20. Oktober 2017 23.00-23.59

Macron anklagar brexitkrafter för att bluffa om icke-uppgörelse

Emmanuel Macron varnar för att det i brexitlägret finns krafter som filar på en bluff om att en icke-uppgörelse, en stenhård brexit, kan bli resultatet av förhandlingarna om Storbritanniens utträde ur EU. Taktiken skulle gå ut på att EU-sidan inför ett sådant hot skulle mjukna.
Läs mer om EU-sidan.

Spaniens kung Felipe om Katalonien: Oacceptabelt

Katalanske regionledaren Carles Puigdemont har hotat att rösta igenom formell självständighet.Spaniens kung Felipe VI kallar Kataloniens agerande för oacceptabelt.– Katalonien är och kommer att förbli en viktig del av Spanien, säger han i ett tal enligt AFP.
Läs mer om AFP, Felipe, Felipe VI, Katalonien och Spanien.

Lägg ner tramset om att medierna mörkar

Rättsväsendets oförmåga att ge offer för sexualbrott upprättelse har skapat ett uppdämt hämndbehov.Karin Olsson skriver om #metoo-kampanjen, avskummen och de mörka mediekonspirationerna.
Bryter ihop totalt i Idol – han fick lämna tävlingen
Magnus Schönberg gick långt – men i kvällens fredagsfinal av Idol 2017 tog resan slut.I slutet stod det mellan honom och Noah Gerstenfeld – men det blev Magnus som fick lämna tävlingen.
Läs mer om Idol och Noah Gerstenfeld.
Förbjudet med barnaga i Sydafrika
En domstol i Sydafrika har kommit fram till att det är förbjudet för föräldrar att slå sina barn, rapporterar den sydafrikanska nyhetskanalen eNews Channel Africa.
Läs mer om Channel Africa och Sydafrika.
Flera egyptiska poliser dödade i räd
Fler än tolv egyptiska poliser har dödats i en eldstrid med Hasmrörelsen i Giza, skriver nyhetskanalen Al-Jazeera.
Läs mer om Al-Jazeera, Giza och Hasmrörelsen.
Dahln tvåmålsskytt när Timrå vann
Jonathan Dahln slog sig inte in i NHL och blev kvar i Timrå. Borta mot Modo satte den 19-åriga stortalangen sina två första mål för säsongen i 4–1-segern.
Läs mer om Modo, NHL och Timrå.
Kristianstad vände sent i Skånederby
Kristianstad hade inte haft ledningen på hela andra halvlek – förrän det återstod 37 sekunder av bortaderbyt mot Lugi. Då sköt Helge Freiman segermålet, 21–20, när Kristianstad tog nionde segern av tio möjliga i årets handbollsliga.
Donald Trump startar upprop mot knäande
NFL vägrar att straffa spelare som knäar under nationalsången före matcherna i amerikansk fotboll.USA:s president Donald Trump försöker därför att sätta press på ligan genom att starta ett upprop.
Läs mer om Donald Trump.
Hoppet lever för Halmstad efter vinst mot Örebro
Halmstad var piskat att vinna på bortaplan – och hade inte gjort det på 29 matcher. Men efter 1–0 mot Örebro lever hoppet vidare om ett allsvenskt kontrakt.
Läs mer om Halmstad och Örebro.
Tjeckiens Trump mot valseger – lovar stoppa migrationen
I EU riskerar klyftan att växa när den omstridde miljardären och populistledaren Andrej Babis går mot en seger i fredagens och lördagens parlamentsval i Tjeckien. Framför allt i migrationspolitiken löper en hård konfliktlinje mellan öst och väst.
Läs mer om Tjeckien.