18. Oktober 2017 09.00-09.59

Google Maps skrotar muffins-funktion efter massiv kritik

Ny funktion där minimuffins illustrerar hur många kalorier du bränner av att gå försvinner från kartappen efter upprörda reaktioner.

Folkökningen skenar – då kan pensionsåldern höjas

Sveriges behov av välfärd ökar snabbare än våra intäkter.Då flaggar finansminister Magdalena Andersson (S) för höjd pensionsålder.– Tittar man på de som börjar jobba vid 30 bör det finnas möjligheter att arbeta längre än till 65, säger Magdalena Andersson till Dina Pengar.
Wendela, 11, kan inte andas – all hjälp dras in
Wendela Bergsten, 11, i Habo lider av ett livslångt syndrom som gör att hennes andning måste övervakas dygnet runt.Nu har familjen fått muntligt besked från Försäkringskassan att all assistans dras in.– Det känns fruktansvärt. Hon kommer inte att överleva ett dygn utan hjälp, säger hennes mamma Katarina Bergsten.
David Karlsson: Åsbrink fördjupar bara sprickorna...
Debatt mellan David Karlsson och Elisabeth Åsbrink om kampen mot högerextremismen.

Tiden börjar rinna ut för danska landslagsspelarna

Klockan 10.00 ska Danmarks fotbollsförbund (DBU) meddela kollegorna i Sverige att det inte blir någon VM-kvalmatch på fredag – om inte de danska spelarna lyckats få DBU tillbaka till förhandlingsbordet.
Läs mer om DBU, Sverige och VM-kvalmatch.
Vadå Krack? Allt du behöver veta om det nya wifi-hotet
Tidigare i veckan avslöjade säkerhetsforskare en allvarlig sårbarhet i säkerhetsprotokollet wpa2. Den har fått namnet Krack, och har potentialen att påverka alla dina wifi-anslutna enheter. Vi berättar varför du borde bry dig.
Läs mer om Krack.
Microsoft ska ha mörkat dataintrång i känslig databas
2013 tog sig hackare in i det system där Microsoft sparar information om sårbarheter i sin mjukvara. Men trots att företaget vetat om intrånget i flera år har de aldrig sagt något om omfattningen.
Läs mer om Microsoft.
Det här ska vara vår borg
Rögle fick en mardrömstart på säsongen.Nu har laget hittat en viktig vändpunkt – och i går kom säsongens första trepoängare mot serieledande Färjestad.– Vår hemmaplan ska vara vår borg. Folk kan inte komma hit och spöa oss med åtta mål, säger Daniel Widing.
Läs mer om Daniel Widing och Färjestad.
Nu behövs en nyhet i travet
Kommer Nuncio rätt i steget kan han öppna bra.Jag är mer tveksam till om startbilen har rätta farten.
Fast för doping efter misstaget
Förra året tävlade han för Sverige i Paralympics.Nu har Philip Jönsson, 22, åkt fast för doping, stängts av i en månad och blivit av med sitt Europa-rekord.Allting på grund av ett misstag.– Det känns riktigt surt, säger Jönsson.
Här bryter stjärnan foten - spelare grät
NBA-stjärnan Gordon Hayward hade bara hunnit spela några minuter av nattens premiär.Då landade han fel - och bröt foten så illa att övriga spelare och publik chockades.- Det är en av de värsta skador jag någonsin sett, säger lagkamraten Kyrie Irving.
Läs mer om Kyrie Irving.
Datahaveri drabbar färdtjänsten
Göteborgs stad har drabbats av ett datahaveri.Hela datanätet ligger nere. Bland annat drabbas färdtjänsten.
Mopedolycka – person för till sjukhus med ambulans
En mopedist har förts till sjukhus efter en olycka i centrala Nyköping på onsdagsmorgonen.- Personen blev bortforslad med ambulans, säger Torbjörn Erström, insatsledare vid Räddningstjänsten i Södermanland.
Bokrecension: Kvinnan som ritade om kartan för svensk journalistik
Reportern Ester Blenda Nordström var en pionjär som levde på tvärs mot konventionerna. Jan Eklund läser en ny biografi om kvinnan som ritade om kartan för svensk journalistik.
20-åring begärs häktad för mord i soprum
Den 20-åring som greps misstänkt för att dödat den 80-åriga kvinna som påträffades i ett soprum i centrala Norsjö i Västerbotten begärs häktad.
Läs mer om Norsjö och Västerbotten.
Nordea: Aktien kan falla 10 procent i dag
Sjukvårdsbolaget bör falla så mycket som 10 procent i den tidiga handeln, menar Nordea.
Läs mer om Nordea.
Carnegie: Säkerhetskoncernen inte längre köpvärd
Carnegie sänker sin rekommendation för säkerhetskoncernen Gunnebo till sälj från köp.
Läs mer om Gunnebo.
Dagens väder
Nu finns en ny version av det Macdoftande ljuset
Doften är aningen annorlunda och brinntiden har förbättrats avsevärt.
Läs mer om Macdoftande.
Bolagsrapporter i fokus på börsen
Europaterminerna liksom IG:s förhandel i OMXS30-indexet pekade med en dryg halvtimme före handelsstart på en öppning kring nollan på de större handelsplatserna och i Stockholm.
Läs mer om Stockholm.
