18. Oktober 2017 13.00-13.59

JUST NU: Zlatan tillbaka i träning

Zlatan Ibrahimovic närmar sig comeback.The Sun avslöjar i dag att 36-åringen har börjat träna ihop med resten av laget.Han kör på ungefär 90 procent av max, uppger en källa.

Fritidsbåt står i brand

En fritidsbåt står i brand i hamnen på Öckerö.Larmet kom till SOS strax före halv två på onsdagseftermiddagen.
Läs mer om Öckerö.Larmet.
Franskt magasin anklagas för att glorifiera kvinnomördare
Ett ledande franskt musikmagasin har mött kritik för att ha på omslaget placerat rockstjärnan Bertrand Cantat, som 2003 mördade sin flickvän, skådespelerskan Marie Trintignant. I tisdags svarade de på kritiken.
Hon prisas för kamp mot kvinnovåld i Kongo
I mer än 30 år har kongolesiska Gt Katana Bukuro kämpat för kvinnors rättigheter i ett land där två av tre kvinnor utsätts för våld eller sexuella övergrepp. På torsdagen tar hon emot regeringens Per Anger-pris av kulturminister Alice Bah Kuhnke.

Friade misstänkte IS-mannen får stort skadestånd

Den 30-årige IS-anhängare som friats från det misstänkta terrorattentatet mot en shiamuslimsk föreningslokal i Malmö får 97.000 kronor i skadestånd av staten.
Läs mer om IS-anhängare, IS-mannen och Malmö.
Sofia får chans i Frankrike – efter dubbla SM–succn
Det blir debut i montns hemland Frankrike nästa månad för Sofia Adolfsson.Björn Goop låter den dubbla SM-vinnaren från Örebro rida Candor Hall.- Vi hoppas att de kan vara med och kriga. Det ska bli intressant att se hur långt det kan räcka, säger Björn Goop.
Podden Avspark: Med fokus på Stryktipset
Magnus Haglund gästar återigen den populära podcasten
Läs mer om Stryktipset.
JUST NU: Bombgrupp slår till mot en adress
Polisen har på onsdagen gjort en husrannsakan i en lägenhet på Lantmannagatan i Malmö.I samband med insatsen har ett farligt föremål hittats.– Bombruppen är där nu och vi har spärrat av vägen så de kan arbeta, säger Calle Persson, pressinformatör hos polisen i syd.
Uti bgda tillbaka med en ny säsong
På ett Bed Breakfast någonstans i Västergötland fortsätter humorkollektivet att bjuda på buskis i ny tappning. Nu gör humorserien Uti bgda comeback med en andra säsong på SVT.– Folk tycker att det är jättekul att det blir en fortsättning från bygden och att inte allt är från Stockholm, säger Andreas Magnusson, manusförfattare och skådespelare, till SVT.
Danska förbundet: En grotesk situation
En grotesk situation. Så säger det danska fotbollsförbundet om de strandade avtalsförhandlingarna med de danska landslagsstjärnorna.
Selfiegenerationen vet inte hur man knyter en slips
I dag är det Slipsens dag. Men om vi talar trend så är slipsen ute ur bilden i dag, enligt Daniel Lindström som är modechef på tidningen Caf. – Men det finns tillfällen när den kommer väl till pass, säger han.
Läs mer om Caf och Daniel Lindström.
Frustrerade kunder när Opel Ampera-e försenas i Norge
Beställ idag och få bilen levererad 2019.
Läs mer om Norge och Opel Ampera-e.
Den bästa häst jag har tränat
På lördag har han chansen att ta sin största seger i tränarkarriären.Fredrik Wallin tränar jättelöftet Activated som efter tre raka segrar är favorit till en dryg halv miljon kronor i tvååringsloppet Svampen.– Det är den bästa häst jag har tränat. Jag tror mycket på henne, säger Wallin.
Läs mer om Activated, Svampen och Wallin.
Källor: Kataloniens ledare förlorar sin verkställande makt
BARCELONA. Spanien kommer att ta över alla befogenheter från de katalanska myndigheterna någon av de närmaste dagarna, säger regeringskällor i Madrid till DN. Den katalanske regeringschefen Carles Puigdemont kommer inte avsättas, men han kommer att bli irrellevant och sakna verkställande makt.
