17. Oktober 2017 16.00-16.59

Dollarn stärks på Fed-rykte

Europaräntorna sjönk på tisdagen, medan börserna överlag var upp. Dollarn stärktes överlag, medan euron tyngdes av politisk osäkerhet.
Läs mer om Fed-rykte.

FI: Amorteringskrav behövs fortfarande

Finansinspektionen står fast vid bedömningen att amorteringskravet för bolån behöver skärpas, trots den senaste tidens signaler om en inbromsning på bostadsmarknaden. Att införandet av det skärpta amorteringskravet nu senareläggs har inget med en eventuell inbromsning att göra.
Löfven: Allt för sällan får män ta konsekvenserna
Nu kommenterar Stefan Löfven, S, hashtaggen #Metoo – där kvinnor delar med sig av sina erfarenheter av sexuella trakasserier och övergrepp.Han hoppas att skärpt lagstiftning ska leda till att fler polisanmäler.– Kvinnorna får alltid leva med konsekvenserna av övergreppet men allt för sällan gäller detsamma för gärningsmannen, skriver statsministern på Facebook.
Läs mer om Facebook och Stefan Löfven.
Dramatenpris till kylige djävulen Jonas Karlsson
Dramaten delar varje år ut O Neill-priset till högt förtjänta artister på teatern. Vid fyratiden i dag tilldelades priset Jonas Karlsson, bland annat för hans roll som despoten Rickard III. Jag blev alldeles rörd, säger Jonas Karlsson till DN.
Läs mer om O Neill-priset och Rickard III.

