18. Oktober 2017 17.00-17.59

Superdyra flygplatsen har stått tom i fem år – hoppas nu på turistboom

Nu blir det äntligen liv på världens mest värdelösa flygplats.Den byggdes för över tre miljarder kronor för fem år sedan – men först nu landar det ett plan här.
OS-hjälten avslöjar läkarens övergrepp
Skådespelaren Alyssa Milano har uppmanat kvinnor att berätta om sina erfarenheter av sexuella trakasserier och övergrepp under hashtaggen #Metoo i syfte att visa hur utbrett problemet är.Nu träder den amerikanska OS-medaljören McKayla Maroney, 21, fram och berättar om de övergrepp som hon utsatts för av sin förre lagläkare i landslaget.Jag trodde att jag skulle dö, skriver Maroney.
JUST NU: Bil körde in i byggställning
På onsdagseftermiddagen körde en bil in i en byggnadsställning i centrala Alingsås.Ställningen rasade efter krocken ner över parkerade bilar.Polis och räddningstjänst är på plats.– Ingen person ska ha kommit till skada, säger Tommy Nyman, presstalesman vid polisen i region Väst.
En stor skandal för dansk fotboll
Det finns fortfarande tid kvar att åtminstone tillfälligt lösa konflikten så att matchen mellan Sverige och Danmark blir av. Annars skämmer det danska fotbollförbundet ut sig.
Läs mer om Danmark och Sverige.
Allt du behöver veta om Så mycket bättre 2017 i TV4
Nu startar åttonde säsongen av Så mycket bättre, underhållningsprogrammet på TV4 där kända artister tolkar varandras låtar.Sju avsnitt sänds, där varje artist har sin dag.
Läs mer om TV4.
Pekade ut Kaj Linna – får själv skadestånd
Hans vittnesmål var avgörande för att få Kaj Linna felaktigt fälld för rånmordet i Kalamark 2004.Nu får huvudvittnet, Nils, själv 7 500 kronor i skadestånd – efter att tidigare i år ha suttit frihetsberövad för inblandning i mordet.
Läs mer om Kaj Linna och Kalamark.
Högre risk att män är inblandade i dödsolyckor
Dela Ratten är en folkbildningskampanj för att få svenskarna att helt enkelt dela mer jämställt på tiden som bilförare.Förra årets satsning har gett resultat, men fortfarande är det bara 15 procent av paren som delar helt lika.
Poliserna i Helsingborg ville ha staket – kommunen sa nej
Poliskontoret i Helsingborg utsattes natten mot onsdag för en explosionsattack.Kilovis med sprängmedel kan ha använts, och statsminister Stefan Löfven kallar dådet för en attack mot vår demokrati.Nu berättar skyddsombudet Åsa Wulff att polisanställda har velat ha bättre skalskydd på polisstationen – i tio års tid.
Richard Haass: USA kan inte gå sin egen väg när det gäller Iran
KOLUMNEN. Richard Haass är amerikansk diplomat och ordförande i tankesmedjan Council on Foreign Relations. Kärnteknikavtalet med Iran är inte perfekt. Men om USA skulle dra sig ur, trots att Iran hittills respekterat avtalet, hotas landets trovärdighet. Trump förstår inte diplomati och förvärrar Nordkoreakrisen.
Läs mer om Council, Iran, Nordkoreakrisen och USA.
Alla partiledare hyllar nätkampanj – öppnar för lagskärpning
Riksdagspartiernas ledare hyllar nätkampanjen #metoo för att uppmärksamma problemet med sexuella trakasserier mot kvinnor. Alla partiledarna flaggar för att lagstiftningen behöver skärpas ytterligare.
Malmström hoppas Macron får mothugg om handelspolitiken
BRYSSEL. Frankrikes president vill bromsa EU:s handelsavtal med bland annat Brasilien och tar upp frågan under höstens första EU-toppmöte. Om handelsförhandlingarna läggs på is vore det riktigt illa, kommenterar EU-kommissionär Cecilia Malmström.
Bankerna tar täten på Wall Street
New York-börserna inledde onsdagshandeln med varierande rörelser.
Läs mer om Wall Street.
Efter IS återstår resten
Raqqa har fallit, Kirkuk har tillfallit Bagdad. Mellanöstern är alltjämt fullt av krishärdar.
Läs mer om Bagdad och Kirkuk.
2–0 till gammelmedia när övergrepp rapporteras
Vad är skillnaden mellan en tidningsman och en SD-man som båda anklagas för sextrakasserier? Svar: den ena får sitt namn publicerat på högersajten Samhällsnytt, den andra inte.
Läs mer om SD-man och Samhällsnytt.
3 läskiga sminkningar som får dig att briljera på Halloween
På jakt efter sminktips inför Halloween? Hälsoliv har samlat ett gäng riktigt grymma sminkningar. Vågar du dig på dem kommer du både briljera och väcka skräck på festen!
Läs mer om Halloween.
SHL-klubben vinner kampen om talangen
AVSLÖJAR: Supertalangen Jesper Wallstedt har bestämt sig
Branson indragen i kidnappningshärva
Affärsmannen Richard Branson blev indragen i en kidnappningshärva och blev ombedd att betala en lösensumma på 40 miljoner kronor.Då avslöjades en avancerad bluff som bland innefattade en perfekt röstimitation av den brittiske försvarsministern.– Hela den här historien låter som något från en James Bond-film eller en John le Carr-bok, men tyvärr är allt sant, säger Branson.
Läs mer om Branson, Carr-bok och John.
Så mycket kostar middagen med Sofia och Carl Philip
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia förbereder sig för fest.På fredag gästar de en välgörenhetsmiddag, dit gäster som HM:s Karl Johan Persson, Tomas Ledin och Isabella Löwengrip är bjudna.Prislappen för att få gå på middagen – 2 500 kronor – går direkt till välgörenhetsorganisationen Project Playground.
Lisa Magnusson: Bygg en ramp bredvid skoltrappan för invandrarbarnen
Moderaterna har fel. Undervisning i svenska som andraspråk är inte att ge barn olika förutsättningar – det är den som skapar lika förutsättningar.