19. Oktober 2017 08.00-08.59

Söders lysande undantag – en framtida krogklassiker?

Behöver Stockholm verkligen ett till brasserie? Och är Götgatsbacken rätt plats? Med raden av nyöppningar i samma genre är svaret egentligen nej. Men La Colline utgör ett lysande undantag.
Läs mer om Götgatsbacken.

Varje dyslektiker har någon liten superkraft

När Hampus Hedström berättade om sin dyslexi på Youtube var det många som hörde av sig och tackade – de hade saknat en förebild. Nu vill han stötta andra unga som har läs- och skrivsvårigheter.
Läs mer om Youtube.
Stjärnan har opererat bort flera organ – nu berättar hon
Skådespelaren Christina Applegate har opererat bort flera organ - för hälsans skull.Nu avslöjar den cancerdrabbade Bad moms-stjärnan hur hon skyddar sig från sjukdomen.För två veckor sedan opererade jag bort mina äggstockar och äggledare. avslöjar Christina Applegate i onsdagens The Today show.
Spaniens krav: Besked om Kataloniens självständighet
Fram till klockan 10 i dag har Katalonien på sig att utropa självständighet, enligt Spaniens regering.Förra veckan höll regionledaren Carles Puidgemont ett tvetydigt tal där han uppmanade till dialog.Nu har han bara några timmar på sig att välja.
Läs mer om Katalonien.

