19. Oktober 2017 21.00-21.59

Arsenal tog viktig seger efter drömmål

Arsenal hade en tuff bortamatch i Belgrad mot Röda Stjärnan.Det var länge mållöst - men Olivier Giroud sköt tre poäng till Arsenal efter ett drömmål.

Larm om explosion

Strax efter 21.30 ryckte polis, ambulans och räddningstjänst ut till Bennets väg i Malmö efter larm om en eventuell explosion.– Vi har flera uppringare som har hört höga smällar och glas som krossas, säger Rickard Lundqvist vid ledningscentralen för polisen i Region syd.Texten uppdateras
Läs mer om Malmö, Region och Rickard Lundqvist.
Passagerare tvingades byta SAS-plan efter olycka
När en cateringleverans skulle lämnas på ett SAS-plan skedde en olycka.När maten hissades upp mot planet skrapade man emot skalet på planet – och passagerarna har nu fått byta plan.
Konflikt mellan USA och Ryssland varvas upp efter ordstrid på toppnivå
En motsättning på högsta globala nivå blev tydlig när USA och Ryssland höjde rösterna mot varandra på torsdagen. Rysslands inblandning i förra årets presidentval var krigföring, enligt den amerikanska FN-ambassadören Nikki Haley. Samtidigt hävdar den ryske presidenten Vladimir Putin att det sker en anti-rysk kampanj utan motstycke i USA.

