20. Oktober 2017 11.00-11.59

TV4-kollegerna reagerar på Timell

TV4-skandalen växer, och under torsdagen meddelade kanalen att Martin Timell tas ur tjänst.Nu reagerar hans TV4-kolleger på anklagelserna mot Äntligen hemma-profilen.Jag blir bedrövad att höra de här kvinnorna berätta och självklart backar jag upp alla som är och varit utsatta skriver Jenny Alversjö i ett sms.

KD vill satsa 6 miljarder på skolan

Kristdemokraterna vill satsa 6 miljarder kronor på att vända utvecklingen för skolor som inte når godkända resultat. Om kommuner inte sköter sina skolor ska staten ta över eller skolan läggas ned. – Vi kan inte ha skolor där eleverna eller lärarna gett upp redan innan läsåret börjat, säger partiledaren Ebba Busch Thor i sitt inledningstal på KD:s riksting.
Läs mer om Ebba Busch Thor.
Så undviker kockarna sexism i köket
Gamla traditioner och sexism har gjort att få kvinnor söker sig till kockyrket. DN har träffat flera stjärnkockar som berättar vad de gör för att undvika att olämpliga saker sker i deras kök.
Bryderier om Brexit i Bryssel
Det får inte vara för mjukt – men inte heller för hårt. EU-ledarna söker rätt balans när de måttliga framstegen hittills i Storbritanniens utträdesförhandlingar ska debatteras i Bryssel. Nya planer krävs för höstens fortsatta samtal.
Läs mer om Brexit och Bryssel.
Tusentals svenska fildelare har fått kravbrev – 4500 kronor för en film
Njord Law Firm har skickat ut flera tusen kravbrev till svenskar som påstås ha fildelat filmer – och många fler är att vänta. Är man skyldig är det ur juridisk synvinkel bäst att betala, säger juridikprofessorn Mårten Schultz.
Läs mer om Mårten Schultz.
Triby IO: Fjärrkontroll för Homekit och bärbar högtalare i ett
Här är den kanske första produkten i världen som kombinerar en bärbar högtalare med en fjärrkontroll för Homekit-scener, Triby IO.
Läs mer om Homekit, Homekit-scener och Triby IO.
Danska spelarna kommer till VM-kvalmatchen mot Kroatien
VM-kvalmatchen mellan Sverige och Danmark, som skulle ha spelats i dag fredag, ställdes in sedan spelarna och danska fotbollsförbundet DBU misslyckats med att enas om ett landslagsavtal. Nu meddelar DBU att ett tillfälligt avtal slutits och att spelarna ansluter för att spela tisdagens match mot Kroatien.
Spanien utlyser val i Katalonien
Spaniens borgerliga regering har enats med socialdemokratiska oppositionspartiet att hålla ett regionalt val i Katalonien i januari. Beslutet ska ses som en del av omtalade paragraf 155 som fråntar regionen sitt självstyre.
Läs mer om Katalonien.
Robert Frimans ex-vd döms för grovt skattebrott
Robert Frimans tidigare vd har dömts till grovt skattebrott. Han kommer att överklaga till Högsta domtolen.
Läs mer om Högsta.
Julfesten för dig som inte kan få nog av ost
Vad sägs om en helkväll med ost och glögg i London?Det låter som en prima julfest i våra öron.
Läs mer om London.Det.
Andr Deveaux klar för ny klubb
Karriären fortsätter trots skandalscenerna i SHL
Läs mer om SHL.
Man friad för grov våldtäkt får 320 000 kronor i skadestånd
24-åringen fälldes i tingsrätten för grov våldtäkt av en kvinna i källaren till ett caf i Helsingborg tillsammans med en annan man.Men i hovrätten friades 24-åringen.Nu får han 320 000 kronor i skadestånd för att han satt häktad i ett år.
Läs mer om Helsingborg.
Olycka med buss – har kört av vägen
En mindre buss, alternativt skåpbil, har kört av vägen vid Åsbro utanför Askersund.En person inblandad i olyckan.Skadeläget är okänt.
