18. Oktober 2017 12.00-12.59

Apples tvingas böta miljonbelopp – till patenttroll

Striden om tekniken i Facetime har nått ett domstolsbeslut.
Läs mer om Facetime.

Singelolycka har inträffat på E4

En singelolycka har under onsdagseftermiddagen inträffat på E4.Olyckan inträffade i höjd med Hörle, Värnamo kommun, och två personer är lindrigt skadade.Nu ska bilarna bärgas.
Läs mer om Hörle och Värnamo.
Handelsbanken: Ser inga tecken på bobubbla
Lägre vinst men bättre än väntat. Handelsbankens vd Anders Bouvin ser viss avmattning i svensk ekonomi. Men han tror inte på någon bostadsbubbla.

Sonens avsky mot Victoria Beckham efter beslutet

Victoria Beckham har tagit till ett knep för att inte dricka alkohol.Men någon som inte uppskattar hennes nya vana är sonen Brooklyn.– Brooklyn är ganska äcklad, säger en källa till Female First.
Sverigepremiären nära för Apple Pay
Apple ska lansera sin betalfunktion, Apple Pay, i samarbete med Nordea på tisdag nästa vecka, enligt bloggen Macpro.Iphoneägare som är kunder hos storbanken kommer då kunna betala med mobiltelefon i stället för kort – precis som Samsungägare kunnat göra med Samsung Pay.– Vi kommenterar inte rykten, säger Petter Brunnberg, presschef för Nordea.
Titelförsvarande del Potro: Jag är i bättre form i år
Båda har vunnit Stockholm Open och båda älskar att vara tillbaka i Kungliga hallen. Segern 2013 var Grigor Dimitrovs första titel. För Juan Martin del Potro var fjolårssegern den första efter år av skador. – Jag är i bättre form än i fjol, säger den 29-årige argentinaren.
Läs mer om Kungliga, Potro och Stockholm Open.
Bergströms nya – inte så jävla mycket till cirkus
Varken gapskratt eller drama som griper tag. Som bäst blir Helena Bergströms nya film när hon förlorar sig i egna kärleksintressen: de röda ridåerna och tomma logerna.
Klüft har blivit mamma – igen
Patrik och Carolina Klüft har fått andra barn.Även den här gången blev det en dotter.
Läs mer om Carolina Klüft.
Stefan Löfven frågas ut i direktsändning i kväll
Klockan 19.00 frågas Stefan Löfven ut i direktsändning i Expressens politikmagasin Bara Politik.Han svarar då på frågor om skandalbolaget Allra, beslutet att dra tillbaka utnämningen av Thomas Bodström –och företrädaren Håkan Juholts utspel om att Sverige är på väg att bli en diktatur.Det handlar också om nätkampanjen #MeToo – och om statsministerns syn på SD-ledaren Jimmie Åkesson.
Brand i bilverkstad – två skadade
Det brinner i en bilverkstad i Farsta, utanför Stockholm.Två personer har skadats i branden enligt tidiga uppgifter från räddningstjänsten.
Läs mer om Farsta och Stockholm.Två.
Tonsättaren Ingvar Lidholm död
Tonsättaren Ingvar Lidholm har somnat in, 96 år gammal, uppger Gehrmans musikförlag i ett pressmeddelande.Lidholm anses vara en av Sveriges största tonsättare under 1900-talet.
Lastbil och bil i krasch – två till sjukhus
En personbil och en lastbil kolliderade i Vänersborg under onsdagsförmiddagen.– Tre personer är involverade, varav två har förts till sjukhus, säger Simon Willner, inre befäl vid räddningstjänsten.Skadeläget är oklart.
Läs mer om Simon Willner och Vänersborg.
DN Sthlm testar: Stans snabbaste färdmedel
Tour de Stockholm går vidare med etapp 2. DN Sthlms reportrar tävlar om vem som snabbast tar sig mellan Huddinge och Slussen: Kollektivt, bil eller elhoj.
Läs mer om Huddinge, Slussen och Stockholm.
Drönarbilder visar flykten från Burma
Drönarbilder visar hur rohingyer flyr från Burma – över en halv miljon har flytt landet sen augusti.
Läs mer om Burma.
Polisanställd ordnade falskt p-tillstånd åt sig själv
Den polisanställde mannen använde ett förfalskat parkeringstillstånd när han parkerade på polismyndighetens egna parkeringsplatser i Hägersten. Nu döms mannen för urkundsförfalskning.
Läs mer om Hägersten.
Stark rapport från Atlas Copco
Verkstadsbolaget Atlas Copco redovisar ett rörelseresultat om 6.268 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2017 (5.074).
Atlas Copco bättre än väntat
Atlas Copcos rörelseresultat blev 6,3 miljarder kronor för tredje kvartalet. Det var bättre än analytikernas samlade förväntning på 6,1 miljarder.
Expert: Demokrati inte lika uppskattat av unga längre
Partier måste lära sig av högerpopulismen, erkänna väljarnas rädslor och erbjuda lösningar. Samtidigt borde ungdomar undervisas i ett upptäcka falska nyheter, säger demokratiexperten Thomas Carothers.
Ingvar Lidholm överraskade oavbrutet med varje nytt verk
Martin Nyström minns tonsättaren Ingvar Lidholm, en förgrundsfigur inom den svenska konstmusiken under flera årtionden.
Läs mer om Ingvar Lidholm.
Sveriges VM-kvalmatch ställs in
Danmark kommer inte till spel i fredagens VM-kvalmatch mot Sverige, uppger Svenska fotbollförbundet till SVT.
Läs mer om SVT, Svenska, Sverige och VM-kvalmatch.
Problem igen för Friends biljettsystem
Trycket på att få köpa biljetter till Sverige hemmamatch i VM-playoff mot Italien den 10 november är så stort att biljettsystemet återigen har fått stora problem.
Läs mer om Italien, Sverige och VM-playoff.
Tonsättaren Ingvar Lidholm död
Den svenska tonsättaren Ingvar Lidholm har avlidit.
Läs mer om Ingvar Lidholm.
Svenska VM-kvalmatchen mot Danmark ställs in
Det blir inget VM-kvalmöte mellan Sverige och Danmark i Göteborg på fredag. Den danska spelarkonflikten är inte löst – och på onsdagsförmiddagen meddelade det danska fotbollsförbundet dess svenska motsvarighet att spelarna inte vill spela matchen. Vi har fått besked från det danska förbundet att matchen inte kommer att spelas.