19. Oktober 2017 13.00-13.59

Nordea: Köp Fenix Outdoor

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Fenix Outdoor till köp från behåll.
Läs mer om Fenix Outdoor.
Så maxar du näringsupptaget från dina grönsaker
Det allra viktigaste är så klart att man äter grönsaker, oavsett vilken form de kommer i. Men om du vill få i dig så mycket näringsämnen som möjligt från grönsakerna är det också bra att tänka på hur du tillagar dem.
Anställd: Martin Timells beteende finns på band
TV4-krisen växer, efter anklagelserna om rasism, sexism och homofobi mot Martin Timell och Äntligen hemma.Kanalen tvingas försvara sig i Nyhetsmorgon och produktionsbolaget bakom tv-serien har kallat till krismöte –samtidigt inleder ägarna en internutredning.På mötet vittnar anställda om att Timells beteende ska finnas bandat.– Då vill jag ta del av det materialet, ska Meters vd Björn Persson ha sagt.

Uefas besked – efter konflikten

GÖTEBORG. VM-kvalmatchen mellan Sverige och Danmark ställs in.Det bekräftar Uefa för Radiosporten i dag.Ytterligare information om eventuella disciplinära åtgärder kommer att kommuniceras senare, skriver Uefa i ett mejl.
Läs mer om Danmark, Radiosporten, Sverige och Uefa.
Filmrecension: Vilken jävla cirkus – ett kulört gytter av klicher
Helena Lindblad om Helena Bergströms nya film Vilken jävla cirkus.
Läs mer om Vilken.
Filmrecension: Sagolik varg hemsöker stenig by
Helena Lindblad om Wolf and sheep.
Läs mer om Wolf.
De kom från öst
När de finländska advokatbyråerna etablerade sig på den svenska marknaden uppstod viss förvåning och vägen framåt har knappast varit spikrak.
Vinstfall för Elanders
Elanders redovisar ett resultat efter skatt på 14 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2017 (58).
Skambelagd Asia Argento lämnar Italien
Läs mer om Italien.
JUST NU: Flera barn i Danmark har blivit förgiftade av svampar
Flera barn i Danmark ska ha blivit förgiftade av svampar, nu har akutmottagningarna gått i beredskap.Övriga omständigheter är i nuläget oklara.– Vi arbetar för att ta reda på var precis det har skett, säger Region Själlands presstjänst.
Läs mer om Danmark.
Klart: Northvolt bygger jättefabriken i Skellefteå
Nu meddelar Northvolt att den jättelika batterifabriken hamnar i Skellefteå.Det väntas ge staden mellan 2 000 och 2 500 nya arbetstillfällen.– Det är ett styrkebesked för hela norra Sverige, säger Lorents Burman, kommunalråd i Skellefteå.
Filmrecension: Herr och fru Adelman – uselt om provocerande egon
Kerstin Gezelius om dramat Herr och fru Adelman.
Läs mer om Adelman och Herr.
En fjärde misstänkt dras in i Allra-härvan
Allras vd Alexander Ernstberger sitter redan häktad. Två av hans kollegor har sedan tidigare delgivits misstanke om brott. Nu dras en fjärde person, misstänkt för grovt penninghäleri, in i Allra-härvan. – Det avser pengar som härrör från samma brott som övriga personer är misstänkta för, säger åklagare Thomas Hertz.
Hasse Eriksson: Har man valt en fond efter telefonråd bör man vara vaksam
Fler misstänkta dras in i härvan kring Allra. Hasse Eriksson, DN:s webbredaktör för ekonomi svarar på tre frågor kring härvan.
Läs mer om Allra.
Filmrecension: Konstdeckare om van Gogh i pulserande färger
Världens första oljeanimerade film gräver i det gamla mysteriet om Vincent van Goghs död. Självmord? Eller mord? Men det är framför allt i porträtten det smäller till.
Läs mer om Gogh och Vincent.
Filmrecension: Shapeshifters – en bön för flerspråkigheten
Migration, längtan, splittring och tillhörighet är centrala begrepp i Sophie Vukovics filmiska essä. Hynek Pallas drabbas av akut igenkänning.
Containrar och mikrotjänster kräver nytt säkerhetstänk – så gör du
Med moderna arkitekturer kommer nya utmaningar för säkerhet som ett brev på posten. Ett första steg mot säkra it-miljöer är att se över konstruktionen av containrar. Här är goda råd.
Varnar för ny börskrasch – 30 år efter Black Monday
New York-börsen rasade 23 procent – på en dag. 19 oktober är det 30 år sedan Black Monday, börskraschen på Wall Street 1987. Som följdes av ett lika enastående rally på tisdagen. Och det kan hända igen, varnar experter. – Marknaderna nu är mindre transparenta än de var då, säger ekonomiprofessorn Charles Geisst.
Läs mer om Black Monday och Wall Street.
Filmrecension: Mördare i bebismask slaktar flicka på repeat
