20. Oktober 2017 09.00-09.59

Nordea: Köp flygbolaget

Nordea Markets tar upp bevakning av flygbolaget Norwegian.
Läs mer om Norwegian.

DNB Markets höjer Oriflame

DNB Markets höjer sin rekommendation för Oriflame till behåll från sälj.
Läs mer om Oriflame.
Ekholm: En tuff rapport – vi är inte nöjda
EKONOMISTUDION EXTRA | Ericssons vd Börje Ekholm intervjuas av Mikael Törnwall och SvD: Patricia Hedelius kommenterar detta.
Jämställdhetsministern kritisk mot TV4:s hantering
Jämställdhetsminister Åsa Regnr kritiserar TV4:s chefer för hur de har hanterat anklagelserna mot Martin Timell.Timell har nu tagits ur tjänst på TV4 sedan torsdagen, men Regnr menar att kanalen borde ha reagerat tidigare, då de hade vetskap om händelserna.– När en händelse sker och man får kunskap som arbetsgivare ska man ta tag i det då, säger Åsa Regnr till TV4-nyheterna.

Bianca Ingrossos stora pengailska

Bianca Ingrosso köpte sin första egna lägenhet i maj, för 4,5 miljoner kronor.Men när det är dags att flytta in blir kändisdottern arg över hur dyrt allt är när man bor själv.– Hur fan har folk som jobbar på McDonald's råd, undrar Bianca Ingrosso i torsdagens Wahlgrens värld.
Läs mer om Bianca Ingrosso.
Vittne: Stort antal skott avlossades i Enskededalen
Polisen är ytterst förtegen om den skjutning som intäffade strax innan 23 på torsdagskvällen i Enskededalen. Två personer skottskadades svårt, mest troligt har de livshotande skadade, polisen vill ännu inte utala sig om deras aktuella skadeläge. DN erfar att det rör sig om ännu en uppgörelse i den krimnella nätverkssmiljön.
Läs mer om Enskededalen.
DN väljer: Tre bästa tv-serierna just nu – vecka 42
Nicholas Wennö tipsar om de tre bästa tv-serierna just nu.
Andrew Walden: Därför är den fula ankungen den kanske bästa tv-serien av alla
På söndag visas det 100:e avsnittet av det zombiedramat The walking dead. Andrev Walden försöker reda ut sin kärlek till en jämngrå och bitvis ofattbart deprimerande serie om en grupp slokande människor som sakta men säkert bryts sönder.
Läs mer om The.
Ett udda par tillbaka i Springfloden 2
Kjell Bergqvist och Julia Ragnarsson kommer tillbaka som radarparet i en andra säsong av kriminalserien Springfloden nästa höst. Filmfredag besökte inspelningen som just nu pågår i Göteborg och Marseille.
Stureplanerna bordlagda för andra gången
Stureplanerna bordlades vid gårdagens möte i Stockholms stadsbyggnadsnämnd.
Högt pris för ungas strävan att vara perfekt
Smal kropp, höga betyg, snygga kläder, utåtriktad personlighet, mycket pengar, stort kontaktnät Allt fler unga mår dåligt. För att ta reda på varför, lät forskaren Linda Hiltunen 500 gymnasieelever skriva uppsatser om sin psykiska ohälsa. – Som en röd tråd genom berättelserna gick strävan efter ett perfekt liv med lyckade skolprestationer, hög status och ett stort kontaktnät.
Läs mer om Allt och Linda Hiltunen.
Förr fick man ta en tjej på rumpan
Sexuella trakasserier blir sällan ett ärende i finansbranschen. Ändå finns inga skäl att tro att problem inte skulle finnas. – Vi tror att det finns ett stort mörkertal, säger Ulrika Boëthius, ordförande i Finansförbundet.
Läs mer om Finansförbundet.
Begravda barnet var insvept i röd Nike-tröja
Polisens senaste spår efter den person som grävt ner ett spädbarn är en tröja.En röd Nike-tröja i storlek XXXXL.– Vi vet bara att barnet var insvept i hoodtröjan, säger Ole Nielsen, förundersökningsledare vid Köpenhamnspolisen.
Nordisk klättrare saknad efter olycka
En klättrare i 30-årsåldern saknas efter en olycka i Lofoten-området sent på torsdagskvällen.Klättraren är från ett nordiskt land, men polisen vill inte gå ut med vilket.
Läs mer om Lofoten-området.
Leif GW om Johanna Möllers brev: Klassisk beskrivning
Johanna Möller har blivit avslöjad med en lång rad lögner under mordutredningen och rättegången.Men i brevet om mardrömmen hon upplever i cellen talar hon sanning – tror polisprofessor Leif GW Persson.– En klassisk beskrivning av vad som händer med en människa som suttit isolerad under lång tid, säger han.
Läs mer om Leif GW Persson.
ICQ, Altavista och Winamp – så gick det för tjänsterna vi älskade förr
Tro det eller ej, men flera av dessa finns faktiskt kvar fortfarande.
Läs mer om Altavista och Winamp.
Minecraft-virus har infekterat miljontals Android-telefoner
Flera appar på Google Play-butiken som utger sig för att vara Minecraft-moduler har visat sig innehålla dolda trojaner. Sammanlagt har de värvat miljontals mobiler till ett jättelikt botnätverk.
Google miljardinvesterar i Uber-konkurrent
Taxitjänsten och Uber-konkurrenten Lyft får en riskkapitalinjektion på en miljard dollar. Investeringsrundan leds av Googles moderbolag Alphabet genom deras investmentfond.
ICQ, Altavista och Winamp – så gick det för tjänsterna vi älskade förr
Tro det eller ej, men flera av dessa finns faktiskt kvar fortfarande.
Läs mer om Altavista och Winamp.
