19. Oktober 2017 07.00-07.59

SHB: Dustin ska upp över 20 procent

Handelsbanken Capital Markets höjer riktkursen för Dustin till 87 kronor från 80 kronor.
Läs mer om Dustin.

SHB höjer Nederman

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Nederman till öka från minska.
Läs mer om Nederman.
TV4 anmälda – nu kan kanalen straffas
Granskningsnämnden för radio och tv kräver TV4 på 25 000 kronor.Anledningen är att de hade ett för långt reklamavbrott under alpin-VM i februari.Granskningsnämnden anser att TV4:s överträdelse av bestämmelsen har en tydlig karaktär av nonchalans, skriver de i sitt yrkande till Förvaltningsrätten.
Läs mer om Förvaltningsrätten och TV4.
Makalösa succn: Sänkte Montreal – på egen hand
LOS ANGELES. Så kom det efterlängtade genombrottet i LA Kings och NHL för talangen Adrian Kempe, 21. Med sitt första hattrick i ligan dominerade han nattens möte med Montreal, som Kings vann med 5-1. Kempe hade inte gjort någon poäng under de första fem omgångarna, men nu blev det fyra poäng, då han hade en assist också. - Otroligt skönt att få utdelning. Det här var inget jag gick och trodde skulle hända när jag vaknade upp i morse, sa Adrian i en tv-intervju med NBC Sports direkt efter slutsignalen.
Läs mer om Adrian, Adrian Kempe, Montreal och NHL.

Svårsläckt brand i förskola – misstänkt mordbrand

Det har brunnit ordentligt i en förskola i Norrköping under natten.Räddningstjänsten tror att släckningsarbetet kommer fortsätta till lunch.Polisen misstänker mordbrand.– Uppfattningen är att den inte startats på naturlig väg, säger Björn Öberg, presstalesperson vid polisen i Östergötland.
Högre vinst än väntat för Tele2
Teleoperatörens vinst för et tredje kvartalet blev högre än vad analytikerna räknat med.
Läs mer om Tele2.
Nytt rekord på Wall Street
New York-börserna visade positiva rörelser i onsdagshandeln.
Läs mer om Wall Street.
Mia Brunell Livfors tar klubban i Dustin
Valberedningen i Dustin har nominerat Mia Brunell Livfors till ny styrelseordförande, efter att bolagets nuvarande ordförande Fredrik Cappelen meddelat att han inte ställer upp för omval på årsstämman 2016/17.
Läs mer om Dustin och Fredrik Cappelen.
Lägre vinst än väntat för Telia
Telia redovisar en vinst före skatt på 1 044 miljoner kronor för tredje kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 4 359 miljoner kronor motsvarande period i fjol.
Läs mer om Telia.
Stjärntränarna i bråk – trots att de inte möttes
Jos Mourinho och Antonio Conte verkar inte vara bästa vänner.Efter onsdagens Champions League rök duon ihop – trots att de var på helt olika platser av Europa.– Han behöver ta en titt på sig själv, säger Conte enligt The Guardian.
Sparkcykel kastad mot man från lägenhet
Den 45-årige mannen rastade sina tre hundar när en sparkcykel plötsligt flög mot honom.Någon kastade ner föremålet från en lägenhet och polisen har upprättat en anmälan om försök till misshandel.
Katt flög ur husbilen - söks i Sjuhärad
En kvinna som körde bakom en husbil vid Rångedala öster om Borås upplevde något förmodligen ganska ovanligt förra veckan. Plötsligt kom en katt flygande ut ur husbilens taklucka. Den landade, något förvirrad, på vägbanan och försvann sedan till skogs, rapporterar P4 Sjuhärad.
Läs mer om Rångedala och Sjuhärad.
Credit Suisse sänker Com Hem
Credit Suisse sänker sin rekommendation för Com Hem till neutral från outperform. Riktkursen om 130 kronor kvarstår.
Läs mer om Com Hem.
Me too ger röst åt tusentals år av tystnad
Den pågående nätkampanjen mot sexövergrepp kan ses som ett uppror mot en kvinnosyn som är djupt rotad i den västerländska kulturen. Redan i antika myter gick sexuellt våld och idn om erövring ofta hand i hand – ett våld som i verkligheten ständigt lämnat tystade, plågade kvinnor i sitt spår.
Oväntade vändningen mellan Samir och Sigrid
Let's dance-profilen Sigrid Bernson och artisten Samir Badran har varit tillsammans sedan april. Nu avslöjar paret om barn finns i deras framtid. – Inte nu, inte än - men ja, säger Sigrid Bernson i en video på parets Youtube-kanal.
Hälften av väljarna tror att Trump-nyheter är påhitt
Donald Trump anklagar gärna medierna för fake news.Det har fått gehör hos de amerikanska väljarna.Närmare hälften tror att journalister hittar på historier om presidenten, visar en ny undersökning från Politico/Morning Consult.
Läs mer om Trump-nyheter.
Brand i lägenhet – en person hittad
Räddningstjänsten har ryckt ut till ett område i Eksjö efter en brand i lägenhet på andra våningsplanet.En person har hittats i bostaden, enligt räddningschef Micael Carlsson.– Det har brunnit i en säng och man har hittat en person.
Läs mer om Eksjö och Micael Carlsson.
Svårsläckt brand i förskola i Norrköping
Räddningstjänsten i Norrköping har under natten försökt få kontroll över en brand på en förskola. Branden bröt ut vid midnatt och tidigt på morgonen fanns fortfarande ingen prognos kring när den kan vara släckt, enligt inre befäl Anders Finn.
Läs mer om Norrköping.
Anna-Lena Laurn: Societetslejonet som utmanar Putin
ANALYS. Hon har 5,2 miljoner följare på Instagram och anses tillhöra Rysslands mest inflytelserika kvinnor. Hennes far var Putins högste chef och välgörare på 1990-talet. Nu ställer Ksenija Sobtjak upp i ryska presidentvalet.
Läs mer om Instagram, Ksenija Sobtjak och Putin.
Kan nekas mammografi – trots att hon haft cancer
Anne-Christine Westlund, 71, har haft bröstcancer som upptäcktes med mammografi.Men snart faller hon för åldersgränsen. Kvinnor som är 75 år eller äldre kallas inte till mammografiundersökning.– Det är ren diskriminering! Mammografin har varit en trygghet för mig.
Professorn: Äldres liv värderas lägre
Äldre får mindre och sämre behandling än yngre, exempelvis när det gäller hjärtsjukdom och cancer. Värst är det för äldre kvinnor. – Åldersdiskriminering är olagligt men sker i praktiken ändå. Man värderar äldres liv lägre, säger geriatrikprofessorn Yngve Gustafson.
Läs mer om Yngve Gustafson.
Personbil och moped i krasch – oklart skadeläge
En personbil och en moped har krockat i centrala Göteborg.Skadeläget är i nuläget oklart.– Vi är på väg dit tillsammans med räddningstjänst och ambulans, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst.
Läs mer om Göteborg.Skadeläget och Väst.