Fintech och etablerade aktörer skapar tillväxt
När innovation och tradition möts skapas tillväxt inom fintech, ett exempel är Lendify som ökade inflödet av investerare när Lindorff kom in som garant.
Läs mer om Lendify och Lindorff.
Utskälld och sågad bok veckans mest populära
I utländska tidningar sågades boken men svenska kritiker och läsare är eniga – Ishiguros senaste toppar SvD:s boklista. Skrolla också ner och se vilken bästsäljare som inte kom in.
Hanna och Amanda lägger ner Fredagspodden
De driver en av Sveriges mest populära podcasts.Men nu har Hanna Widell och Amanda Schulman bestämt sig för att lägga ner sin podcast Fredagspodden - och åka ut på Sverigeturn.– Vi har kommit fram till att allt som är bra också måste avslutas i tid – då öppnas också nya möjligheter upp, säger Amanda Schulman i ett pressmeddelande.
Italien har otrolig tur att Zlatan är skadad
Italien är en mardrömslott för Sverige.Men den italienska journalisten Monica Colombo anser att Sverige är en mardrömslott för Italien.– Italien har otrolig tur att Ibra är skadad och inte kan göra comeback i matcherna, säger hon.
Förstår inte vad han håller på med
Italien är inte bara ett landslag fyllt av världsspelare.Det är också ett landslag med problem.Förbundskapten Giampiero Ventura uppges ha tappat kontrollen över spelartruppen – och anklagas för att vara rasist.– Vi är ett bättre lag utan Mario Balotelli, säger Ventura.
Läs mer om Mario Balotelli och Ventura.
Förlust för Karlsson i säsongsdebuten
Erik Karlsson har gjort comeback efter sin skada. Men det blev förlust i säsongsdebuten. Ottawa förlorade mot svensklaget Vancouver med 0–3. För New York Rangers fortsätter det att gå dåligt.
Läs mer om Karlsson och Vancouver.
Dustin höjer utdelningen
It-återförsäljaren rapporterar ett kraftigt ökat resultat för kvartalet. Styrelsen föreslår också en höjd utdelning för verksamhetsåret.
Titta ärligt på hur du själv bidragit till konflikten
Tolv års vänskap har gått sönder. Eller går det att reda ut och mötas igen? För att reparera en relation behöver vi ärligt se på vårt eget bidrag till att en konflikt uppstått, svarar Idagsidans psykolog.
Stjärnans budskap i vågade bilden
Paris Jackson har tidigare försvarat sitt utseende på Instagram.Nu slår hon tillbaka med en ny bild.Bekväm i mina kurvor, skriver Paris Jackson.
Läs mer om Instagram.Nu.
Brynäs-stjärnan svarar – efter Melins sågning
Roger Melin har kritiserat Brynässpelarna efter att han fick sparken från klubben.Nu svarar lagkaptenen Jacob Blomqvist på kritiken.– Jag orkar inte hålla på att älta en massa saker och prata om det där. Det är onödigt, säger han till GD.
Tack för att ni finns, Mathias och Tobias
Jag har alltid undrat över vardagshjältar.Beundrat, men framför allt undrat.Vad är deras hemlighet?I söndags fick jag träffa två.
Cyklist påkörd av personbil – förd till sjukhus
En cyklist krockade med en personbil på Hisingen i Göteborg på onsdagsmorgonen.Cyklisten som är en kvinna i 55-årsåldern har förts till sjukhus.
Läs mer om Göteborg och Hisingen.
Minskad rörelsevinst för Byggmax
Byggvarukedjans omsättning steg något för det tredje kvartalet, men rörelseresultatet försämrades.
Läs mer om Byggmax.
Inbrottsvåg i Stockholm: Gissar att det är en liga
Stadsdelen Årsta i södra Stockholm har drabbats av en inbrottsvåg.Inom loppet av fem dagar har polisen fått in hela nio anmälningar.– Jag gissar att det är en liga som letat sig till Årsta precis just nu, säger Daniel Granström, kommunpolis vid Globenpolisen till tidningen Mitt i.
Mystiskt övergivet ruckel – kan bli ditt för vrakpris
Lust att ta hand om en sedan decennier övergiven gård?Två fastigheter med värdefull mark säljes nu till vrakpris.I dag helt obeboeligt men full av potential för den händige.
Person påkörd vid skola – förd till sjukhus
En person har blivit påkörd av en personbil i Ekeby i Uppsala.Enligt Aftonbladet ska olyckan ha skett i närheten av en skola.– En person är förd med ambulans till sjukhus, säger Lisa Sannervik, presstalesperson vid Uppsalapolisen.
Nu slår halkan till – E4 fick stängas
Årets första ishalka har orsakat problem för trafiken under morgontimmarna. Flera olyckor har inträffat och under en tid stängdes E4 av i Timråtrakten för att bilar på glid skulle kunna bärgas bort.
Läs mer om Timråtrakten.
NFL-stjärna klar för spel efter domarbeslut
Dallasstjärnan Ezekiel Elliott är klar för spel mot San Francisco i helgen i den amerikanska NFL-ligan.
Läs mer om San Francisco.
Säker på att Italien spelar VM
Läs mer om Italien.