18. Oktober 2017 16.00-16.59

Dollarn lyfter på politiska spekulationer

Dollarn stärktes mot andra valutor på onsdagen, även om euron höll ställningarna väl trots fortsatt osäkerhet om Kataloniens status. Internationella statspappersräntor steg samtidigt något med ledning från amerikanska treasuries.

Nu visas rött mensblod i reklamfilm - vill bryta tabun

Tamponger och bindor brukar i reklam visas tillsammans med en blå vätska, blommor och vita bomullstrosor. Nu kanske det blir ändring på det, här är reklamen som visar realistiskt mensblod!
Flera olyckor på E6 – vägen stängd
Flera bilar är inblandade i två olyckor på E6 vid Helsingborg.Vägen är nu stängd i södergående riktning.
Läs mer om Helsingborg.Vägen.

Skjutning i USA – ska finnas flera skadade

En skjutning ska ha skett på Emmorton Business Park i Edgewood i USA.Enligt AP ska det finnas rapporter om flera skadade.
Läs mer om Edgewood och USA.
Anklagade Weinstein – nu lämnar hon Italien efter victim blaming
Skådespelerskan och regissören Asia Argento är en av kvinnorna som har anklagat Harvey Weinstein. Nu har hon lämnnat sitt hemland Italien, trött på attackerna som kommit efteråt. – När det gäller kvinnosyn är vi mycket, mycket efter i Italien, säger hon.
Flera skadade vid skottlossning i USA
Flera personer har skadats när en okänd person öppnade eld i ett företagsdistrikt norr om Baltimore i delstaten Maryland sent på eftermiddagen svensk tid.
Läs mer om Baltimore, Maryland och USA.
Gartner: Iphone X kan öka försäljningen av smarta telefoner under 2018
Enligt analytikerfirman Gartner kan försäljningen av smarta telefoner få en boost nästa år, detta tack vare Iphone X. Men anledningen är inte popularitet – utan snarare brist på komponenter.
Läs mer om Gartner och Iphone X.
Superstjärnan förvandlad: Ska visa upp sig igen
Tonya Harding var en av 1990-talets mest omskrivna idrottare.Nu är hon 46 år gammal – och en människa förändrad i grunden.– Hon är redo att visa upp sig igen, säger en källa till People.
Läs mer om People.
Kvinnovåld skylls på västerländsk kultur i kinesisk statsmedia
En kommentar i China Daily menar att kvinnovåld är mindre vanligt i Kina på grund av landets traditionella värderingar, vilket har föranlett kritik.
Läs mer om China Daily och Kina.
5 prestandafördelar: Därför kan elbilar vara överlägsna bensinbilar
Tesla har visat hur kvick en elbil kan vara i dragrace efter dragrace. Flera andra biltillverkare har hakat på. Vissa bilentusiaster har svårt att se charmen – många tycker räckvidd är viktigare än maximal acceleration, men det går inte att bortse från att imponerande prestanda kan göra att elbilar blir intressanta för elbilsskeptiker. Den nördiga Youtubekanalen Engineering Explained visar nu fem sätt som en elbil är överlägsen en bensinbil när det gäller just prestanda. Allt vridmoment från start För det första kan en elbil ge maximalt vridmoment redan från start. Det är den v
Transportstyrelsen utsatt för angrepp under outsourcingen
SvD AVSLÖJAR | Transportstyrelsen utsattes för ett allvarligt dataintrång 2015 – efter att obehöriga utomlands fått tillgång till myndighetens känsliga uppgifter, kan SvD avslöja. – Myndigheten vidtog omgående åtgärder för att begränsa skadan, säger myndighetens nya it-direktör, Peter Book.
Läs mer om Peter Book och SvD.
Ikea lanserar möblerna som kan förändra ditt liv
Nu lanserar Ikea en ny serie möbler som kan förändra hela ditt liv.Omtänksam är framtagen med hjälp av forskare och ergonomer.Vad sägs om porslin som inte glider eller fåtöljen som hjälper dig upp!
Läs mer om Ikea.
Transportstyrelsen utsattes för dataintrång – under outsourcing
Transportstyrelsen utsattes för ett allvarligt dataintrång 2015 i samband med outsourcingen.Det avslöjar Svenska Dagbladet.
Läs mer om Svenska Dagbladet.
Tio webbläsare för dig som tröttnat på Chrome på Android
Är du trött på Chrome när du surfar på din Androidmobil? Hav förtröstan. Det finns alternativ.
Läs mer om Android, Androidmobil och Chrome.
Tror inte riktigt på det där med tur och otur
Redhawkstränaren om svaga utdelningen: Oftast får man det man förtjänar
Besöksrekord när Gröna lund summerar
Hundratusen sålda sockervadd, drygt sju mil godisremmar och besöksrekord blev resultatet när nöjesparken Gröna Lund sammanfattar säsongen. På de flesta av landets nöjesparker ökade antalet besökare i år jämfört med förra året.
Läs mer om Gröna och Gröna Lund.
Macchiarinis djurförsök får skarp kritik – en tar time-out
Paolo Macchiarinis djurförsök följde inte regelverket, slår en ny utredning fast. Sjukhusets djurhusföreståndare har redan tagit en time-out. – Det som beskrivs i rapporten är helt oacceptabelt, säger sjukhusdirektör Melvin Samsom.
Läs mer om Melvin Samsom.
Diskriminering i arbetslivet krossar drömmar
Nästan hälften av Sveriges privatanställda tjänstemän tror att deras arbetsgivare riskerar att diskriminera jobbsökande. En femtedel av dem har själva upplevt diskriminering på arbetsplatsen. Vi kräver att företagen gör upp med förlegade normer, Marina Åman, Unionen.
Läs mer om Marina Åman och Unionen.
Sabina Ddumba: Är det så dumt att vara folklig?
Sabina Ddumba är den yngsta deltagaren i årets Så mycket bättre. DN möter henne inför säsongsstarten av TV4-programmet för att diskutera soul, regisserad reality-tv och att bli folklig vid 23 års ålder.
Nytt material visar Bolidens brister
SKELLEFTEÅ. Tidigare opublicerat material från SVT-dokumentären Blybarnen visar att Boliden helt litade på det chilenska bolaget Promel i det som skulle bli stadens Aricas giftskandal. Materialet visar också att Boliden inte förstod hur de chilenska myndigheterna var bemannade.
Läs mer om Boliden och Promel.