18. Oktober 2017 21.00-21.59

Man nära att drunkna fick armen amputerad

En 54-årig man fick ena armen amputerad sedan han klämts fast under en grävmaskin som fallit ner i en vattenfylld vallgrav i Danmark.Mannen flögs med helikopter till Rigshospitalet i Köpenhamn som senare meddelade att hans tillstånd var stabilt.
Xi Jinpings nya mål: Particeller i privata bolag
President Xi Jinping trycker på för att Kinas internetjättar Weibo och Alibaba ska ge staten ett ägande i bolagen och en direkt aktiv roll i företagsbeslut. På Xi Jinpings begäran pågår också en kampanj för att sätta upp particeller i privata bolag.
Läs mer om Alibaba och Weibo.
Svårt att se att Timells karriär överlever det här
Sverige har knappast upplevt en större tv-skandal.Mannen som en gång lärde en hel generation allt om relationer och kärlek, anklagas nu för sextrakasserier på bred front.Jag har svårt att se att Martin Timells tv-karriär överlever det här.

Här tar PSG ledningen mot Anderlecht

Kylian Mbapp spräckte nollan mot Anderlecht direkt. Stjärnan har nu gjort åtta mål i Champions League – fler än någon annan tonåring tidigare lyckats med. Se Mbapps mål i spelaren.
Läs mer om Anderlecht och PSG.
Leksand vände och vann – efter tuffa tiden
Efter sex raka förluster tog Leksands IF en efterlängtad seger.Leksand låg under hela tre gånger - men vägrade ge upp.Efter 3-3 i fulltid - kunde Leksand avgöra till 4-3 på övertid.Matchhjälte? Tobias Forsberg.
Läs mer om Leksand.
Känd nazist överklagar dom för upplopp
Han dömdes för våldsamt upplopp efter att ha skanderat Heil Hitler.Nu överklagar nazisten Emil Hagberg fängelsedomen på en månad, rapporterar Siren.
Petter Stordalen avslöjar hur han träffade Gunhild
Både Petter Stordalen och frun Gunhild Stordalen lever upptagna liv.Men främst fokuserar de på att just leva.Nu berättar Petter om kärleken till Gunhild. Redan från första gången de träffades visste han att det var något speciellt med henne.– Jag bara visste att hon var en på en miljon, säger Petter Stordalen.
Salem Yohannes, 27: Rör inte mitt hår
Don't touch my hair.Så heter Salem Yohannes föreläsning som handlar om afrokvinnor, deras hår –och rådande normer.–Jag behöver ducka folks händer, slå tillbaka eller rufsa tillbaka, säger hon till GP.
Säpos lista avslöjar hoten mot Sverige
De tar emot 200 underrättelser om terrorism varje dag.Nu listar Säpo hoten mot Sverige – där personer försökt få tag på bomber och automatvapen för att döda människor.NN har stridit för IS och bygger nu upp nätverk för att planera attack i Sverige skriver Säpo i en rapport.
Läs mer om Sverige och Säpo.
Känns som att vi begraver någon vi älskar varje dag
När finansborgarrådet Karin Wanngård, S, på onsdagskvällen mötte medborgare i Tensta under ett öppet möte om den ökade otryggheten gjorden hon en Angela Merkel. – Vi klarar det här, sa hon – i samma tonläge som Merkel sa Wir schaffen das när den stora flyktingkrisen nådde Tyskland hösten 2015.
Bekräftat: Sverige–Danmark ställs in
Svenska Fotbollförbundet bekräftade under onsdagskvällen att VM-kvalmatchen mellan Sverige och Danmarks damlandslag, som skulle spelats på fredag.
Läs mer om Sverige och VM-kvalmatchen.
Tittarnas stora ilska – efter händelsen i bakningsprogrammet
Den brittiska föregångaren till Hela Sverige bakar möter en tittarstorm.Fansen är rasande över att deltagaren Stacey Hart går vidare i programmet – efter att bland annat ha slitit loss en ugnsdörr, skriver Daily Mail.Stacy har: gjort sönder en ugn, glömt hur man räknar, lämnat papper i en kaka. Och det här är semifinalen? skriver en person på Twitter.
Därför bär stjärnorna sorgeband i matchen
Minst 41 människor har omkommit i bränderna på Iberiska halvön. I Champions League-matchen mellan Benfica och Manchester United hedrade spelarna offrena med sorgeband
Dåliga strukturer bromsar Afrikas kamp mot fattigdom
Fattigdomen borde minska snabbare än den gör i Afrika med tanke på ekonomiskt uppsving och förbättringar i hälsa och utbildning. Kontinenten tyngs av ojämlikhet och andra allvarliga strukturfel, menar FN och Afrikanska unionen i en färsk rapport.