Läs mer om Askersund.En och Åsbro.
Oskar, 26, stoppade bråk - skars upp i ansiktet
Det började som en bowlingkväll med familjen och slutade med ambulans till sjukhuset.En misstänkt narkotikapåverkad man slog in ett glas i ansiktet på Oskar Larsson, 26, när han försökte avstyra ett bråk.– Jag har svårt att kunna le. Jag tror att det är 28 stygn, säger han.
Läs mer om Oskar Larsson.
Trafikolycka på E20 – stor trafikpåverkan
En trafikolycka har inträffat på E20 i Lerums kommun. Räddningstjänst är på väg till platsen.Enligt Trafikverket råder stor trafikpåverkan på platsen.
Läs mer om E20.
16 medarbetare misstänks för mutbrott
De har tagit emot olika IT-produkter i samband med kurser.Nu misstänks 16 medarbetare vid Trafikverket för mutbrott uppger myndigheten i ett pressmeddelande.– Vi ska agera så att våra uppdragsgivare och omvärlden kan känna förtroende för att vi utför vårt uppdrag objektivt, ansvarfullt och effektivt, säger Charlotta Lindmark, chefsjurist.
Besqab säljer vårdboende
Besqab säljer vård- och omsorgsboendet Silverpark till Heba i en transaktion som genomförs som en bolagsaffär. Det framgår av ett pressmeddelande.
Läs mer om Heba och Silverpark.
Här är nya Audi A7 Sportback
Nu visar Audi upp sin nya A7 Sportback.Med linjer som går i det kantigare designspråket är den full av avancerad teknik som vi sett i storasyskonet A8.
Läs mer om Audi och Audi A7 Sportback.
Test: Elmopeden är den nya elcykeln
Elcyklarna har fått ett stort genomslag i Sverige det senaste året.Nu är det dags för elmopeden.Jag har testat det som är allra hetast bland dagens 15-åringar, elmopeden Vessla.Sen blir jag förstås glad när instruktionsboken inleds med orden Du är en hjälte.
Läs mer om Sverige och Vessla.Sen.
Bokrecension: Zadie Smith äger vår tid
Om flickors och kvinnors vänskap handlar Zadie Smiths samtidsskildring Swing time. En mäktig och egensinnig roman, skriver DN:s Maria Schottenius.
Läs mer om Swing.
Bush och Obama ryter till mot efterträdaren Trump
Ingen av dem nämnde Donald Trump vid namn. Men det rådde inga tvivel om vem de tidigare presidenterna George W. Bush och Barack Obama åsyftade när de talade på torsdagen. – Mobbning och fördomar i vårt offentliga liv sätter tonen för hela landet och ger tillåtelse för ondska och trångsynthet, sade Bush.
Metoo-manifestation på Sergels torg
Över hela världen tar nu rörelsen metoo steget från nätet ut på gator och torg. På söndag arrangeras en manifestation på Sergels torg i Stockholm.
Läs mer om Stockholm.
Se när räddningstjänsten släcker brand i Tesla Model S
Efter en olycka på en motorväg i Österrike fattade en Tesla Model S eld. Kvinnan som körde bilen skadades bara lindrigt och kunde ta sig ur bilen, men strax därefter började den alltså brinna. I den här filmen får vi se hur 35 brandmän lyckas släcka branden och följer Teslas rekommendation – att använda mycket vatten – kring hur en eldsvåda ska släckas. Efter släckningsarbetet filmades bilen med värmekamera för att övervaka batteriets temperatur och bilen placerades i karantän i 48 timmar för att se till att batteriet inte fattar eld igen, skriver räddningstjänsten.
Läs mer om Österrike.
Här är bästa filmerna att streama på Netflix i helgen
Här listar vi några av de bästa filmerna på svenska Netflix just nu. Både nya filmer och klassiker. Så mys in i en filt och börja beta av listan, så kommer du överleva även den här vintern.
Läs mer om Netflix.
