20. Oktober 2017 14.00-14.59

Positiv öppning väntas på Wall Street

Veckans sista handelsdag ser ut att börja med stigande index, enligt USA-terminerna före öppning.
Läs mer om Wall Street.

Massiva hyllningen: Han är inte mänsklig

Manchester United-legendaren Andy Cole har rehabiliteringstränat med Zlatan Ibrahimovic.Och han är minst sagt imponerad.– Han är inte mänsklig, säger Cole till Uniteds hemsida.
Läs mer om Cole och Zlatan Ibrahimovic.Och.
Stenbeck om sorgen efter sin lillebrors död
Finansmogulen Cristina Stenbeck berättar nu om den stora sorgen i hennes familj.Bara 30 år gammal miste hennes lillebror Max sitt liv.– Man måste använda en sådan tragedi till ett viktigt sammanhang för sina barn, säger hon.
Läs mer om Max.
Minnesord: Lillan Ross, legendarisk reporter
Lillian Ross ambition var att skriva så rakt och rättframt som möjligt. Förre DN-medarbetaren Kurt Mälarstedt minns en journalist som också kunde konsten att lyssna.

Kajsa Haidl: Jag vet att det låter vansinnigt – men han skulle skyddas till varje pris

Det har varit ganska tyst om musikvärlden i nätuppropet #metoo. Rädslan för att hamna i kylan bidrar säkert. Men varje berättelse räknas.
Han frågade min partner om han fick ta på min kropp
I det nya avsnittet av podcasten Lunch med Montelius äter Gunilla Brodrej och Martina Montelius vinlunch på Ica och pratar både om framstående och förargelseväckande skådespelare.
Läs mer om Gunilla Brodrej, Ica och Lunch.
Postnords siffror – från dåliga till usla
Det dansk-svenska samarbetet Postnord skulle effektivisera, förbättra och ge vinst.Det blev precis tvärtom.I dag är Postnord ett blödande bolag med miljardförluster.
Läs mer om Postnord.
Jacinda Ardern blir tolfte kvinnliga ledaren i världen
Nu tillträder stjärnskottet Jacinda Ardern som Nya Zeelands nya premiärminister. Hon blir därmed den tredje kvinnan i landet som innehar positionen – och den tolfte kvinnliga ledaren i världen just nu. Hon utlovar stora förändringar.
Läs mer om Jacinda Ardern.
Bröt nackkota – nu kör Pedersen igen
Den danske speedwayveteranen Nicki Pedersen bröt en nackkota vid en krasch i maj och riskerade att bli förlamad. Men rehabiliteringen har gått bra och nu meddelar Västervik att 40-åringen kör för dem i elitserien nästa år.
Erik Helmerson: Vattnet är lika grumligt för S
Bråket om den främlingsfientliga annonsen vittnar om en stark motsättning i Socialdemokratin om flyktingpolitiken.
Läs mer om Socialdemokratin.
Uppgifter: Postnord räddas med 2,2 miljarder
Postnord kommer att tillföras 2,2 miljarder kronor för att rädda bolaget - och danska staten betalar mest.
Viltolyckorna ökar – här är värst drabbade länen
Nio av tio svenskar är oroliga för att de ska råka ut för en viltolycka.Och oron är befogad.Viltolyckorna ökar och i år väntas drygt 58000 fordon krocka med ett djur.
Tommy, 65, tog hem sensationella vinsten
Tommy Hansson drog in över 20 miljoner på en V75-kupong som kostade 108 kronor.I helgen berättar han om vinsten, och vad han planerar att göra med pengarna i ett inslag med ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog i Vinnare V75.– Jag har tittat på en lägenhet vid Rivieran, säger Tommy Hansson i programmet.
Misstänkt för mordet på Södermalm – nu begärs han häktad
En 23-årig man har begärts häktad, misstänkt för att ha mördat en annan man i en våning på Södermalm i centrala Stockholm.Enligt utredningsuppgifter till Expressen kan mordet ha varit en följd av en tidigare utpressningshärva.
Minnesord: Tom Paley
Musikern och Sverigevännen Tom Paley, London, har avlidit i en ålder av drygt 89 år. Han efterlämnar sonen Ben med frun Sam och deras tre barn.
Minnesord: Staffan Sohlman
Som tidigare meddelats har ambassadör Staffan Sohlman, Stockholm, avlidit i en ålder av 80 år. Närmast anhöriga är hustrun Åsa, barnen Ingemar och Nina samt fyra barnbarn.
Ewa Stenberg: Ett nytt förhållningssätt till jämställdhet - men utan nya förslag.
ANALYS. Kristdemokraterna famlar efter profilfrågor inför valet nästa år men har misslyckats med att hitta några nya. Nu går partiet åter till rötterna: kristna värden, äldre och sjukvård. Men partiledaren Ebba Busch Thor överraskade med ett nytt förhållningssätt till familjepolitiken, säger DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg på plats på KD:s riksting.
Läs mer om Ebba Busch Thor och Ewa Stenberg.
DN gratulerar: Annika Ekdahl, textilkonstnär
Textilkonstnären Annika Ekdahls gobelänger tar plats. Men det är slitsamt att väva med gammal teknik. Nu blir hon hedrad för sitt tålmodiga arbete.
Två män försökte mörda varandra med kniv
