är på väg att lämna bolaget, har på måndagen sålt 20.000 aktier i bolaget till kursen 63:04 kronor. Det innebär att den sålda posten var på drygt 1,26 miljoner kronor.
Läs mer om HRoch och Kappahl.
SD: Det klingar falskt om Alliansens kritik
Å ena sidan förespråkar Alliansen strikta regler kring budgetprocessen men samtidigt kringgår man hela regelverket och för all del all annan praxis också genom hot om misstroende kring just budgetens innehåll. Det klingar helt enkelt falskt, skriver Sverigedemokraternas Oscar Sjöstedt i en replik.
Läs mer om Alliansen.
Rikard, 39: Min nära vän stötte på min sambo
I Läsarna berättar: Ur verkliga livet berättar Rikard, 39, om en nära vän som visade sina sanna färger när han stötte på hans sambo.
Läs mer om Rikard.
Har inte mycket med hans pappa att göra
Mats Wilander, 53, duckar sällan för samtalsämnen utanför tennisbanan.Men när USA:s politik kommer på tal får han lägga band på sig.För SportExpressen ger tennisikonen sin syn på svensk tennis framtid, Donald Trumps fejd med den amerikanska idrotten – och berättar om Leo Borgs talang.– Han påminner otroligt mycket om sin pappa i utseendet – men inte lika mycket i spelstilen, säger Wilander.
Läs mer om Wilander.
Man misstänks för grovt våld mot bebis
En man i 20-årsåldern åtalas för synnerligen grovs misshandel mot ett elva månader gammalt barn.– Att göra så här mot ett försvarslöst barn visar på särskild hänsynslöshet och råhet, säger kammaråklagare Mats Ihlbom.
Live 13.45: Följ lottningen till VM-playoff
Italien, Kroatien, Danmark eller Schweiz? Vilken nation blir sista hindret för Janne Anderssons mannar och spel i fotbolls-VM i Ryssland nästa år? Följ vår direktrapportering här.
Finansinspektionen skjuter fram skärpta amorteringskrav
Finansinspektionen (FI) skjuter upp införandet av det skärpta amorteringskravet. I stället för att gälla från årsskiftet föreslås det nu att gälla från den 1 mars 2018.