Wanda Bendjelloul om skräckfilmen Happy death day.
Läs mer om Happy.
Såg arabisk ut – kastades av flygplan
Två män som skulle åka med ett flyg från Landvetters flygplats tvingades lämna planet för en extra säkerhetskontroll efter att en av männen, med arabiskt utseende, utbytt en blick med den andre. Nu får den andre mannen 10.000 kronor i skadestånd.
Stockholms stad om miljardsmällen: leverantörens ansvar
Ett slarvfel av Evry ser ut att diskvalificera konsultbolaget från Stockholms stads upphandling av it-stöd och administration. Men inte heller staden lyckades hitta felet när de fyra anbuden gicks igenom.
Läs mer om Evry.
Stockholms stad om miljardsmällen: leverantörens ansvar
Ett slarvfel av Evry ser ut att diskvalificera konsultbolaget från Stockholms stads upphandling av it-stöd och administration. Men inte heller staden lyckades hitta felet när de fyra anbuden gicks igenom.
Läs mer om Evry.
Terrorplaner och hot – Säpo offentliggör inkomna tips
Nu har Säpo, i en skrivelse till regeringen, gjort något ovanligt och offentliggjort flera verkliga exempel på inkomna hot och tips. Bland annat tips om terrorplaner och uppgifter om IS-anhängare i Sverige – som har tillgång till automatvapen.
Läs mer om IS-anhängare, Sverige och Säpo.
Här är hotellet där precis allt handlar om gin
För trehundra år sedan fanns det tusentals ginhak i London.I dag får ginälskaren nöja sig med templet till spritdrycken på Portobello Road:Ett hotell i fyra våningar helt tillägnad den enbärskryddade läckerheten.
Läs mer om London.I och Portobello Road.Ett.
Allt fler vågar anmäla sexuella övergrepp
Allt fler kvinnor anmäler att de utsatts för sexuella övergrepp.Det kan vara en del av ett socialt klimat i förändring, berättar Stina Holmberg på Brottsförebygganderådet (Brå) för Kvällsposten.– Man tror att anmälningsbenägenheten är högre i Sverige än i många andra länder där det finns en ännu starkare tystnadskultur.
Trots bakslag – vägrar ge upp Portugal-skatt
Magdalena Andersson vägrar ge upp Portugalpensionärernas skattepengar.Men just nu råder förvirring kring frågan.För vad står det egentligen i Portugals nya budget?–Vi måste få bekräftat om det finns något förslag eller inte, säger Claes Lundgren, ämnesråd på finansdepartementet.
Läs mer om Portugal-skatt.
Mannen som pratar med hundar kommer till Sverige
Cesar Millan – mannen som pratar med hundar – kommer till Sverige.I april nästa år gästar han Helsingborg Arena, enligt Helsingborgs Dagblad.
Internutredning mot SVT-chef efter uppgifter om trakasserier
En SVT-chef internutreds efter uppgifter om sexuella trakasserier på arbetsplatsen. Anklagelserna har enligt tidningen Dagens ETC framkommit i samband med #MeToo-uppropet. – SVT är en stor arbetsplats som inte är förskonad från den här typen av grejer, säger Hanna Dowling, chef för företagskommunikation på SVT, till DN.
Läs mer om Hanna Dowling och SVT.
Malin Diaz till Djurgården
Djurgården blir Malin Diaz nästa klubbadress. Eskilstuna-mittfältaren har skrivit ettårskontrakt med Djurgården från och med nästa allsvenska säsong.
Läs mer om Djurgården och Malin Diaz.
Samsung visar upp Bixby 2.0 – anpassas för det smarta hemmet
Samsung öppnar upp nästa generation av sin röststyrda digitala assistent för tredjepartsutvecklare och det smarta hemmet.
Läs mer om Bixby.
Teleoperatörer åt olika håll på börsen
Stockholmsbörsen handlades ned i den inledande handeln på torsdagen med en rad storbolagsrapporter i fokus. Tele2 var rapportvinnare medan sektorkollegan Telia samt MTG och Avanza föll efter sina.
Läs mer om Avanza, MTG och Telia.
Nissan stoppar inhemsk produktion
Japanska fordonstillverkaren Nissan har beslutat att stoppa all inhemsk bilproduktion från och med i dag, torsdag. Stoppet ska gälla i två veckor.
Läs mer om Nissan.
13.00: Andersson och Strandhäll håller pressträff
Finansminister Magdalena Andersson och Socialminister Annika Strandhäll håller pressträff för att presentera regeringsbeslut angående Sveriges största yrkesgrupp.
LIVE: Följ och se Bundesliga
Här ser du dagens match i Bundesliga och ser alla mål från den tyska ligan!
Läs mer om Bundesliga.
Självmordsförsök på Sis-hemmet Rebecka
13-åriga Jasmine Bergström begick självmord på det låsta ungdomshemmet Rebecka på Ekerö. I september försökte en annan ung flicka ta sitt liv på Sis-hemmet.