Läs mer om Madrid.
Nästa stjärna klar för Smederna
Läs mer om Smederna.
Speljätte patenterar matchmaking som uppmuntrar mikrotransaktioner
Ett nytt patent från Activision är designat för att bygga onlinematcher med målet att få spelare att spendera så mycket pengar som möjligt.
Läs mer om Activision.
Suzanne Axell blev sexuellt trakasserad – började slåss
Sexbrottsskandalen kring Harvey Weinstein skakar den amerikanska filmbranschen. Motsvarande problem sker även inom den svenska film- och teaterbranschen menar Arja Saijonmaa, Claire Wikholm och Suzanne Axell. - Som ung i karriären får man häpnadsväckande erbjudanden, säger sångerskan Arja Saijonmaa.
Man kidnappade och våldtog 4-åring – åtalas
Den 33-årige mannen kidnappade en 4-åring flicka från en förskola och våldtog henne.Nu åtalas mannen misstänkt för våldtäkt och människorov.– Det har framkommit en lång räcka tekniska bevis och ett vittnesmål, säger åklagare Birgitte Ernst till Ekstrabladet.
Läs mer om Birgitte Ernst och Ekstrabladet.
JUST NU: Beväpnad man slog till mot butik
En butik i centrala Göteborg utsattes för ett rån vid 13-tiden på onsdagen.– Rånaren viftade med ett pistolliknande föremål, säger Hans Lippens, polisens presstalesman i region väst.
Läs mer om Göteborg.
Servet, 16, sköts till döds – polis söker vittnen till mordet
I måndags sköts 16-årige Servet Abdija till döds utanför sitt hem i Köpenhamn.Nu söker polisen vittnen som sett Servet under timmarna innan han mördades.– Vi har flera spår att jobba med, men det är viktigt att vi kommer i kontakt med alla som kan veta något om detta, säger Hans Erik Raben, som leder polisens utredning, enligt ett pressmeddelande.
Nästan 300 skadade i dubbelattack
Antalet dödsoffer i attackerna i sydöstra Afghanistan i tisdags har stigit till runt 80. Nästan 300 människor skadades, vilket gör det till den blodigaste dagen i landet sedan i våras.
Läs mer om Afghanistan.
V: Regeringen fegar ur om Västsahara
Den svenska regeringen väljer att blunda när svenska företag fortsätter att tjäna pengar i Västsahara, i strid mot EU-domstolens utslag. Det skriver V-politikerna Malin Björk och Lotta Johnsson Fornarve.
Prins Daniel: Jag tror på den nya generationen
Våga satsa och var inte rädd för att misslyckas. Det var budskapet när prins Daniels Fellowship besökte unga aspirerande entreprenörer på Södertörns högskola. – Fundera mindre på affärsidn och fokusera på genomförandet, säger prins Daniel till SvD Näringsliv.
Läs mer om Daniel och SvD Näringsliv.
Hon gör narr av perfekta selfies – på underbart sätt
Det är lätt att tröttna på alla perfekta selfies folk lägger ut från sina resor.Men här är tjejen som hittat ett annorlunda sätt att skapa vinnande res-selfies.Vad sägs om hakselfien?
Här avslöjas stjärnan utanför PSG-hotellet
Här dyker Marouane Fellaini upp – utanför PSG:s hotell.Manchester United-stjärnan avslöjades av paparazzi-fotografer i går kväll.Nu spekuleras det vilt om hans framtid.
Läs mer om Marouane Fellaini.
Svenske landslagschefen: Tror på hårda konsekvenser för Danmark
Göteborg. Mitt under den svenska landslagsträningen kom beskedet. Danmark kommer inte till fredagens VM-kval i Göteborg. Uteblir motståndaren kan straffet för de danska EM-silvermedaljörerna bli hårt. – Det blir en Uefa- och Fifafråga. Men jag tror att det blir hårda konsekvenser, säger svenska landslagschefen Marika Domanski Lyfors.
Miljardärens jättegåva – skänker 146 miljarder
Mångmiljardären George Soros, 87, skänker det mesta av sina personliga rikedomar till stiftelsen Open Society Foundations.Totalt 18 miljarder dollar – 146 miljarder kronor.Nu är stiftelsen nästan lika stor som Bill Gates välgörenhetskoncept.
En väntad vinnare