Uppgång väntas på börsen
En börsvecka som i stort sett utvecklats sidledes ser att döma av terminsnoteringarna ut att avslutas med en uppåtgående rörelse på fredagen.
Så undviker du att bli lurad på resan
Att utforska världen kan vara fantastiskt. Samtidigt är det vanligt för turister att bli utsatta för bedrägerier på resan.I bästa fall står du där med pinsamheten av att ha blivit blåst, men i värsta fall kan både pengar och pass försvinna.Här är reseproffset Jonatan Borlings tips för att undvika att bli lurad på resan.
Nästan 9 miljoner kronor för ett ruckel på 83 kvadrat
På jakt efter ett renoveringsobjekt i ett fint område?Då kanske detta fallfärdiga ruckel är något för dig.Men det kostar – 8,6 miljoner för endast 83 kvadrat!
18 kvinnor tvingades föda i annat län i september
18 kvinnor tvingades föda i ett annat län under september. Det är dubbelt så många som under samma period förra året, visar statistik från Stockholms läns landsting.
Första steget mot en ny regering i Tyskland
BERLIN. En månad efter förbundsdagsvalet i september domineras den politiska debatten i Tyskland av en enda fråga: kommer Angela Merkel lyckas få ihop en ny regering? I dag startar förhandlingarna.
Läs mer om Angela Merkel och Tyskland.
Ewa Stenberg: Nu är det bara medelålders socialdemokrater kvar i regeringen
Jag har uppfostrats till att ta ansvar för mina handlingar, sade Aida Hadzialic på den hastigt inkallade pressträffen i augusti 2016. Statsminister Stefan Löfven var troligen tacksam för det, han hade inte råd med fler ministeraffärer som stal ljuset från andra politiska frågor och solkade regeringen.
Läs mer om Aida Hadzialic.
Musikern Jonathan Mann sjunger om hur mycket han hatar Apples nya tangentbord
Jag trycker på mellanslagstangenten, men inget händer.
Google miljardinvesterar i Uber-konkurrent
Taxitjänsten och Uber-konkurrenten Lyft får en riskkapitalinjektion på en miljard dollar. Investeringsrundan leds av Googles moderbolag Alphabet genom deras investmentfond.
Långfilmen där varje ruta målats för hand
125 konstnärer har med hjälp av 65 000 oljemålningar skapat världens första oljeanimerade långfilm. Loving Vincent ger nya perspektiv på Vincent van Gogh och hans mystiska död.
Läs mer om Gogh och Vincent.
Astro: Så blir vecka 43 – tecken för tecken
HOROSKOP. Äventyr, trevligt umgänge, pengaregn eller lite kärlek? Expressen Söndags astrolog Li Larsson ger svar på vad stjärnorna säger om din vecka - tecken för tecken.
Läs mer om Li Larsson.
Ska vi förbjuda alla tacklingar i hockey?
Här är frågan som splittrar hockeyvärlden.Borde alla tacklingar bli förbjudna?– Det är galet, säger NHL-ikonen Ken Dryden i TSN.
Läs mer om TSN.
Bil i lågor på E6
En bil fattade under fredagsmorgonen eld på E6 i Uddevalla kommun.Enligt polisen fattade bilen eld under färd.– Vi fick stänga av vägen ungefär en halvtimme, säger Kent Arvidsson, styrkeledare vid räddningstjänsten i Uddevalla.
Läs mer om Kent Arvidsson och Uddevalla.
Personalens smeknamn på kungen – när han inte hör
Så gott som alla i kungafamiljen har smeknamn.Victoria fick sitt smeknamn för att syskonen Carl Philip och Madeleine inte kunde uttala hennes namn.Och medarbetarna på Slottet har ett namn på kungen – när han inte är med...
Läs mer om Carl Philip, Madeleine och Slottet.
Viktor Barth-Kron: Inget blir enklare för att hyckleriet är gränslöst
Avskaffa på sikt rätten att söka asyl på plats i Sverige. Ersätt dagens ordning med ett nytt, europeiskt system, där asyl söks utanför unionen och beviljas i mån av nationella kvoter. Detta var det mest kontroversiella förslaget i Moderaternas senaste skärpning av migrationspolitiken. Kritiken kom snabbt, och var skarp.
Läs mer om Sverige.
Evertonfan till attack – med barn i famnen
Det blev stökigt mellan Everton och Lyon i Europa League. Everton kan straffas av Uefa sedan en supporter – med ett litet barn i famnen – till synes slog till två Lyonspelare.
Malmöspelaren anmäld efter tackling mot Växjö
Malmöspelaren Lukas Haudum riskerar avstängning.Forwarden har anmälts till Disciplinnämnden för en knätackling i matchen mot Växjö.
Läs mer om Disciplinnämnden och Växjö.
Värre än väntat för Ericsson
Läs mer om Ericsson.
Ökad orderingång för Arcam
Arcams omsättning och orderingång ökade för det trejde kvartalet.
Läs mer om Arcam.
Just nu: Ericssons vd om tunga rapporten
EKONOMISTUDION EXTRA | Ericssons vd Börje Ekholm i en intervju med Mikael Törnwall.
Uppgifter: Özil har sagt att han lämnar
Mesut Özil har lämnat sitt besked till Arsenal-kamraterna.Enligt Daily Mirror har playmakerstjärnan meddelat att han kommer att skriva på för en rivalklubb.
Konflikt som handlar om politik och hämnd
MAGDA GADS DAGBOK
H.E.L.: Misslyckade experiment på gästerna
Krogkommissionen. H.E.L. liknar ett laboratorium som vill göra experiment på gästerna. Vi föreslår att de koncentrerar sig på maten i stället.