19. Oktober 2017 19.00-19.59

Jag skäms för hur män begår de här övergreppen

Tusentals kvinnor har delat med sig av sina erfarenheter av sexuella övergrepp under hashtaggen #metoo.Flera män belyser också ämnet via sociala medier.Här berättar fyra män om tystnadskultur som omger trakasserierna och övergreppen.– Om man känner så många kvinnor som har drabbats måste man också känna män som utsätter dem. Sen kom jag att tänka att jag själv har gjort saker som kan platsa under den här hashtaggen, som kan ses som sexuella trakasserier, säger Manne Forssberg.
Läs mer om Manne Forssberg.

Hoppade av Bandidos – Rene Lobos berättar om sitt nya liv

När Rene Lobos kom ut från fängelset förra året möttes han av champagne och kokain i en limousin.Ett år senare lyfts den tidigare Bandidosmedlemmen fram som ett lyckat exempel från Fryshusets avhopparverksamhet i Stockholm.Dikter och teater har ersatt våld och droger.–Poesin har betytt allt för mig, säger han.
Maria, 32: De kallade mig hockeyhoran
Maria Broström, 32, funderade och grät – och så bestämde hon sig.I en rad inlägg på Twitter berättar den tidigare elitspelaren i handboll för första gången allt om våldtäkten för 19 år sedan.– Jag vill inte bära på det här själv längre. Det räcker nu, säger Maria Broström.
Läs mer om Maria Broström och Twitter.
Pappan om sista kvällen med barnen
Inledningsvis misstänktes pappan för mord på sin fru och parets tre barn.Misstankarna mot honom försvagades snabbt och för en och en halv vecka sedan meddelade åklagaren att förundersökningen lagts ner och att mamman dödat barnen och tagit sitt eget liv.I förhör berättar pappan om sista kvällen.– Allt var normalt, som vanligt. Jag hade den bästa familjen i hela världen.

Moderatförslaget: Sätt in militär i förorterna

Här är moderatförslaget för att komma åt de kriminella gängen:Militär i Stockholmsförorterna – typ Rinkeby, Tensta, Husby och Hallunda och Norsborg.– Det är de hederliga människorna i området som råkar illa ut. Vi behöver gå in för att stötta dem, säger riksdagsledamoten Mikael Cederbratt (M) till StockholmDirekt.
Vinterkräksjukan extra tidig i år
Nu har årets säsong av vinterkräksjukan kommit igång. De senaste fyra åren har svenskarna kommit lindrigt undan, hur det blir i år är ännu för tidigt att säga. Om det handlar om en ny variant av viruset som vi inte har motståndskraft mot kan säsongen bli tuff.
Jättetavlan: Är en väldigt dålig touch
Östersunds FK fick en mardrömsstart hemma mot Athletic Bilbao.I den 14:e minuten stod Aly Keita för en jättetabbe - som Bilbao utnyttjade till 1-0.– Det är en väldigt dålig första touch, säger Kanal 9:s expertkommentator Anders Svensson.
Förare körde in i tre parkerade bilar – och flydde från platsen
Två bilar måste bärgas efter en smitningsolycka på Kirseberg i Malmö.Enligt initiala uppgifter körde en bilist in i tre parkerade bilar.– Någon har sedan stuckit från platsen, säger Fredrik Bratt, informatör vid polisens ledningscentral.
Ryska ministern om svenska oron: Lustigt
De har anklagats för att försöka påverka andra länders valresultat.Men ryska utrikesministern Sergej Lavrov förnekar att hans land tänker lägga sig i riksdagsvalet – och skrattar bort den svenska oron.– Jag är säker på att de som har koll på läget förstår hur lustigt allt det här är, säger han vid en presskonferens enligt Tass.
Läs mer om Sergej Lavrov.
Metall från Kongo nyckel till Northvolts framgång
Människor dör i trånga tunnlar när de desperat försöker gräva fram kobolt, mineralen som Northvolt och andra företag behöver för att tillverka elbilsbatterier för framtidens gröna trafik. Här är mineralerna bakom batteriboomen – och deras kostnader i pengar och människoliv.
Läs mer om Kongo och Northvolt.
Trump om stupad soldat: Visste vad han gav sig in i
Trump får kritik för att inte ha kontaktat familjerna till stupade soldater samt uttryckt sig okänsligt till de han kontaktat. Kontroversen kommer sedan Trump själv beskyllt tidigare presidenter att strunta i anhöriga. Presidenten uppges ha sagt till en av soldaternas änka att hennes man Visste vad han gav sig in i.
Läs mer om Trump och Visste.
Anställda vid Stockholms universitet trakasseras
Medarbetare på Stockholms universitet och medlemmar i nätverket Jagärhär har utsatts för trakasserier, hat och till och med ett dödshot. Upprördheten på nätet har växt fram sedan universitetet avslutade samarbetet med en forskare.
Läs mer om Jagärhär.
Putin: USA pressar IOK
Rysslands president Vladimir Putin hävdar att USA pressar Internationella olympiska kommittn (IOK) till att ta beslut om att förbjuda Ryssland från att delta i vinter-OS i Pyeongchang 2018.
Johanna Larsson klar för WTA-slutspel
Det är en av svensk tennis största framgångar på många, många år. Samtidigt som de svenska herrarna är ute ur Stockholm Open, så har Johanna Larsson, i par med Kiki Bertens, tagit sig till WTA–slutspelet i dubbel. – Det är definitivt en milstolpe, säger hon själv.
#metoo sätter etiken under hård press
Den pågående #metoo-kampanjen sätter den svenska medieetiken under hård press. Den synliggör också den diskrepans som finns mellan den publik som i huvudsak får sina nyheter på sociala medier och de som vänder sig till gamla etablerade medier.
Tröttsamt att bli kallad fascist för att jag känner mig som spanjorska
BARCELONA. Studenter vid universitet och högskolor i Katalonien spelar en viktig roll i mobiliseringen på gator och torg för självständighetsivrarna. En dryg månad efter starten på manifestationerna börjar dock en viss demonstrationströtthet göra sig gällande, vilket har potential att påverka utgången i kraftmätningen med Madrid.
Läs mer om Katalonien och Madrid.
Två barn döda och flera sjuka av giftsvamp
Två barn har avlidit och ytterligare tre allvarligt sjuka barn ur samma familj vårdas på Rigshospitalet i Köpenhamn efter misstankar om att de har fått i sig giftig svamp, rapporterar danska medier.
Läs mer om Köpenhamn och Rigshospitalet.