19. Oktober 2017 00.00-00.59

Trump lovade pengar till sörjande far – men inga kom

USA:s president Donald Trump lovade en sörjande far till en dödad soldat cirka 200.000 kronor ur egen ficka och att starta en insamling till familjen – men höll inte löftet. Det skriver Washington Post som intervjuat fadern.
Läs mer om Donald Trump och Washington Post.
Lindelöf spelade som en robot, känslokallt
Från succ på försäsongen till frysboxen när Premier League startade har Vikor Nilsson Lindelöfs karriär nu tagit en ny vändning. På hans gamla arena gjorde han enbart sina gamla fans besvikna.
Läs mer om Premier League.
Regeringen kallar till möte om svenska styrkan i Irak
Konflikten mellan kurdiska och irakiska styrkor i Kirkukprovinsen påverkar den svenska militära insatsen i området.Nu träffas partierna för att diskutera situationen.– Jag tycker inte att vi kan lämna Nineveslätten åt sitt öde, säger Mikael Oscarsson (KD), försvarspolitisk talesperson.
Hjälpsam kvinna stal från åldringar
En 80-årig kvinna i Nöbbelöv i Lund och en 87-årig man i centrala Malmö blev båda utsatta för åldringsbrott under onsdagen.Kvinnan lurades av falsk hemtjänstpersonal – mannen blev bestulen när han fick hjälp att öppna porten hemma.
Läs mer om Lund, Malmö och Nöbbelöv.
Fritidsledare misstänkt för barnporrbrott
En fritidsledare vid en skola norr om Stockholm misstänks ha filmat lättklädda pojkar vid runt 2000 olika tillfällen. Enligt åklagaren har han gjort sig skyldig till barnpornografibrott.
Läs mer om Stockholm.
Ryska troll ville skapa rädsla bland svarta amerikaner
De ryska försöken att påverka amerikanska folket kan ha sträckt sig så långt som till att starta självförsvarsutbildningar för svarta amerikaner i ett försök att underblåsa sociala oro. Det skriver CNN som tagit del av utredningsdokument.
Läs mer om CNN.