Lisa Magnusson: Det naturliga är inte alltid bäst

Att minska användningen av plast ses som viktig grön politik. Men naturmaterial som trä, papper och bomull är ofta ännu sämre för miljön.
Kortkaoset: Det var så mycket kalabalik
Nykomlingen fick tre röda sista femton – vann ändå
Assyriska vädjar till fansen om pengar
Behöver få in en miljon på två månader
Pavey: Jag är byggd som Ryan Giggs
36 år gammal – nu är AIK-ikonen klar för Assyriska
Läs mer om Assyriska.
Johnson & Johnson lyfter efter rapport
New York-börserna började tisdagen med små indexförändringar. Dollarn har fortsatt stärkas och USA-räntorna stigit efter uppgifter om att president Donald Trump föredrar John Taylor, en ekonom vid Stanford University, som ny Fed-chef.
Sverige överväger att avbryta insatsen i norra Irak
Tyska Bundeswehr har gjort halt i sin träning av peshmergasoldater i Irak. Nu överväger den svenska regeringen att göra samma sak. Inom kort ska beslut fattas om framtiden för den svenska insatsen i Irak.
Läs mer om Irak.
Här är Zlatans nya karriärsval
Här är Zlatan Ibrahimovic nya satsning.Fotbollsstjärnan skriver själv i sociala medier att han kommer att öppna padel-hallar.Jag börjar min nya karriär snart, skriver han på Instagram.
Läs mer om Instagram och Zlatan Ibrahimovic.
JUST NU: Nämnd i Göteborg kritiseras för vidlyftiga utlandsresor
Stadsrevisionen i Göteborg riktar skarp kritik mot förvaltningen Intraservice vid Göteborgs stad. Det framgår av en nyligen publicerad rapport.Chefer, politiker och tjänstemän på dyra konferenser utomlands.Stadsrevisionen granskat tjugo utlandsresor under 2014 till och med april 2017. Bland de resor som ingår i granskningen konstaterar Stadsrevisionen att Intraservice i samtliga tjugo fall i ett eller flera avseenden avviker från gällande regelverk.
Tomas von Brömssen: Döden blir allt närmare
Bioaktuella Tomas von Brömssen, 74, är inte den grubblande typen. Han försöker att leva i nuet. Men när vännen och kollegan Brasse Brännström gick bort slog det till.– Döden blir allt närmare, säger Tomas von Brömssen till Hänt.
Pojke till sjukhus – påkörd av bil
En pojke i tioårsåldern har blivit påkörd av en bil i Trollhättan.Pojken är förd till sjukhus i ambulans.
Läs mer om Trollhättan.Pojken.
Allvarliga brister gällande Intraservice utlandsresor
Förvaltningen Intraservice vid Göteborgs stad har flera gånger skickat politiker, chefer och tjänstemän på dyra konferenser utomlands.Förvaltningen får nu allvarlig kritik av Stadsrevisionen, vilket SVT Nyheter Väst var först med att berätta.
Läs mer om Intraservice och Stadsrevisionen.
Misslyckande att delningsekonomin inte blivit större
REPLIK DN Debatt 14/10. Att inte delningsekonomin har blivit större i Sverige hittills är ett misslyckande och kostar oss varje dag i form av miljöproblem, utanförskap och ungdomsarbetslöshet. Vi bolag som verkar inom delningsekonomin är inte här för att konkurrera med befintliga branscher, utan vi är här med uttalade ambitioner om att lösa de stora utmaningar Sverige har, skriver företrädare för Shared Economy Sweden.
Microsoft presenterar Surface Book 2
Den nya bärbara datorn erbjuder kraftfull grafik och 17 timmars batteritid.
Läs mer om Surface Book.
11 bästa suvarna att privatleasa
Småbilar är populärast bland privatleasingkunder tack vare den låga månadskostnaden.Men suvar är hetast bland nybilsköparna. Och visst går det att göra väldigt bra leasingavtal även på suvar.Vi har listat de 11 bästa privatleasingbilarna bland höstens suvnyheter.
Prispressen kan öka när priserna blir offentliga
SLUTREPLIK DN Debatt 9/10. Såväl reglerade priser som möjlighet till utbyte utanför förmånerna är nödvändigt för att åstadkomma en väl fungerande konkurrens och lägre kostnader för läkemedel utanför förmånerna, skriver utredaren Anna-Lena Sörenson.
Läs mer om Anna-Lena Sörenson.
Härvan på Trafikkontoret växer – flera har fått gå
DN kan avslöja nya uppgifter om härvan på Trafikkontoret i Stockholm. En utredning visar bland annat att en tjänsteman bett en leverantör om en helikoptertur i gåva för en kollega som skulle pensioneras. Flera personer har nu fått lämna Trafikkontoret.
Läs mer om Stockholm och Trafikkontoret.
Nu kan du ladda ned senaste versionen av Creators Update - så gör du
Den senaste uppdateringen av Microsofts operativsystem bjuder på mängder av nyheter.
Microsoft presenterar Surface Book 2
Den nya bärbara datorn erbjuder kraftfull grafik och 17 timmars batteritid.
Läs mer om Surface Book.
Nu kan du ladda ned senaste versionen av Creators Update - så gör du
Den senaste uppdateringen av Microsofts operativsystem bjuder på mängder av nyheter.
Jätteklipp skakar om flygbranschen
Noll kronor för en flygplanstillverkare som satsat 45 miljarder på att utveckla två riktigt bra plan. Det låter som rena drömaffären. I synnerhet om säljaren gynnas och man kan slinka undan ett hotande handelskrig.
5 tecken på att du är höstdeppig - och vad du kan göra åt det
Visst kan höstmörkret kännas mysigt. Tända ljus, färgsprakande löv och en värmande kopp te. Men för vissa är hösten något helt annat.Vi listar 5 vanliga symptom som tyder på att du är höstdeppig - och vad du kan göra åt saken.
Biljettkaos inför play off–rysaren
Klockan 16.00 släpptes biljetterna till Sveriges playoffmatch mot Italien.Sex minuter senare verkar sajten ha kraschat.Det går fortfarande inte att komma in på sidan för biljettförsäljningen.– Det var mer än vad jag visste, de måste jag undersöka. Det har nog aldrig hänt förut, säger Niklas Bodell.
Läs mer om Italien.Sex.
Stölder av dyra bildelar ökar igen
Polisens insatser för att hindra bildelsstölder har inte räckt till. Under årets första nio månader ökade brotten med nästan 19 procent till 2.874 bildelsstölder jämfört med samma tid i fjol. Stockholms län är särskilt hårt drabbat.
Didner & Gerge ökar innehavet i Husqvarna
Didner & Gerge har ökat sitt innehav i Husqvarna till drygt 28,8 miljoner aktier, motsvarande 5 procent av kapitalet och 2,9 procent av rösterna.
Läs mer om Gerge och Husqvarna.
Bättre stämning bland amerikanska husbyggare
Stämningsläget bland amerikanska husbyggare förbättrades i oktober jämfört med månaden före.
GW om fyndet som kommer fälla Madsen
I tisdagens Veckans brott undersöker Leif GW Persson platsen där Peter Madsens ubåt sjönk.Han åker samma sträcka som ubåten.– Allt talar för att det är han själv som sänker ubåten. Det är inte så vanligt att göra sig av med hela brottsplatsen men han gör ett gott försök, säger GW i programmet.När tidningen når GW innan sändning, säger han också att det senaste fyndet i utredningen kan vara helt avgörande:– Det är en tydlig indikator på hans skuld, säger GW.
Läs mer om Leif GW Persson och Madsen.
Johan Hilton: Vår överheta och självrättfärdiga samtid kräver fler sunda tvivlare
Pjäsen Doubt kan läsas som en allegori om den politiska debatten. Och kanske i synnerhet över den på sociala medier.
En stat, ett parti, en Xi
DN 18/10 2017. Under fem år med Xi Jinping vid makten har Kina blivit en allt hårdare diktatur.
Läs mer om Kina och Xi Jinping.
Google skärper säkerheten för särskilt utsatta yrkesgrupper
Google rullar ut ett program med ökade säkerhetsfunktioner för grupper som är särskilt utsatta för hackare. Programmet ska göra det svårare för hackare att genom nätfiske eller på annat sätt lura till sig åtkomst till ett personligt Googlekonto.
Läs mer om Googlekonto.
VM i V75 – allt du behöver veta
Lördagen den 21 oktober drar VM i V75 i gång.Här är en guide med allt du behöver veta – och länkar till alla SportExpressens tips så fort de finns tillgängliga.Så – håll till godo!
Läs mer om V75.
Jan-Erik beställde en båtmotor – fick hem en Ferarri-trehjuling
Jan-Erik hade sett fram emot att åka och fiska med sin nya båtmotor.Vad som låg i paketet var en total överraskning.– Efter en stund såg jag det komiska i det. Men man kan ju inte fiska med en trehjuling, säger Jan-Erik.
Läs mer om Ferarri-trehjuling och Jan-Erik.
Många anklagelser om sexövergrepp – men vad får man egentligen säga om andra?
Just nu strömmar det in berättelser i de sociala medierna från kvinnor som berättar om erfarenheter av sexuella övergrepp under hashtaggen #MeToo. Men vad får man egentligen säga utan att riskera att dömas för förtal? DN har talat med några experter på förtal och yttrandefrihet.