Sensationslystet om van Goghs mystiska död
Självmord eller ond bråd död? Loving Vincent når aldrig bortom legenden van Gogh men bjuder på ett rikt material för van Gogh-konnässörer. Filmen har animerats utifrån 65 000 oljemålningar.
Läs mer om Gogh och Gogh-konnässörer.
12 måsten i heta Singapore
Singapore är en modern och välordnad asiatisk storstad, en blandning av det kryddiga orientaliska med det moderna västerländska, allt i en exotiskt wokad mix.Utbudet i Singapore är i det närmaste oändligt.Här är 12 bra tips för hur du ska spendera några dagar i denna härliga metropol.
Läs mer om Singapore.
KD vill lyfta utsatta skolor
Klockan 11:15 öppningstalar Ebba Busch Thor på Kristdemokraternas riksting i Uppsala.Partiet lägger samtidigt fram en rad förslag för att lyfta utsatta skolor: bland annat en särskild skolpeng, utökad elevhälsa och kortare BUP-köer. Hoten och våldet riktas både mot barn men framför allt mot lärare. Att på sin arbetsplats mötas av knivhot eller knytnävar är en situation som ingen skulle behöva acceptera skriver KD-ledaren i Svd.
Rock-Boris är död
En av Sveriges tidiga rockstjärnor, Rock-Boris, är död. Han var med och slogs om titeln Sveriges rockkung på slutet av 1950-talet.
Gott ledarskap motverkar sexism i köket
Det råder akut brist på kockar. I dag är branschen mycket mansdominerad, och att locka fler kvinnor skulle kunna vara en del av lösningen. Men gamla traditioner, oregelbundna arbetstider och rapporter om sexism har hittills gjort det svårt.
Tove Nandorf: Alkohol och gränslösa gäster gör restauranganställda extra utsatta.
Kvinnor i flera LO-yrken, som hotell och restaurang, är allra mest utsatta för sexism och sexuella trakasserier i jobbet. Särskilt de tillfälligt anställda. Upp till två av tre restauranganställda har fått utstå ovälkomna smekningar, kommentarer och inviter.
Läs mer om LO-yrken.
Helena Sjödin Öberg: Hur ska en kvinna känna sig välkommen när det står fitta på väggen.
Om det hade varit lätt att komma tillrätta med trakasserier på arbetsplatsen hade vi gjort det för länge sedan. Vi har bra arbetsrättsregler, vi har överenskommelser mellan arbetsgivare och arbetstagare.
Anställda på Trafikverket misstänks för mutbrott
Sexton anställda vid Trafikverket misstänks ha tagit emot mutor av företaget Labcenter i samband med en utbildning. Sedan tidigare misstänks ett tjugotal anställda vid flera andra myndigheter för samma sak.
Läs mer om Labcenter och Trafikverket.
Just nu: Följ Ebba Busch Thors inledningstal
KD:s partiledare Ebba Busch Thor öppningstalar när Kristdemokraternas riksting i Uppsala inleds på fredagen. Följ talet direkt här.
Läs mer om Ebba Busch Thor och Uppsala.
Överlägset den mest talangfulla
Åbytränaren Andr Eklundh fick handplocka sin häst och ser ut att ha valt rätt.Av sju ettåringar valde han att behålla Felicity Shagwell – stoet som på lördag är med och gör upp om en halv miljon kronor i förstapris i tvååringsloppet Svampen i Örebro.- Oj, hon är den överlägset den mest talangfulla som jag suttit bakom.
Stjärnkocken dukade upp trerätters på äldreboendet
Ett besök från stjärnkocken Håkan Thörnström blev till en torsdag med guldkant hos de boende på Tre stiftelsers äldreboenden i Göteborg.Och trerättersmenyn gick hem hos alla – i alla fall nästan.– Det var något bord som sa att det var för lite salt i soppan och något annat som sa att det var för mycket, säger Håkan Thörnström.
Ros: Mina tips till Leksand
Läs mer om Leksand.