Frölunda vann mot Mora på straffar

Läs mer om Mora.
Forwardens självkritik: Jag sitter och sover
Först gjorde han sitt första SHL-mål i karriären – sen kvitterade Frölunda snabbt.Då var Moras Sebastian Hartmann rejält självkritisk.– Det är mitt fel. Jag sitter och sover i båset, säger målskytten.Frölunda vann matchen med 4–3 efter straffar.
Läs mer om Frölunda.
Är lätt hänt att man får ta smällen efteråt
När Boris Becker kämpar för sin ekonomiska överlevnad delar Stefan Edberg ut penningfyllda stipendium till juniorer på Stockholm Open.För SportExpressen berättar tennisikonen om kontakten med Roger Federer, sin egen tennisform och vilka utmaningar som väntar efter en avslutad tenniskarriär.– Det är lätt hänt att man kommer i orätta händer och får ta smällen efter karriären, säger Edberg.
Stjärnan hyllas efter sin nya rekordsucc
Johan Ryno är SHL:s hetaste spelare med 17 poäng på elva matcher.I kväll kom fyra nya assist och nu är han bäst i modern historia.Då hyllas han av kedjekamraten, och hattrick-skytten, Joakim Nygård.– Han är en fantastisk spelare. Det är bara att åka och hitta luckor så får man passningar, säger Nygård i C More.
Läs mer om C More, Joakim Nygård och Nygård.
Pistolman försökte råna kiosk
En man försökte under torsdagskvällen att råna en kiosk i Borås. Enligt polisen ska mannen ha krossat en ruta och när ägaren tittade ut riktade mannen en pistol mot ägaren.Enligt polisen fick mannen inte med sig något från kiosken, och sprang från platsen.Polisen söker nu med bland annat hund efter mannen.
Löfvens uppmaning – efter MeToo-kampanjen
BRYSSEL. Stefan Löfven uppmanar nu tusentals kvinnor i #MeToo-kampanjen att polisanmäla det de utsatts för.I samband med EU-toppmötet i Bryssel säger han på torsdagskvällen till Expressen:– Om det som hänt är brottsligt ska det naturligtvis anmälas.Statsministern kommenterar också det faktum att många utpekade gärningsmän nu namnges i sociala medier.
Karlskrona vände och vann målsnål match
Karlskrona straffade Djurgården i ett målsnålt möte.Emil Lundberg avgjorde straffläggningen.–Man står varje dag och ska ingjuta mod i grabbarna i omklädningsrummet, det är otroligt skönt när det kommer ett kvitto också, säger Ove Molin till C More.
Läs mer om C More, Djurgården och Ove Molin.
Säsongens bästa lag och spelare i SHL
Full omgång i SHL och jag saknar fortfarande åskådare och tacklingar.Men det finns en del att hylla också.Här har ni lagen och spelarna som överraskat mest och varit bäst hittills.
Läs mer om SHL.
Systembolagets öppettider fram till jul och nyår 2017
Så har Systembolaget öppet under de kommande helgdagarna fram till trettonhelgen 2018.
Läs mer om Systembolaget.
Malmö bröt den tunga trenden
Malmö Redhawks hade fyra raka förluster.På torsdagen bröts den tunga trenden – mot succlaget Växjö Lakers.Malmö vann med 2-1.
Bilbaos stora hyllning till ÖFK: Vi var helt bort
Östersund var nära ytterligare en skräll i Europa. Men det blev 2-2 mot Athletic Club. Och nu hyllas de av motståndarna.– Vi var efter från första sekund. Vi var helt borta i 75 minuter. De var ganska mycket bättre, säger tränaren Jos Angel Ziganda.
Läs mer om Athletic Club, Europa och ÖFK.
Regeringen sätter käppar i hjulet för eko-mat
Sverige bör rösta nej till förslaget till ny EU-förordning för ekologisk produktion. Lagen har många nackdelar men inga fördelar, skriver representanter för ett flertal organisationer.
Läs mer om EU-förordning.
Mulle Meck överraskade alla – nu ska han säljas
Mulan Mulle Meck överraskade alla när han föddes på ett ridskolestall i Lund.Nu efterlyser stallet någon som kan ta sig an den lite ovanliga krabaten.– Jag hoppas att han kommer till någon bra, säger Kim Martn, stallchef.
Läs mer om Kim Martn och Lund.Nu.
Chefen anställde egna släktingen
När enhetschefen skulle starta ett EU-projekt på Hisingen med en budget på 13,6 miljoner kronor var en av de första hon rekryterade en nära släktings sambo och nu fru.Den närstående kvinnan blev projektets kommunikatör – med en ingångslön på 35 000 kronor.–Hon är väldigt kompetent och erfaren, säger enhetschefen Rüddi Porsgaard om rekryteringen.
Illusion att vi kan återgå till gamla migrationspolitiken
Röster inom Kristdemokraterna höjs för en återgång till en migrationspolitik som aldrig kommer att kunna implementeras i vårt land igen. Men välvilja och behjärtansvärd retorik rättfärdigar inte huvudlösa och hjärtlösa reformer. Vi måste våga ta ansvar för en migrationspolitik med både hjärta och hjärna, skriver 23 KD-politiker.
Säpovarningen: Tongivande nazist radikaliserar sitt barn
Säpo har varnat socialtjänst i en sydsvensk kommun om att en framstående nazists barn håller på att radikaliseras. Han har börjat få en stark vilja att bli som sin far, skriver myndigheten i en orosanmälan.
Östersund fick nöja sig med kryss
Östersund skrev historia på nytt. Spelade 2–2 spanska storlaget Athletic Bilbao hemma på Jämtkraft Arena efter en rakt igenom imponerande insats. Målskyttar Alhaji Gero och Curtis Edwards. Östersund har därmed sju poäng efter halva gruppspelet, och därmed finns avancemang till 16–delsfinalerna i Europa League klart inom räckhåll.
Pressträff från Vita huset
Läs mer om Vita.
Östersund nära ny skräll – tappade i slutskedet
Östersund gick mot seger hemma mot Athletic Bilbao.Men i den 89:e minuten grusade Inaki Williams drömmarna.ÖFK tappade markeringen - och Williams pangade in 2-2.– Jag är besviken, säger Curtis Edwards till Kanal 9.
Läs mer om Athletic Bilbao.Men och Kanal.
Bachner: Spanjorerna fick sig en uppläxning
ÖSTERSUND. Med 100 års erfarenhet av att göra på ett annat sätt kom Athletic Club de Bilbao till Jämtland och en klubb som följt samma devis.De fick sig en uppläxning.Graham Potters Östersund är före sin tid.
Läs mer om Athletic Club, Bilbao och Jämtland.
Korruptionsanklagad miljardär storfavorit i tjeckiska valet
Han misstänks ha jobbat för kommunistregimens hemliga polis och väntar åtal för att ha lurat till sig EU-bidrag. Men inga skandaler verkar kunna hindra miljardären Andrej Babis från att vinna helgens val i Tjeckien.
Läs mer om EU-bidrag och Tjeckien.
Jättegrotta ger hopp om säker månkoloni
En enorm grotta ger forskarna nya möjligheter när det gäller att hitta en lämplig plats för en mänsklig koloni på månen.