Två män hittades sent i går skadade efter ett knivdrama i Falköping kommun. Den ene mannen är så allvarligt skadad att han, enligt polisen, ligger nedsövd på akuten.
Läs mer om Falköping.
Så fixar du – och chefen – att jobba på distans
Att anställda ges möjlighet att arbeta på distans kan vara lyckosamt både för att få befintlig personalstyrka att trivas och för att locka till sig nya talanger. Men det kräver eftertanke, rätt strategier och rätt teknik.
Allra-vd nekad två försvarare
Fondbolagets Allras häktade före detta vd Alexander Ernstberger vill ha två offentliga försvarare. Men det har domstolen sagt nej till.
Kvinnor under 30 mår sämst av jobbet
Unga kvinnor mår sämst på jobbet.En ny undersökning visar att en av tre mår dåligt av att gå till arbetet.En markant högre siffra jämfört med männen.
Damberg kallar till pressträff om Postnord
De behöver tillskott på flera miljarder för att undvika konkurs.Nu kallar näringsminister Mikael Damberg, S, till pressträff om Postnord – som enligt uppgift till Dagens Nyheter nu räddas med ett tillskott på 2,2 miljarder kronor.Samtidigt växer kundernas ilska efter borttappade och försenade brev- och paketleveranser.
Läs mer om Mikael Damberg och Postnord.
Bild på misstänkt till sprängdådet
Polisen släpper nu en bild på en misstänkt gärningsman till sprängdådet mot polishuset i Helsingborg.
Läs mer om Helsingborg.
KD vill se fler poliser på problemskolorna
UPPSALA. Med patrullerande poliser och snabbare insatser på problemskolor vill Kristdemokraterna skapa en tryggare miljö för lärare och elever. Ebba Busch Thor pekar på ett ökande antal anmälningar om våld i skolorna.
Läs mer om Kristdemokraterna.
Johan Croneman: Fotbollsexperterna måste sluta tro att de är synska Saida
Det är tragiskt och eländigt att tv-experterna så fullständigt missförstått vad deras jobb går ut på, skriver Johan Croneman.
Läs mer om Johan Croneman och Saida.
Tre män döms för mord och mordförsök
En 26-årig man döms till livstids fängelse för mord och mordförsök av Borås tingsrätt. Två andra män, 23 respektive 24 år, döms till tolv års fängelse vardera för mordförsök.
Boktoppen vecka 42 – DN:s kritiker listar veckans bästa böcker
DN:s kritiker listar de bästa böckerna just nu.
Så fixar du – och chefen – att jobba på distans
Att anställda ges möjlighet att arbeta på distans kan vara lyckosamt både för att få befintlig personalstyrka att trivas och för att locka till sig nya talanger. Men det kräver eftertanke, rätt strategier och rätt teknik.
Iphone 8-produktionen kan halveras
En anonym källa till Cult of Mac säger att Apple nu ska skära ner på Iphone 8-tillverkningen.
Läs mer om Apple, Cult, Iphone och Mac.
Tystnaden om en påstådd våldtäkt förfärar
En redogörelse för ett påstått övergrepp av en TV4-programledare förfärar. Inte bara för att den beskrivna händelsen i sig är förfärlig. Utan även för hur händelsen har hanterats av omgivningen.
Forskning: Så manipuleras du av din hund
När din vovve gör stora ögon, lyfter på brynen och sticker ut tungan försöker den säga dig något. Men det handlar inte om mat.Åtminstone inte om man ska tro en ny studie som undersökt människans bästa vän.
Experten: Därför tappar du intresset när någon är för på
Att bli uppvaktad kan vara trevligt. Åtminstone i lagom doser. Men det är en tunn linje mellan för lite och för mycket.När bägaren väl rinner över är det för sent. Du tappar intresset, stöter bort personen och drar dig undan. Med inspiration från Refinery29 förklarar vi varför.
Läs mer om Refinery29.
Ebba Busch Thor: Vi behöver ge kvinnor större valfrihet
Under kristdemokraternas riksting på fredagen höll Ebba Bush Thor ett inledningstal där hon bland annat talade om att kvinnor behöver större valfrihet.
Läs mer om Ebba Bush Thor.
Experten: Halmstad åker ur allsvenskan
Det har varit en tung allsvensk säsong för Halmstad BK.För att klara nytt kontrakt krävs full pott i de sista matcherna – samtidigt som konkurrenterna Jönköping Södra inte plockar en enda poäng.Överlevnadskampen inleds med ett bortamöte mot Örebro SK på fredagskvällen.
Pittoreska byn i Italien betalar dig för att flytta dit
Avfolkning av landsorten är inte något som bara finns i Sverige. Men den lilla italienska byn Candela har valt en ny metod för att börja växa igen. Här får du betalt för att bosätta dig.
Läs mer om Candela, Italien och Sverige.
Uppgift: Postnord får över två miljarder
Postnord får 2,2 miljarder kronor för att rädda det danska bolaget – och danska staten betalar mest. Det erfar DN är lösningen som parterna förhandlat om under hela natten.
Samtliga program med TV4-profilen stoppas
TV4 stoppar alla tv-program med Martin Timell som anklagats för en lång rad grova kränkningar.
Läs mer om Martin Timell.