40 döda i självmordsdåd mot militärbas i Afghanistan

Över 40 soldater har dödats i en självmordsattack mot en militärbas i södra Kandaharprovinsen i Afghanistan, skriver Al Jazeera.Attacken innefattade två självmordsbombningar.Enligt uppgifter har talibanerna tagit på sig dådet.
En person allvarligt skadad – påkörd av smitare i villaområde
En person har förts till sjukhus efter att ha blivit påkörd av en bil på Älvdalsvägen i Hässelby villastad. Föraren smet från platsen men greps drygt en timme senare i närområdet.
Läs mer om Hässelby och Älvdalsvägen.
Avanza missar prognoserna
Nätbanken Avanza redovisar ett rörelseresultat på 104 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2017.
Tjuvkika på världens största kryssningsfartyg
Nyfiken på världens största kryssningsfartyg?Ta en förhandstitt här på mäktiga Symphony of the Seas som övertar titeln när hon debuterar i Medelhavet i april.Ett fartyg lastat med häftiga upplevelser.
Läs mer om Medelhavet och Symphony.
Ännu en tuff uppgift väntar för Östersund
Topptipset 19 oktoberSpelstopp: 18.59Spelexpert: Johan Meijer
Läs mer om Östersund.
Lazio kommer med toppform
Dagens bästa spel 19 oktoberSpelform: Bomben 2.Spelstopp: 18.59Spelexpert: Johan Meijer
Fördel för Växjö på hemmaisen
Oddset-duellen är kampen mellan SportExpressens Eskil Hellberg och Johan Videll.Varje dag väljer de två spelexperterna ut sitt bästa spel i en ärofylld tävling om av vara den främsta tipparen.De redovisar dessutom alla sina spel, så välj en favorit – eller rygga båda två!
Läs mer om Johan Videll.Varje och Växjö.
V64 och DD: Han är bästa singelstrecket
Spelvärd: Per-Eric MalmTORSDAG 19 OKTOBERV64 och Dagens dubbel, Bro ParkBeräknat spelstopp: 19.25 (V64), 20.53 (DD)
Läs mer om Bro ParkBeräknat.
Östersunds fräcka pik – mot spanska jätten
Östersunds FK har två raka segrar i Europa League.Nu väntar Athletic Bilbao på Jämtkraft arena.Men Brwa Nouri räds inte motståndarna.– De är jävligt bra, de här jävlarna. Men jag fruktar inte någon, säger han.
Ökad orderingång men minskad vinst för Mycronic
It-bolaget Mycronics försäljning och resultat minskade under det tredje kvartalet, medan orderingången ökade kraftigt.
Läs mer om Mycronic.
Efter Telias rapport: Är svaga i Sverige
Efter vinstfall och hård press redovisar nu Telia ett resultat i linje med förväntningarna.Och mardrömmen i Eurasien närmar sig ett slutMen:– Telia ska fokusera på sina hemmamarknader men man är oroväckande svag på vissa punkter i Sverige, säger Nordnets sparekonom Joakim Bornold.
Pojke påkörd av personbil – oklart skadeläge
En person har förts till sjukhus efter att en personbil kolliderat med en cyklist.Enligt polisen rör det sig om en ung person.– Jag har ingen exakt ålder men det är en ung person, en pojke, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst.Skadeläget är i nuläget oklart.
Läs mer om Väst.Skadeläget.
MTG sänker prognos
MTG uttrycker sig mindre optimistiskt vad gäller årets resultatutveckling för bolagets spel- och esportsområde, MTGx, i rapporten för det tredje kvartalet.
Läs mer om MTGx.
Vinsten faller för Mycronic
It-företaget Mycronic (före detta Micronic Mydata) redovisar ett resultat efter skatt på 41,5 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2017 (115).
Läs mer om Micronic Mydata och Mycronic.
Orexo ökar vinsten
Specialistläkemedelsbolaget rapporterar en ökad vinst, men minskad omsättning för det tredje kvartalet.
Resultatökning för Fabege
Fastighetsbolaget Fabeges hyresintäkter uppgick till 580 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2017 (534).
Läs mer om Fabege.
Hampus, 12, pantade ihop till en hälsoklinik i Somalia
Hampus ville göra något för att hjälpa andra. Nu har han samlat ihop pengar så att en hälsoklinik i Somalia kan öppna.
Läs mer om Somalia.
Nu är det kris i den anrika NHL-klubben
GUNNAR NORDSTRÖM: Men coachen hänger nog inte löst
Viktor Lundquist: Och nu också Gävle hamn
Gävle fogar sig till raden av exempel på hur politikerna inte förmår inse vilka krav som vaktslåendet som rikets säkerhet ställer på dem, skriver Viktor Lundquist.
Läs mer om Gävle och Viktor Lundquist.
Unga stjärnan pekas ut som Brad Pitts nya flirt
Efter skilsmässan från Angelina Jolie har Brad Pitt tidigare kopplats ihop med skådisen Sienna Miller.Men nu pekas en ny ung stjärna ut som skådespelarens nya kärleksintresse.Enligt tidningen In Touch har Brad Pitt fallit för den brittiska skådespelaren Ella Purnell.
Duons bakslag: Kan inte träna
Både Sean Bergenheim, 33, och Mattias Nörstebö, 22, har konstaterade hjärnskakningar.Frölunda kommer att få klara sig utan duon en längre tid.Bergenheim har inte kunnat träna på närmare tre veckor.– Han befinner sig lågt i trappan, säger Roger Rönnberg om 33-åringens status.
Läs mer om Roger Rönnberg.
Bråket som kostat Zlatan 66 miljoner
Zlatan Ibrahimovic har tappat hela 66 miljoner kronor i intäkter.Anledningen är en affär som resulterat i ett mindre fiasko för den svenske superstjärnan – och ett bråk som fortfarande inte är löst.
Läs mer om Zlatan.
Polis jagar mörk kombi efter smitningsolycka
En fotgängare har blivit påkörd av en bilist i Hässelby Villastad, uppger Stockholmspolisen på sin webbplats. Efter olyckan har bilisten smitit från platsen.En mörk kombi – med plåtskador på vänstra fronten – har hittats i närområdet.
Per M: Med fransk brytning tar man sig fram
Kåseri. Jag borde möjligen sluta med galghumorn. Eller kanske inte.
Polisens interna mejl om varningen 2016: mycket besvärande
Rikspolischefen Dan Eliassons närmaste medarbetare varnades redan för ett år sedan om misstänkta oegentligheter i upphandlingen av pass. I ett mejl skriver rikspolischefens byråchef att uppgifterna är mycket besvärande. Varningen kom från ett bolag som ägs av tyska staten. Nu utreds personer ur den högsta polisledningen av polisens särskilda utredningar.
Pengamorot ska ge ny antibiotika
Regeringen vill ge pengar till läkemedelsbolag för att skynda på utvecklingen av antibiotika som står emot motståndskraftiga bakterier.
Självkörande bilar retar upp andra förare och ökar olycksrisken: De kör som robotar
Många ser fram emot att kunna lämna över bilkörningen åt en dator – framför allt i situationer som bilkö. Men självkörande bilar kommer också med en del problem som behöver lösas. Problemet som diskuterats mest har handlat om hur självkörande bilar ska kunna välja mellan att exempelvis skydda passagerarna i bilen genom att tvingas köra över en person utanför bilen. Det har också funnits frågetecken kring vem som faktiskt har skulden när en självkörande bil krockar och vissa tror att fotgängare kan lura självkörande bilar att stanna för allt och alla. Et
Uppåt Tokyobörsen efter yenförsvagning
De ledande asiatiska börserna har utvecklats åt olika håll på torsdagen. Att yenen ligger kvar kring tremånaders-lägsta mot dollarn på torsdagen efter en försvagning på onsdagen har stött Japans börser.
Stjärnan har opererat bort flera organ – nu berättar hon
Skådespelaren Christina Applegate har opererat bort flera organ - för hälsans skull. Nu avslöjar den cancerdrabbade Bad moms-stjärnan hur hon skyddar sig från sjukdomen. För två veckor sedan opererade jag bort mina äggstockar och äggledare. avslöjar Christina Applegate i onsdagens The Today show.
Stora problem i tågtrafiken – flera avgångar ställs in
Det är stora problem i tågtrafiken i Västsverige på grund av ett växelfel i Vänersborg.Flera avgångar har ställts in och det väntas vara fortsatta problem under dagen.– Vi rekommenderar alla att hålla sig uppdaterade på vår hemsida där vi lägger ut all ny information, uppger Västtrafiks störningsjour.
Nylander målskytt när Toronto vann
William Nylander gjorde sista målet när Toronto vann – den sjätte segern av sju möjliga i höst – hemma mot Detroit i NHL-ishockeyn, 6–3. För St Louis gjorde Alexander Steen comeback efter handskadan.
Läs mer om Alexander Steen, Detroit och Toronto.
Vinstras för Telia – resultatet sämre än väntat
Telia redovisar en vinst före skatt på 1.044 miljoner kronor för tredje kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 4.359 miljoner kronor motsvarande period i fjol. Analytiker hade i genomsnitt räknat med en vinst före skatt på 1.266 miljoner kronor, enligt Reuters sammanställning.
Läs mer om Telia.
Avlyssning av kriminellas telefoner ska underlättas
Regeringen vill ytterligare stärka möjligheterna att avlyssna och övervaka kriminellas telefon- och datatrafik. Enligt ett nytt förslag ska polis och åklagare få rätt att övervaka all elektronisk kommunikation från en brottsmisstänkt, inte bara enskilda telefonnummer. – Det här förenklar kampen mot organiserad kriminalitet, säger justitieminister Morgan Johansson (S).
Läs mer om Morgan Johansson.