Läs mer om Afrika och Afrikanska.
Varför ens vara journalist år 2017?
Medieföretagen påstår sig vilja konkurrera med kvalitet men är sällan beredda att satsa på dem som ska levererar den. Malin Ekman menar att de stora arbetsgivarna i mediebranschen måste förändra hur de ser på sina medarbetare.
Slopa åldersgränsen för mammografi
Var femte kvinna som drabbas av bröstcancer är över 74 år. Trots det upphör mammografiscreening när kvinnor fyllt 74 år. Samtidigt vet vi att risken att dö i bröstcancer minskar med upp till 25 procent för dem som deltagit i mammografi. Tidig upptäckt räddar liv. Det är hög tid att Socialstyrelsen ser över 74-årsgränsen för mammografi, skriver Barbro Westerholm, Elizabeth Bergsten Nordström och Wanja Lundby-Wedin.
Nytt luftvärnssystem flera miljarder dyrare än först sagt
Försvarsmaktens nya luftvärnssystem kan bli mellan 5 och 10 miljarder dyrare än vad som hittills är sagt – totalt omkring 30 miljarder, enligt uppgifter till SvD. Försvarsutskottet kräver nu besked av regeringen om vilka underlag som finns.
Läs mer om SvD.
H65 joggade hem nya poäng – nu väntar första tuffa testet
Mästarlaget har fått smak på segrar.H65 Höör käkade upp Skara HK efter en behaglig dag på jobbet.32-17 säger allt – H65 joggade hem två nya poäng i ligan.
Läs mer om H65 och Skara HK.
Åtalas för våldtäkt i park efter åtta år
En 33-årig Malmöbo åtalas i dag för en våldtäkt som skedde i ett buskage i Folkets park för åtta år sedanHan blev misstänkt efter att polis tagit hans DNA i samband med att mannen gripits tidigare i år för en grov misshandel.
Läs mer om DNA och Malmöbo.
M värnar asylrätten och människors rätt till skydd
Det är centralt att kunna hålla två tankar i huvudet samtidigt: Dels att med respekt för asylrätten driva en hållbar svensk migrationspolitik inom ramen för dagens EU-system. Dels att parallellt med detta peka ut färdriktningen för ett reformerat flyktingmottagande inom EU, skriver Tobias Billström (M) och Johan Forssell (M).
Läs mer om EU-system och Johan Forssell.
Moderaterna vill förändra EU:s flyktingmottagande
Moderaterna sätter ned foten för hur partiet vill utforma migrationspolitiken. På DN Debatt skriver Tobias Billström och Johan Forssell att EU:s flyktingmottagande på sikte måste göras om så att asylrätten prövas vid EU:s yttre gräns.
Läs mer om Johan Forssell.
55 miljoner av Ernstbergers tillgångar frusna
Kronofogden har lyckats spårt en stor summa pengar i jakten på Allra-grundaren Alexander Ernstbergers tillgångar, skriver Expressen. Drygt 55 miljoner kronor har nu spärrats på två konton i Ålandsbanken.
Läs mer om Expressen och Ålandsbanken.
Försämrad säkerhet i Afghanistan slår mot hjälparbetet
Våldet i Afghanistan tvingar hjälporganisationer att dra ned på verksamheten i landet. – Det har blivit svårare och farligare att arbeta i Afghanistan, säger Melker Måbeck, internationell chef på Röda korset.
Läs mer om Afghanistan, Melker Måbeck och Röda.
Många döda i våldsam terrorvåg
Antalet dödsoffer i attentaten i sydöstra Afghanistan i tisdags har stigit till omkring 80 och antalet skadade till 300. Det gör attackerna till de blodigaste sedan i våras.
Läs mer om Afghanistan.
Danska konflikten inte löst – VM-kvalmatchen ställs in
VM-kvalet mellan Sverige och Danmark ställs in. Beskedet kan få tunga följder för EM-tvåan Danmarks damlandslag. – Jag tror att det blir hårda konsekvenser, säger svenska landslagschefen Marika Domanski Lyfors.
Läs mer om Danmark, Sverige och VM-kvalmatchen.
Mikael Ymer föll – pressade stjärnan
Mikael Ymer, 19, spelade länge sitt livs tennis.Men till slut blev rutinerade tysken Mischa Zverev, 30, för tung.Svensken föll med 6-1, 5-7, 4-6 – och därmed är sista svenskhoppet i Stockholm Open utslaget.
Läs mer om Mischa Zverev och Stockholm Open.
Skulle byta blöja – tog barnporrbilder
En 36-årig man blev tillfrågad om att byta blöja på en bekants lille son. Han passade då på att ta bilder på den nakna bebisen och spred dem i barnpornografikretsar, skriver Skånska dagbladet.
Läs mer om Skånska.